گزارشی از کمیته معرفی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری/ انتشار اسامی ۱۵ نامزد پیشنهادی وزارت

براساس گزارش کمیته معرفی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اسامی ۱۵ نامزد پیشنهادی برای کرسی این وزارتخانه منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، این روزها بحث انتخاب کابینه دولت چهاردهم یکی از اساسی‌ترین و پربحث‌ترین موضوعات کشور است؛ برای طی شدن این روند کارگروه‌هایی تشکیل شده که یکی از آن‌ها کارگروه ویژه انتخاب وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است که دارای ۲۴ عضو بوده و برای انتخاب وزیر و معاونانی که سکان‌داری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی را قرار است بر عهده بگیرند جلساتی را به ریاست بهمن نامور مطلق برگزار می‌کنند.

بر این اساس در گزارشی که از سوی بهمن نامور مطلق، رئیس کمیته معرفی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای رسانه‌ها فرستاده شده، آمده است: «به عنوان بخشی از یک تجربه مردم‌سالارانه و نو، کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مدت کوتاهی که فعالیت داشت، همچون اغلب کمیته‌های مشورتی معرفی وزیر به رئیس‌جمهور منتخب داستان بلندی دارد؛ ویژگی‌های این وزارتخانه با سه بخش تخصصی میراث فرهنگی، صنعت گردشگری، صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با فعالیت‌هایی کم و بیش مستقل و سه ترکیب انسانی متفاوت، تازگی تأسیس وزارتخانه، حساسیت و حوادث عدیده در آن و بسیاری دیگر بر پیچیدگی‌های این وزارتخانه و کمیته مرتبط با افزوده، بود. یادآوری می‌شود که بخشی مهم، اصلی و اصیل از هویت فرهنگی و اقتصادی کشور در این وزارتخانه گردهم آمده است.

ترکیب نخستین کمیته که بیشتر مدیران سابق و اندکی کنونی این وزارتخانه بودند به سرعت دستخوش تغییر شد؛ زیرا از این کمیته وزیرخیز و پرظرفیت بیش از ۱۲ نفر نامزد وزارت شدند. به دنبال مقررات اعلام شده، همه نامزدها باید صندلی‌های خود را در کمیته ترک می‌کردند که کاری بسیار پسندیده بود؛ برای پر کردن صندلی‌های خالی تلاش ما این بود که بخش خصوصی و تشکل‌های غیر دولتی نقش بیشتری داشته باشند که خوشبختانه با تدابیر اندیشه شده هم بخش خصوصی و تشکل‌های مردم‌نهاد حضوری جدی پیدا کردند و هم مدیران باسابقه از بدنه و نه از رأس وزارتخانه مجال حضور یافتند. گرچه ترکیب اعضا تا آخرین روزها نیز اضافاتی داشت، اما از اقوام و اقشار، دولتی و غیردولتی و بخش‌های سه‌گانه وزارتی تشکیل شده بود، البته مأموریت‌های وزارتخانه نیز همین ترکیب و نسبت را مطالبه می‌کرد؛ همچنین زیرکمیته‌هایی در سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای ارتباط بیشتر با تشکل‌های مردم‌نهاد ایجاد و جلسات جداگانه‌ای متعددی گذاشته شد.

اعضا نهایی این کمیته عبارتند از: بهمن نامور مطلق (معاون سابق صنایع دستی و رئیس کمیته)، مهدی حجت (رئیس سابق سازمان)، محمد بهشتی (رئیس سابق سازمان)، مسعود سلطانی‌فر (رئیس سابق سازمان)، حسن طالبیان (معاون سابق میراث فرهنگی)، یحیی رحمتی (معاون اسبق صنایع دستی)، مصیب امیری (رئیس سابق پژوهشگاه)، یوسف منصورزاده (رئیس سابق مرکز آموزش عالی)، محمدرضا کارگر (مدیرکل سابق موزه‌ها)، حسین الله بداشتی (مدیرکل سابق تشکل‌ها)، دلاور بزرگ‌نیا (مدیرکل سابق استانی)، سیدحسین حجازی (مدیرعامل منطقه گردشگری عباس آباد)، حسین بختیاری (نماینده تشکل‌های صنایع دستی)، سیدمحسن حاج سعیدی (نماینده تشکل‌های گردشگری)، بابک مغازه‌ای (تشکلهای مردم نهاد)، سیامک صحافی (نماینده بخش خصوصی)، آرمان وطن دوست (نماینده اهل سنت)، سپنتا نیکنام (نماینده زرتشتیان)، هربرت کریم مسیحی (نماینده مسیحیان و فعال بخش خصوصی)، علامه عزیزی (نماینده جوانان)، لیلا اژدری (نماینده بانوان)، نرگس رجایی (نماینده بانوان) و سیدمحسن میر (دبیر کمیته).

کمیته ۴ وظیفه اصلی خود را به مرور شروع کرد:

۱. متنی کوتاه برای رئیس‌جمهور برای معرفی وزارتخانه
۲. متنی بلند برای برنامه‌های وزیر آینده در مجلس
۳. تدوین شاخص‌ها و سنجه‌هایی برای تعیین وزیر مطلوب
۴. امتیازدهی به نامزدهای وزارت و معرفی پنج گزینه اصلی در ۲ مرحله.

قرار شد مطابق مقررات در مرحله نخست امتیازدهی بر اساس رزومه‌ها (چکیده‌ها) و شناختی باشد که اعضا کمیته از نامزدها به دست می‌آوردند یا پیش‌تر داشتند. تا روزهای آخر بیش از ۵۰ نامزد با روزمه‌هایشان دریافت شد و مرحله نخست در دو نوبت به صورت محرمانه با امتیازدهی اعضا انجام شد و در مجموع ۱۵ نامزد مشخص و معرفی شدند. در مرحله دوم نیز مطابق مقررات باید اعضا به‌طور مستقیم نظراتشان را با توجه به برگه شاخص‌ها به شورای راهبری انتقال دهند. هم‌زمان متن‌های درخواستی برای رئیس‌جمهور و وزیر نیز از سوی زیرکمیته ویژه‌ای آماده و توسط اعضا بازنگری شد. به این ترتیب کمیته میراث با انجام ماموریت‌هایش به فعالیت خود نیز پایان داد.

قرار شد مطابق مقررات در مرحله نخست امتیازدهی بر اساس رزومه‌ها (چکیده‌ها) و شناختی باشد که اعضا کمیته از نامزدها به دست می‌آوردند یا پیش‌تر داشتند؛ تا روزهای آخر بیش از ۵۰ نامزد با روزمه‌هایشان دریافت شد و مرحله نخست در ۲ نوبت به صورت محرمانه با امتیازدهی اعضا انجام شد و در مجموع ۱۵ نامزد مشخص و معرفی شدند. در مرحله دوم نیز مطابق مقررات باید اعضا به‌طور مستقیم نظراتشان را با توجه به برگه شاخص‌ها به شورای راهبری انتقال دهند. هم‌زمان متن‌های درخواستی برای رئیس‌جمهور و وزیر نیز از سوی زیرکمیته ویژه‌ای آماده و توسط اعضا بازنگری شد. به این ترتیب کمیته میراث با انجام ماموریت‌هایش به فعالیت خود نیز پایان داد.

اسامی ۱۵ نفر برگزیده (نامزد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) در مرحله نخست به ترتیب امتیازات به شرح زیر است:

۱. سمیع الله حسینی مکارم
۲. سیدرضا صالحی امیری
۳. یداله طاهرنژاد
۴. علیرضا تابش
۵. غلام حیدر ابراهیم بای سلامی
۶. ولی تیموری
۷. سیدمحمدرضا سیدحسینی
۸. مرتضی رحمانی موحد
۹. محمدابراهیم زارعی
۱۰. حسن فرطوسی
۱۱. علی رحیم پور
۱۲. علی هاشمی بهرمانی
۱۳. کاظم ماندگاری
۱۴. سعید اوحدی
۱۵. پروانه سلحشور.
»

کد خبر 774618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.