لزوم تقویت ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک شهر یزد

استاندار یزد با اشاره به توسعه پیدا نکردن معابر طی یک دهه اخیر مهم‌ترین عامل معضل ترافیک شهر یزد گفت: ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک شهر یزد باید تقویت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی در برنامه رادیویی رو در رو با اشاره به آغاز عملیات اجرایی خط انتقال آب دریا به استان، اظهار کرد: اجرای خط پدافندی با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان، خط پدافندی اردکان با اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان و آبرسانی به ۵۸ روستا توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) از جمله اقدامات استان در دولت سیزدهم بوده است.

وی چشم‌انداز آبی استان را امید آفرین و نویدبخش دانست و افزود: از دیگر اقدامات این حوزه می‌توان به آبرسانی به بخش‌های اکرمیه و اکرم‌آباد، تکمیل رینگ شهری یزد برای توازن در فشار آب، پروژه خط سبز آب‌رسان و اجرای طولانی‌ترین خط پساب کشور توسط شرکت سرب و روی مهدی آباد اشاره کرد.

استاندار یزد با اشاره به بهره‌برداری از فاز اول پروژه انتقال آب به استان، تصریح کرد: به محض تکمیل آب شیرین کن این پروژه با قابلیت انتقال ۲۰ میلیون مترمکعب آب به استان در دولت چهاردهم افتتاح خواهد شد.

فاطمی با اشاره به مشکل قطعی و افت فشار آب در بعضی نقاط شهر یزد طی هفته گذشته، تاکید کرد: این مشکل به دلیل قرار گرفتن یکی از آبگیرهای استان در برنامه قطعی برق و از کار افتادن ایستگاه پمپاژ خط پدافندی یزد و نیز مصرف بالای شهروندان به دلیل گرمای بی‌سابقه رخ داد که با پیگیری‌های انجام شده به سرعت مرتفع شد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص قطعی بی‌برنامه برق صنایع استان، عنوان کرد: مدیریت قطعی برق خارج از حوزه تصمیم‌گیری استانی بوده و شرکت توزیع برق موظف به ارائه جدول زمانبندی قطعی به واحدهای صنعتی است اما دلیل برخی از این ناهماهنگی‌ها مصرف بیش از پیش بینی و عدم پاسخگویی شبکه است.

استاندار یزد با تاکید بر ضرورت احداث نیروگاه‌های خود تأمین برق و نیروگاه‌های خورشیدی توسط صنایع، گفت: با توجه به تاکید رئیس جمهور شهید بر تبدیل یزد به قطب انرژی خورشیدی، تولید ۲۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی هدف گذاری استان در سه سال اخیر بوده است.

فاطمی با بیان اینکه در حال حاضر بالاترین میزان برق خورشیدی کشور در استان یزد تولید می‌شود، اضافه کرد: بر این اساس ۱۰۷ مگاوات برق خورشیدی وارد مدار شده و طبق برنامه‌ریزی‌ها تا انتهای سال ۱۵۰ مگاوات و سال آینده ۵۰۰ مگاوات برق خورشیدی تولید خواهد شد.

وی با اشاره به اقدامات استان در راستای احداث نیروگاه‌های انشعابی کوچک خانگی و صنعتی، تاکید کرد: احداث ۴۰۰۰ نیروگاه خورشیدی تا پایان سال ۱۴۰۳، راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی تجمیعی در روستاها و اولین نیروگاه خورشیدی تجمیعی پنج مگاواتی ویژه هزار مددجوی بهزیستی در دستور کار استان قرار دارد.

استاندار یزد اضافه کرد: صنایع به منظور خارج شدن از لیست قطعی‌ها موظف به تأمین پنج درصد از برق مورد نیاز خود از محل انرژی‌های تجدید پذیر و خورشیدی هستند.

فاطمی با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص تغییر رتبه‌بندی گرمسیری استان جهت کاهش تعرفه برق، تصریح کرد: این موضوع با استانداردهای توانیر مشخص می‌شود، اما تغییر امتیاز گرمسیری از سه به چهار تفاوت چندانی در قبوض نداشته و از سوی دیگر باعث افزایش قیمت تعرفه گاز در فصل زمستان خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی اجرای پروژه مسکن فرهنگیان، ادامه داد: آورده‌های متقاضیان در فاز اول این پروژه وصول شده است، اما پرداخت نشدن وام ۵۵۰ میلیون تومانی به دلیل انسداد سیستم بانکی استان از سوی بانک مرکزی باعث کمبود منابع پروژه و ایجاد مشکل شده است.

استاندار یزد گفت: پس از بازدید از پروژه مسکن فرهنگیان مقرر شد در راستای تسریع در اجرا ۸ میلیارد تومان طی چند روز آینده و ۱۰ میلیارد تومان نیز در هفته آینده تزریق شود.

فاطمی با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص ترافیک شهر یزد، افزود: مهم‌ترین عامل این معضل محدودیت‌های خاص بافت تاریخی و نیز توسعه نیافتن شبکه معابر شهر طی یک دهه اخیر است اما در دولت سیزدهم بلوار آیت الله ابوترابی و بلوار ایرج افشار افتتاح و بلوار پیامبر اعظم در آستانه آغاز عملیات اجرایی قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه درآمدهای شهرداری از محل جریمه عدم ساخت پارکینگ باید در ساخت پارکینگ عمومی هزینه شود، اظهار کرد: بخش دیگری از معضل ترافیک به استفاده نکردن مردم از ناوگان حمل‌ونقل عمومی باز می‌گردد که این بخش نیز باید تقویت شود.

کد خبر 773675

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.