استخراج رمزارز بار مضاعفی بر دوش صنعت برق و مردم کشور

مزارع غیرقانونی استخراج رمزارز که به طور گسترده در گوشه و کنار کشور و استان تشکیل می‌شوند، علاوه بر مشکلات حقوقی و امنیتی، برای پایداری شبکه برق نیز تهدید جدی به‌شمار می‌آیند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، استخراج رمزارزها، از پدیده‌هایی است که در دهه گذشته به‌طور قابل توجهی رشد کرده است و در بعضی موارد، این فعالیت به صورت غیرقانونی و بدون رعایت قوانین انجام می‌شود. این استخراج نیازمند مصرف برق بسیار زیادی است و هر دستگاه رمزارز حدود معادل مصرف برق سه خانوار را به خود اختصاص می‌دهد که در فصل تابستان این دستگاه‌ها برای پایداری شبکه سراسری برق بسیار مضر است و بزرگترین خطری که استفاده از برق غیرمجاز و رمزارز برای صنعت برق دارد آسیب به شبکه برق کشور است که علاوه بر تحمیل ضرر و زیان‌های مالی وارده به کشور و ضربه به منافع ملی، موجب بروز نوسان و وارد آمدن آسیب به تجهیزات شبکه و لوازم برقی شهروندان و در نهایت قطع برق می‌شود.

از زمانی که این پدیده در کشورمان شایع شد و بر روند مصرف برق اثر منفی گذاشت وزارت نیرو و شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) هم تلاش خود را برای جلوگیری از این امر به کار بست. در تازه‌ترین تلاش برای پیشگیری از استخراج غیرمجاز رمزارز با کمک برق، سخنگوی صنعت برق تاکید کرده است که اقدام به استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج رمزارز با هدف کسب سود نامشروع، جریمه‌های سنگین معادل ۱۰۰ برابر قیمت برق را در پی خواهد داشت و در صورت تکرار تخلف، انشعاب جمع‌آوری می‌شود.

به گزارش وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به نقش ماینرهای غیرمجاز در سنگین کردن بار شبکه برق کشور گفت: هر دستگاه ماینر معادل یک کولر گازی برق مصرف می‌کند. دستگاه‌های غیرمجاز کشف شده از این پس امحا خواهند شد.

مدیرعامل توانیر با اشاره به قوانین تصویب شده برای استفاده قانونی از برق برای استخراج رمزارز گفت: با توجه به قوانین مصوب می‌توان با اخذ مجوز نسبت به استخراج رمزارز اقدام کرد.

با توجه به قوانین مصوب می‌توان با اخذ مجوز نسبت به استخراج رمزارز اقدام کرد.

سعید اکبری، کارشناس و فعال حوزه انرژی ضمن تأیید اخبار مرتبط با روی آوردن برخی واحدهای صنعتی نیمه فعال در شهرک‌های صنعتی به استخراج رمزارز از طریق استفاده غیرمجاز از برق گفت: اگرچه مشترکان در صورت استفاده بیش از دیماند قراردادی از برق توسط فرآیندهای نظارتی موجود و اطلاعات موجود در پایگاه داده قابل شناسایی هستند، اما مشکل این است که برخی واحدهای صنعتی از انشعاب برقی که در اختیار دارند استفاده غیرمجاز می‌کنند و به جای استفاده از این انرژی در مسیر تولید محصول مجاز از آن در مسیر استخراج رمزارز استفاده می‌کنند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه استفاده غیرمجاز از برق توسط واحدهای صنعتی و تولیدی و استخراج رمزارز توسط این مراکز نقش مؤثری در تشدید ناترازی برق دارد، اضافه کرد: گزارش‌های متعددی از واحدهای صنعتی و تولیدی فعال یا نیمه‌فعال وجود دارد که نشان می‌دهد این واحدها برق یارانه‌ای دریافتی را با فرایندهای مهندسی به سمت استخراج رمزارز می‌برند و در تشدید ناترازی برق کشور مؤثر هستند.

کارشناس انرژی برق افزود: اگرچه رقم دقیقی از میزان مصرف برق مراکز غیرمجاز رمزارز در کشور وجود ندارد، اما بر اساس جامعه‌های آماری مطالعه شده و تعداد ماینرهایی که توسط پلیس امنیت اقتصادی و شرکت توانیر در یک سال اخیر در واحدهای صنعتی و تولیدی کشف و امحا شده است، می‌توان اینگونه پیش‌بینی کرد که در اوج بار مصرف برق کشور چیزی حدود ۴ تا ۵ هزار مگاوات برق که معادل مصرف برق کلان‌شهر تهران و کمی بیشتر از متوسط کل مصرف برق صنایع فولادی است، توسط این واحدها مصرف می‌شود.

اکبری با بیان اینکه هر ماینر فعال به اندازه نیاز مصرفی شش خانواده برق مصرف می‌کند، افزود: برآوردها از فعالیت چیزی حدود ۱.۵ میلیون ماینر غیرمجاز در کشور خبر می‌دهد.

استخراج رمز ارز بار مضاعفی بر دوش صنعت برق و مردم

به گزارش ایمنا، در صورت مشاهده استفاده غیرمجاز برای استخراج رمز ارز توسط مردم، امکان ارسال گزارش در سامانه برق من وجود دارد که در این صورت به ازای هر دستگاه یک میلیون تومان پاداش اختصاص خواهد یافت.

کد خبر 773263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.