به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابطعمومی استانداری، یعقوبعلی نظری در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان برگزار شد، اظهار کرد: بیکاری و تعطیلی برخی کارخانجات مشکلی بود که از سه سال پیش بخش خصوصی، مردم و فضای اقتصادی استان را آزار میداد و برای همین پس از احصای این مسائل، راهکارهایی عملیاتی برای رفع آنان ارائه و اجرای آنها آغاز شد.
وی افزود: در سال ۹۹، حدود ۹۸ هزار نفر بیکار در خراسانرضوی وجود داشت، اما امروز شاهد انتشار و نصب اعلامیههای استخدام در شهرکهای صنعتی هستیم و بهتازگی اتاق بازرگانی برای رفع این مسئله با برخی استانها برای ورود کارگر به صنایع استان، وارد گفتوگو شده است.
استاندار خراسانرضوی با اشاره به آمار اعلامی بانک مرکزی گفت: بر اساس این آمار، نرخ بیکاری استان پایینتر از میانگین کشوری بوده و در مقایسه با سایر استانها، خراسانرضوی رتبه دوم کمترین نرخ بیکاری را داراست.
نظری تأکید کرد: برای گذار از وضعیت موجود، در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ اهداف عملیاتی را با کمک کارشناسان تعیین کردیم و برنامهریزی برای استفاده از همه منابع و امکانات جهت برآوردهساختن آنها انجام شد که مبتنی بر وظایف هر دستگاه و بر اساس بازههای زمانی مشخص بود.
استاندار خراسانرضوی عنوان کرد: قرارگاههای اقتصادی در استان بر همین اساس برای کنترل مسیر حرکت در راستای تحول شکل گرفت و بهطور مستمر پیشرفت را در هر حوزه مبتنی بر اهداف عملیاتی پیگیری میکرد.
وی یکی از نقاط ثقل این حرکت را استمرار ارتباط با بخش خصوصی دانست و گفت: از دل کمیسیونهای مشترک با فعالان اقتصادی و بخش خصوصی مسائل به دست میآمد و اثربخشبودن حرکت را در مسیر پیشرفت بازخوردگیری میکردیم.
نظری با اشاره به ۱۳۹ دستاورد شاخص در دولت سیزدهم برای خراسانرضوی توضیح داد: از این تعداد، ۵۶ دستاورد شاخص در حوزه اقتصادی داریم که از آن جمله احداث ۵۹۳ واحد جدید صنعتی با سرمایهگذاری ۹.۲ همت و نیز ۵۹۹ واحد طرح توسعه اجرا شده که در مجموع، ۴۷ همت سرمایهگذاری جدید طی سه سال گذشته صورت گرفته است.
استاندار خراسانرضوی با اشاره به اهتمام برای احیای واحدهای اقتصادی اضافه کرد: از آغاز دولت سیزدهم، ۳۰۸ واحد احیا شده که ارزش آن ۱۳ همت بوده و لازم است یادآوری کنم که ۲۶ درصد به ظرفیت شهرکهای صنعتی استان افزوده شده است که بهنوبه خود، از همت همکارانم در این حوزه تشکر میکنم.
وی با اشاره به یک دستاورد مهم در حوزه بینیازی از واردات در استان گفت: به اذعان اداره کل صنعت، معدن و تجارت، ۲۴۰ قلم کالای وارداتی وجود داشت که دیگر وارد استان نمیشود و با کارهای انجامشده در داخل، تأمین میشود، بر این اساس از ۴۲۰ میلیون دلار خروج ارز نیز جلوگیری شده است.
نظری تشریح کرد: در سه سال گذشته، برنامهریزیهای جدی برای حل مسئله سرمایهگریزی در استان انجام شد و امروز پس از اجرای آنها، با تلاش همه مسئولان به آمار خوبی در حوزه سرمایهپذیری رسیدیم و میتوان اعلام کرد که ۱۰۱ همت در حوزه صنعت و معدن سرمایهگذاری صورت گرفت و با جذب ۷۴۰ میلیون دلار، رشد ۹۰۰ درصدی را در حوزه سرمایهگذاری خارجی داشتیم.
نظر شما