به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ارتباطات امروزی در عصر اینترنت بسیار فراتر از زدن دکمه ارسال برای فرستادن یک پیام متنی ساده است. ایموجیها بخشی جداناشدنی از فیدهای رسانههای اجتماعی یا پیامهای متنی هستند. این تصاویر و نمادهای کوچک ژاپنی ارتباطات دیجیتال را متحول کردهاند و در دنیای امروز بسیار محبوب هستند، تا آنجا که یک روز ویژه در سال برای آنها انتخاب شده است. این روز مناسبتی است که وسواس کاربران اینترنت را نسبت به این نمادهای گرافیکی در سراسر جهان تأیید میکند که به گفته روانشناسان حتی ممکن است نقشی حیاتی در نحوه برقراری ارتباطات امروز بشر داشته باشند.
تاریخ روز جهانی ایموجی ۱۴۰۳
روز جهانی ایموجی World Emoji Day هر سال در هفدهم جولای مصادف با بیستوهفتم تیر ۱۴۰۳ برگزار میشود.
تاریخچه روز جهانی ایموجی
روز جهانی ایموجی سال ۲۰۱۴ توسط جرمی برگ Jeremy Burge، بنیانگذار ایموجیپدیا Emojipedia ایجاد شد و تاریخ هفدهم جولای، تاریخی است که ایموجی در iOS اپل نمایش داده شد. در واقع هفدهم جولای روزی است که اپل iCal را برای مک در سال ۲۰۰۲ معرفی کرد.
خاستگاه ایموجیها به ژاپن در اواخر دهه ۱۹۹۰ باز میگردد. البته نیویورک تایمز مسئول اولین استفاده از شکلک:) در سال ۱۸۶۲ یعنی زمانی است که یک نسخه رونویسیشده از سخنرانی رئیسجمهور آبراهام لینکلن را به اشتباه چاپ کرد.
سپس سیام مارس ۱۸۸۱ هنر تایپوگرافی خود را نشان داد و نخستین استفاده عمدی از شکلکها توسط مجله طنز آمریکایی Puck آغاز شد. با این حال آیکونهای دوستان در می ۱۹۹۷ بهعنوان تصاویر کوچک یا نمادهایی معرفی شد که احساسات را منتقل میکنند و در ۱۹۹۹ نخستین ایموجیها توسط هنرمند ژاپنی شیگتاکا کوریتا، کارمند شرکت تلفن همراه ژاپنی NTT DoCoMo، ساخته شد.
کوریتا نخستین مجموعه از ۱۷۶ ایموجی را بهعنوان راهی برای کمک به کاربران برای برقراری ارتباط مؤثرتر در پلتفرم محدود اینترنت موبایل این شرکت ایجاد کرد. این ایموجیهای اولیه طراحیهای ساده ۱۲×۱۲ پیکسل بودند، اما به سرعت در ژاپن محبوبیت پیدا کردند و در نهایت به کشورهای دیگر گسترش یافتند.
شکلکهای کوریتا در سال ۲۰۱۰ گسترش پیدا کرد و موارد جدیدی همچون صورت گربهها به آن اضافه و در سال ۲۰۱۴ بود که ۱۹۸ پرچم به انتخاب ایموجی افزوده شد.
همانطور که تلفنهای هوشمند و پلتفرمهای رسانههای اجتماعی رایجتر شدند، ایموجیها تکامل و گسترش پیدا کردند و طیف گستردهای از طرحها، از حالات صورت و حرکات دست گرفته تا حیوانات، غذا و اشیا را در بر گرفتند. در سال ۲۰۱۵ فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد حتی ایموجی چهره با اشک شوق را بهعنوان کلمه سال خود نامگذاری کرد و اهمیت روزافزون این نمادهای دیجیتال در ارتباطات مدرن را برجسته کرد.
امروزه ایموجیها به یک زبان جهانی تبدیل شدهاند که از موانع فرهنگی و زبانی فراتر رفته، احساسات، زمینه و شخصیت را به مکالمات دیجیتال اضافه کرده و پیامها را جذابتر و قابل ارتباطتر کرده است. روز جهانی ایموجی اهمیت این نمادها را در ارتباطات مدرن برجسته میکند، تکامل آنها را جشن میگیرد و تأثیر آنها را بر فرهنگ دیجیتال تصدیق میکند.
پراستفادهترین ایموجیهای ۲۰۲۴
ایموجی اشکهای شادی Tears of Joy نشاندهنده کسی است که آنقدر میخندد که اشک روی گونههایش میریزد. این ایموجی برای نشان دادن خندهدار بودن چیزی استفاده میشود و مقام اول را در جوایز جهانی ایموجی ۲۰۲۱ به دست آورد.
ایموجی قلب قرمز Red heart نشاندهنده عشق، محبت و قدردانی است. همچنین بهعنوان یکی از گزینههای پیشفرض ایموجی واکنش در بسیاری از پلتفرمهای پیامرسان اجتماعی استفاده میشود.
ایموجی چهره خندان با چشمان قلبی Smiling Face with Heart Eyes چهرهای زرد با لبخندی باز و قلبهای کارتونی بهجای چشمها، برای ابراز عشق، شیفتگی و ستایش استفاده میشود.
ایموجی دستهای تا شده Folded Hands دو دست را نشان میدهد که به هم متصل و انگشتان به سمت بالا هستند. این شکلک بهطور معمول برای نشان دادن امید، تمجید و قدردانی، همچنین برای تشکر از کسی به طعنه استفاده میشود.
ایموجی گریه با صدای بلند Loudly Crying بیانگر اندوه است؛ چهرهای زرد با دهانی باز که ناله میکند و جریانهای اشک سنگینی از چشمان بستهاش سرازیر است که بیانگر احساسات تسلیمناپذیر اما شدید دیگری مانند خنده غیرقابل کنترل، غرور یا شادی شدید است.
نظر شما