آسیب کرمانشاهیان از ۸ سال جنگ تحمیلی قابل پیگیری حقوقی است

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به آسیب‌های ناشی از هشت سال جنگ تحمیلی و پیامدهای روحی و روانی آن برای مردم کرمانشاه گفت: تشکیل پرونده حقوقی کرمانشاهیان برای این موضوع در مجامع داخلی و بین‌المللی قابل پیگیری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، نیکزاد عباسی، عصر امروز _سه‌شنبه نوزدهم تیر_ در نشست خبری تبیین حقوق بشر آمریکایی، با اشاره به نقش آمریکا در بسیاری از جنگ‌های چند قرن اخیر، اظهار کرد: جنگ هشت ساله تحمیلی یکی از این جنگ‌هاست که آمریکا در تحریک و تشویق صدام برای حمله به ایران و تجهیز او به انواع سلاح‌ها نقش مهمی داشتند.

وی افزود: آمریکا که با پیروزی انقلاب اسلامی دستش از منابع کشورمان کوتاه شده بود، در جنگ هشت ساله تحمیلی عراق علیه ایران نقشی پررنگ را ایفا کرد تا این انقلاب را ساقط کند.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با اشاره به حضور مستقیم مردم کرمانشاه در هشت سال جنگ تحمیلی، خاطرنشان کرد: مردم این استان هم در زمان جنگ آسیب‌های فراوانی دیدند و برخی مال خود و برخی عزیزان خود را از دست دادند و هم پس از جنگ با پیامدهای آن دست و پنجه نرم کردند.

عباسی با بیان اینکه جنگ تحمیلی آسیب‌های روحی و روانی بسیاری را به مردم این خطه وارد کرد، اضافه کرد: به نظر می‌رسد که هنوز هم پیامدهای این جنگ زمینه و بسترساز ایجاد و وقوع برخی از آسیب‌های اجتماعی در کرمانشاه باشد.

وی با بیان اینکه از منظر حقوقی تشکیل پرونده‌ای توسط کرمانشاهیان علیه آمریکا در مجامع داخلی و بین المللی قابل مطالبه و پیگیری است، عنوان کرد: در این راستا باید ادله‌ای برای اثبات این موضوع که جنگ چه تأثیراتی در زندگی مردم کرمانشاه در آن زمان تا دهه‌های کنونی داشته، جمع آوری کنیم.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه حقوق بشر را اساسی‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوق برای هر انسان دانست و گفت: حقوق بشر شامل کرامت انسانی، حق حیات، حق تعیین سرنوشت، حق زیستن، حق امنیت و آرامش، حق آزادی و مصون بودن از تعرض و تجاوز و… است.

معاون دادگستری کل استان کرمانشاه تفاوت‌های حقوق بشر از دید اسلام و غربی‌ها پرداخت و افزود: در دین اسلام، حقوق بشر موضوعی ذاتی است که برای همه انسان‌ها فارغ از رنگ پوست، نژاد، قومیت و ملیت وجود دارد، اما از نظر غربی‌ها حقوق بشر مسئله‌ای ایجادی و محصول فکر جمعی است، به همین خاطر هر وقت منافع و مصالح خود را در خطر ببینند، آن را تغییر می‌دهند، مانند اخراج افراد بومی یک منطقه از سرزمینی که متعلق به آن‌ها است.

عباسی اضافه کرد: در حقوق بشر آمریکایی برخی از کشورها جنگ افروزی را حق خود می‌دانند، دست به تولید سلاح‌های کشتار جمعی می‌زنند، به راحتی به کشورهایی همچون افغانستان، یمن، سوریه و نمونه بارز آن فلسطین حمله می‌کنند، بدون اینکه آن‌ها را صاحب حقی بدانند.

در ادامه هدایت حیدری، مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان کرمانشاه نیز در این نشست اظهار کرد: کسانی که با بلندگوی رسا دم از حقوق بشر می‌زنند، خود بزرگترین تجاوز را به حقوق ملت‌ها و افراد دارند.

وی تصریح کرد: تنها راه ایستادگی در مقابل این تجاوزها، مجهز شدن به علم و آگاهی است، به نحوی که حقوق خود را بشناسیم و از آن دفاع کنیم.

معاون دادگستری شهرستان کرمانشاه گفت: آمریکا بزرگترین متجاوز به حقوق بشر است، از طرفی خود را معیار حقوق بشر می‌داند که ما باید با بالا بردن دانش خود در مقابل این تجاوز آشکار و این تفکر بایستیم و بانگ بلندی در دفاع از عدالت‌خواهی باشیم.

کد خبر 770636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.