به گزارش خبرگزاری ایمنا، مدتی پیش شجاع خلیلزاده در گفتوگویی در خصوص جوانگرایی در تیم ملی اظهار کرد: به همه بازیکنان جوان در فوتبال ایران احترام میگذارم در هر صورت دوره همه ما در تیم ملی تمام میشود و دیگران باید جایگزین شوند، اما دو جوان معرفی کنید که بتوانند جای سردار آزمون و مهدی طارمی را در تیم ملی بگیرند؛ جوانگرایی کاری نیست که در یک زمان محدود و کوتاه انجام شود و باید روی فوتبال پایه برنامهریزی کنیم تا استعدادها هدر نرود.
این در حالی است که در فصلهای گذشته شاهد درخشش بازیکنان جوانی همچون آریا یوسفی، محمدجواد حسیننژاد، محمد عمری، آریا برزگر و محمد حسین اسلامی در لیگ برتر بودهایم و بیشتر این بازیکنان به دلیل عملکرد مطلوب خود توجه کادرفنی تیم ملی را به جلب کردند، اما فرصت آنچنانی برای اثبات تواناییهای خود در تیم ملی نداشتهاند.
جوانگرایی بازخوردهای منفی دارد
وحید امیری، مدیر اجرایی تیمهای پایه مس رفسنجان در خصوص جوانگرایی فوتبال به خبرنگار ایمنا میگوید: فوتبال جهان به جوانگرایی روی آورده است، اما این امر مهم در کوتاه مدت نمیتواند نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.
وی میافزاید: با وجود اینکه امکان دارد جوانگرایی بازخوردهای منفی را به همراه داشته باشد، اما باید به جوانان فرصت داد تا نتیجه آن را طی یک یا دو سال آینده مشاهده کرد. در یورو ۲۰۲۴ تمام تیمها فرصت بازی را در اختیار جوانان خود قرار دادند و ثمره این اقدام مهم را نیز دیدند.
جوانگرایی با نتیجه گرایی همخوانی ندارد
مدیر اجرایی تیمهای پایه مس رفسنجان با اشاره به نگاه مربیان تصریح میکند: در ایران نیز تیمهایی همچون شمس آذر با جوانگرایی به نتایج مطلوبی دست پیدا کردند.
وی ادامه میدهد: جوانگرایی و اهمیت به فوتبال پایه به مدیریت و کادرفنی باشگاه باز میگردد، اگر نگاه ما به فوتبال صرفاً نتیجهگرایی باشد نمیتوان به اهداف مهم در مسیر جوانگرایی دست پیدا کرد.
در یورو ۲۰۲۴ جوانان درخشیدند
امیری در تشریح سطح انتظارات از بازیکنان جوان خاطر نشان میکند: نباید از جوان ۲۰ ساله انتظار داشته باشیم عملکردی مشابه بازیکن ۳۵ ساله ارائه دهد، باید به جوانان فرصت بازی داد تا طی یک یا دو سال آینده نتایج مثبت آن را مشاهده کرد.
وی اضافه میکند: در رقابتهای یورو ۲۰۲۴ بازیکنان جوان روی تغییر نتایج تأثیر گذار بودند و ستارگان فوتبال جهان همچون رونالدو تنها در زمین حضور داشتند، باید آستانه صبر و تحمل خود را افزایش دهیم تا آینده ورزش ملی و باشگاهی تضمین شود.
بازیکن نداریم چون نتیجهگرا هستیم
مدیر اجرایی تیمهای پایه مس رفسنجان با اشاره به صحبتهای شجاع خلیلزاده پیرامون جوانگرایی یادآور میشود: نتیجهگرایی موجب شده نتوانیم بازیکنانی همچون سردار آزمون و مهدی طارمی را به فوتبال کشورمان معرفی کنیم چراکه مربیان تمایل نداشتهاند فرصت بازی را در اختیار مهرههای جوان قرار دهند.
وی عنوان میکند: اگر بازیکن جوانی به تیمهای بزرگسالان معرفی شود مدتی رو نیمکت مینشیند و پس از آن به تیمهای دیگری منتقل میشود؛ آریا یوسفی، محمدجواد حسین نژاد و آریا برزگر در تیم ملی بزرگسالان فرصت کمی برای نشان دادن تواناییهای خود داشتند و در بیشتر بازیها روی نیمکت قرار گرفتند.
باید به مهرههای تازه نفس میدان داد
امیری تصریح میکند: همچنان منتظر ماندهایم تا بازیکنانی همچون سردار آزمون و مهدی طارمی برای ما تأثیرگذار ظاهر شوند؛ باید به جای این دو نفر به مهرههای جوان اعتماد شود که بتوانند راه آنها را ادامه دهند یا خیر؟ نتیجهگرایی مربیان موجب شده چنین اتفاق مهمی در فوتبال کشورمان رقم نخورد؛ تاکید میکنم باید به جوانان اعتماد کرد.
وی ادامه میدهد: مگر میشود بازیکن جوان را در ویترین گذاشت به وی فرصت بازی نداد، اما انتظار درخشش و نتیجه مثبت داشت؟ اگر قصد داریم سالهای آینده نسل فوتبالی جوانی داشته باشیم باید به مهرههای تازه نفس میدان دهیم. باید بازیکنان آب دیدهای در اختیار داشته باشیم که پس از مهدی طارمی و سردار آزمون سراغ آنها برویم.
مدعیان کم بازیکن جوان دارند؟
مدیر اجرایی تیمهای پایه مس رفسنجان با اشاره به شرایط دشوار در راستای جوانگرایی بیان میکند: تا زمانیکه دیدگاه فوتبالی ما نسبت به جوانان تغییر نکند نمیتوان در امر مهمی همچون بازیکن سازی موفق ظاهر شد.
وی خاطر نشان میکند: جوانانی که از پتانسیل بالایی برخوردار باشند در اختیار داریم، اما اعتماد مربیان را نه! هرچند شرایط برای مربیان به گونهای است که اگر شب به بازیکنان جوان بازی دهد و نتیجه را واگذار کند صبح برکنار میشود.
امیری ادامه میدهد: آیا استقلال و پرسپولیس کم بازیکن جوان دارند؟ اما برای بستن تیم خود به سراغ بازیکنان ۳۰ سال به بالا رفتهاند و تمام این موارد نشان میدهد شرایط برای میدان دادن به بازیکنان جوان وجود ندارد.
نظر شما