رتبه نخست منطقه‌ای ایران در حوزه شبکه‌های عصبی و رتبه دوم در هوش مصنوعی و رباتیک

وزیر علوم با اشاره به رتبه نخست ایران در حوزه شبکه‌های عصبی گفت: در منطقه، ایران رتبه دوم را در تولیدات علمی هوش مصنوعی کسب کرده و در شاخص رباتیک در رتبه دوم قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط‌عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم با اشاره به آخرین گزارش منتشر شده از پایگاه ISC درباره جایگاه جهانی تولیدات علمی ایران در حوزه هوش مصنوعی افزود: بررسی این آمار نشان می‌دهد که وضعیت ایران در این حوزه نه خوب و نه بد است؛ چراکه در برخی از شاخص‌ها در ابعاد ملی و بین‌المللی وضعیت مناسبی نداریم.

وی با بیان اینکه ایران در حوزه تولیدات علمی شبکه‌های عصبی در عرصه‌های جهانی رتبه‌های خوبی کسب کرده است، اظهار کرد: رتبه ایران در منطقه در حوزه هوش مصنوعی دوم است، اما عربستان در این شاخص در جایگاه نخست قرار دارد.

زلفی گل تصریح کرد: در شاخص رایانش بصری عربستان رتبه نخست، ترکیه رتبه دوم، مالزی رتبه سوم و ایران در جایگاه چهارم قرار دارد، همچنین در شاخص پردازش زبان طبیعی عربستان دارای رتبه نخست بوده، پاکستان رتبه دوم، ترکیه رتبه سوم و مالزی رتبه چهارم را دارند و ایران در جایگاه پنجم قرار گرفته است.

به گفته وی، در شاخص یادگیری ماشین در منطقه عربستان در رتبه نخست و ایران در رتبه دوم، در شاخص رباتیک ترکیه در رتبه نخست و ایران در رتبه دوم و در حوزه شبکه‌های عصبی ایران در جایگاه نخست قرار گرفته است. همچنین، در حوزه سیستم‌های چند عاملی ایران رتبه نخست را کسب کرده است.

وزیر علوم بیان کرد: این گزارش نشان می‌دهد که دانشگاه‌های تهران، تبریز، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، صنعتی شریف، خواجه نصیرالدین طوسی، شیراز و علم و صنعت از دانشگاه‌های برتر کشور در حوزه هوش مصنوعی هستند.

وی با تاکید بر اینکه کشور در حوزه‌های علوم نوپدید باید به‌موقع تصمیم‌گیری کند، اضافه کرد: اقدام به موقع کشور در این حوزه موجب می‌شود که اختلاف ما با دنیا زیاد نباشد. نمونه این رویکرد در زمینه علم نانو است که در آن زمان دولت وقت با این سیاست که اگر درباره علم نانو تصمیم نگیریم، اختلافمان در دنیا زیاد می‌شود، اقدام به‌موقع از طریق به‌کارگیری سیستم‌های تشویقی و ترغیبی و حمایتی موجب شد که ایران در علم نانو در جایگاه‌های پنجم و ششم بایستد.

زلفی‌گل، علم و فناوری هوش مصنوعی را یک نیاز غیرقابل انکار دنیای امروز توصیف کرد و با تاکید بر اینکه اگر هر کشوری به‌موقع سرمایه‌گذاری‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی نکند، جایگاه در خور شأن کشور را نخواهد داشت، گفت: امروز در دنیا کشورگشایی به سبک قدیم نیست، بلکه کشورها امروزه به‌دنبال جنگ و صلح ارزان هستند، هر کشوری که علم را توسعه دهد، بدون هزینه می‌تواند کشور دیگری را تسخیر کند و این یک روش مشروع تسخیر کشورهاست.

وزیر علوم در این باره توضیح داد: وقتی علم و دانشی خلق شود، می‌توان با استفاده از فناوری‌های آن، کشوری را وابسته به خود و آن را تسخیر کرد، از این رو امروز شاهد هستیم جنگ و صلح از طریق قدرت نرم شروع می‌شود.

به گفته وی، قدرت نرم از طریق علم، فناوری و نوآوری حاصل می‌شود.

زلفی‌گل ادامه داد: علم ضمن درآمدزایی برای کشورها موجب می‌شود که سایر کشورها به ما وابسته شوند؛ چراکه شاهد هستیم وقتی محصول فناورانه‌ای، تولید و منجر به رفاه بیشتر مردم شود، مردم همان کشور قدردان ما خواهند بود.

کد خبر 768586

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.