پرداخت ۸۴۸ میلیارد تومان به زندانیان شاغل/اشتغال ۱۷ هزار زندانی در کارخانجات کشور

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با تاکید به اشتغال ۱۷ هزار زندانی در کارخانجات کشور و افزایش حقوق و دستمزد زندانیان در چند سال اخیر گفت: در سال ۱۴۰۲، مبلغ ۸۴۸ میلیارد تومان به مددجویان پرداخت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از سازمان زندان‌های کشور، ناصر جعفرقلی روز دوشنبه به مناسبت هفته قوه قضائیه، اشتغال را مهم‌ترین اقدام در فرایند تربیت و اصلاح زندانیان دانست و اظهار کرد: اگر در جامعه به اشتغال کامل برسیم بسیاری از مشکلات و معضلات کم خواهد شد.

وی افزود: از جمله اهداف اساسی بنیاد تعاون زندانیان این است که برای زندانیان واجد شرایط اشتغال پایدار ایجاد کند به گونه‌ای که زندانی پس از خروج از زندان شغل داشته باشد و بتواند امرار معاش کند همچنین از چرخه تکرار جرم و بازگشت زندانی به زندان هم جلوگیری شود.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان تصریح کرد: پرداخت حقوق و دستمزد مناسب حداقل برابر با حقوق وزارت کار به زندانیان از جمله اهداف بنیاد تعاون حمایت از زندانیان است و حتی اگر زندانی در زندان با فراگیری یک حرفه سرگرم هم باشد کافیست.

وی خاطرنشان کرد: از دیگر اهداف بنیاد، این است که در نهایت بنیاد تعاون سود مناسب ببرد تا صرف توسعه و گسترش اشتغال زندانیان شود.

جعفرقلی عنوان کرد: زندانیان قابل توجهی یا با حضور در کارگاه‌های فعال در زندان‌ها یا به صورت اشتغال نشسته در بندها، مشغول کار هستند به طوری که اکنون حدود ۱۷ هزار نفر که باید حکم محکومیت خود را بگذرانند به دلیل دارا بودن شرایط لازم در کارخانه‌های سراسر کشور بیرون از زندان مشغول به کار شدند.

وی درباره اعطای وام خوداشتغالی به زندانیان و حمایت از کارآفرینان برای توسعه اشتغال زندانیان گفت: کارآفرینانی که قصد استفاده از نیروی کار زندانی دارند می‌توانند بر اساس تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ از تسهیلات بانکی ارزان استفاده کنند تا زمینه اشتغال هرچه بیشتر زندانیان فراهم شود، البته در این راستا موانع قانونی مانند سپردن وثیقه بیش از توانایی کارآفرین وجود دارد که در سیاست‌های جدید به دنبال رفع آن هستیم.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با اشاره به فعالیت فروشگاه‌های حامی در جوار زندان‌ها، اظهار کرد: در این فروشگاه‌ها قیمت محصولاتی که عرضه می‌شود، باید کمتر از فروشگاه‌های عادی یا حداقل مساوی با نرخ‌های سطح جامعه باشد و علت این است که اجناس به دلیل اینکه به صورت عمده تهیه می‌شود، باید با قیمت کمتر عرضه شود.

وی در مورد اینکه بازرسی‌های مستمر نحوه فعالیت فروشگاه‌های حامی رصد می‌شود، تصریح کرد: این اقدامات در راستای حمایت از خانواده زندانیان انجام می‌شود و اگر در فروشگاه‌های حامی قیمت بالاتر باشد، تخلف محسوب می‌شود و برخورد انضباطی صورت می‌گیرد.

زندانیان کمتر از ۸ ساعت در روز کار می‌کنند

جعفرقلی درباره میزان دستمزد زندانیان شاغل در زندان و فاصله آن با میزان تورم، گفت: به دنبال این هستیم که حقوق این زندانیان با افراد خارج از زندان همخوانی داشته باشد و حداقل پرداخت حقوق کارگر به زندانیان هم پرداخت شود، اکنون برای رسیدن به این هدف اگر دولت ۲۰ درصد افزایش حقوق را اعمال می‌کند، ما ۲۵ درصد افزایش می‌دهیم که به حداقل حقوق کارگر برسیم.

وی در خصوص میزان کار زندانیان عنوان کرد: زندانیانی که درون زندان و کارگاه کار می‌کنند، ۱۰۰ درصد وقت پیش‌بینی شده را کار نمی‌کنند، زندانیان روزانه هشت ساعت کار نمی‌کنند، چرا که در دوره‌های آموزشی شرکت می‌کنند و گاهی سه تا چهار ساعت ممکن است اشتغال داشته باشند، زندانیان تمام طول ماه مشغول به کار نیستند، چرا که چندین روز به دادگاه و مراجع قضائی می‌روند یا ملاقاتی دارند.

این مقام مسئول با بیان اینکه افزایش حقوق زندانیان در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: تا پیش از سال ۱۴۰۰ پرداخت‌های به زندانیان قابل طرح نبود و فلسفه اشتغال زندانیان فقط گذران اوقات فراغت آنها بود.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۷۳ میلیارد تومان برای کارکرد زندانیان پرداخت شد و در سال ۱۴۰۱ این رقم به ۵۲۲ میلیارد تومان رسید و در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۸۴۸ میلیارد تومان پرداخت شد.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان گفت: این روند افزایش پرداختی‌ها قابل توجه است، اما هنوز مورد رضایت نیست و با لحاظ انتظارات کارآفرین‌ها باید بستری را فراهم کنیم که شاهد افزایش میزان پرداختی به زندانیان باشیم.

کد خبر 766052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.