شیخ‌نشین‌های حاشیه خلیج‌ فارس فیوز پراندند

موج گرمای مستقر در غرب آسیا که کانون آن روی ایران قرار گرفته، باعث قطعی برق گسترده در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روی کارت هتل ۵ ستاره‌ای در کویت نوشته بود که اتاق‌ها سیستم Air Condition (تهویه مطبوع) مستقل دارند، اما ننوشته بود، در تابستان «روزی ۶ ساعت برق قطع است».

از روز چهارشنبه قطعی برق گسترده به پدیده‌ای رایج در کشورهای عربی تبدیل شده است، جداول خاموشی ۶ ساعته هم در ۴۰ منطقه کویت به صورت رسمی اعلام شده است.

کاربران در فضای مجازی از قطعی برق در امارات، عربستان و قطر هم خبر دادند، اما هیچ خبر رسمی از خاموشی روی درگاه خبرگزاری‌های این کشورها دیده نمی‌شود.

دمای بالای ۵۰ درجه علت این قطعی‌ها معرفی شده، اما برخی مقامات کشورهای عربی از جمله وزیر اسبق بهداش کویت خالد السعید می‌گوید که «سهل‌انگاری دولت دلیل بحران برق است».

همزمان با موج گرما در غرب آسیا، هفته گذشته اهواز و بوشهر بر اساس پایگاه داده hotcitiesworld با ثبت دمای ۵۱ و ۵۳ درجه گرم‌ترین مناطق پرجمعیت دنیا بودند.

شرکت توانیر گفت که برای اولین بار در یک دهه گذشته رکورد اوج بار سال قبل در خردادماه شکسته شد، اما شبکه برق پایدار است و مشکلی در روند تأمین برق وجود ندارد.

صرفه‌جویی مردم در کنار افزایش ظرفیت نیروگاهی مهم‌ترین دلایل پایداری برق شبکه ایران است.

کارشناس انرژی رحمان صادقی افزایش ظرفیت نیروگاهی را راهبردی نادرست دانسته و معتقد است که بخش زیادی از انرژی در ایران هدر می‌رود و باید کاهش هدررفت از طریق صرفه‌جویی نسبت به پایداری شبکه اقدام کرد.

در مقابل، کارشناس انرژی سیما غفاری می‌گوید که کشور ما در حال توسعه است و الفبای توسعه برق است، لذا هر دو راهبرد افزایش ظرفیت نیروگاهی در کنار مدیریت مصرف در کنار هم باید برای پایداری شبکه برق مورد استفاده قرار گیرد.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی نشان داد، توقف توسعه نیروگاه در کشورهای در حال توسعه به بحران ختم شده است و این نهاد جهانی نسخه بهینه‌سازی مصرف در کنار ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر را برای خروج از بحران برق تجویز کرده است.

کد خبر 765891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.