به گزارش خبرگزاری ایمنا، شب گذشته _پنجشنبه سیو یکم خرداد_ دومین مناظره میان نامزدهای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. این مناظره که از ساعت ۲۰ پنجشنبه به مدت ۴ ساعت ادامه داشت، با محوریت اقتصاد و موضوع «خدمت عدالت محور دولت» برگزار شد و آقایان امیرحسن قاضی زاده هاشمی، محمدباقر قالیباف، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، علیرضا زاکانی، مسعود پزشکیان و سعید جلیلی نظرات و دیدگاههای خود را در مورد سه زیر عنوان «سیاست گذاری در یارانهها»، «محرومیت زدایی و فقر»، «ارتقای نظام سلامت و ارتقای نظام آموزشی» بیان کردند که میتوانید مشروح آن را در لینک زیر مطالعه کنید:
پاسخهای نامزدها به سوالات کارشناسان؛ از ارتقای نظام سلامت تا بهبود نظام آموزشی
با برگزاری مراسم قرعه کشی، صندلی شماره یک به سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، صندلی شماره ۲ به محمدباقر قالیباف، صندلی شماره ۳ به مصطفی پور محمدی صندلی شماره ۴ به علیرضا زاکانی، صندلی ۵ به مسعود پزشکیان و صندلی شماره ۶ به سعید جلیلی اختصاص پیدا کرد.
به گفته مجری این برنامه، محورهای اصلی و فرعی در اختیار نامزدها قرار گرفته بود تا بتوانند با آمادگی در مناظره حاضر شوند، علاوه بر این با توجه به انتقاداتی که نسبت به فرم مناظره اول مطرح شده بود در مناظره دوم نامزدها به جای نشستن روی مبل، پشت میز قرار گرفتند تا حال و هوای مناظره بهتر منتقل شود، حواشی ورود نامزدها پیش از شروع مناظره نیز در این برنامه حذف شده بود. همچنین شب گذشته علاوه بر سوال کارشناس برنامه، پرسشهای مردم و نمایندگان اصناف و فعالان حوزه اقتصادی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد.
طبق جدول تنظیم شده توسط صداوسیما، قرار است ۳ مناظره انتخاباتی باقی مانده بین ۶ کاندیدا در تاریخهای جمعه ۱ تیر، دوشنبه ۴ تیر و سهشنبه ۵ تیر برگزار شود.
میتوان گفت که شب گذشته، شاهد فضای گرمتری نسبت به مناظره اول بودیم و اصطلاحاً بستر بیشتری برای گفتگوهای پینگ پنگی میان نامزدها شکل گرفت، علاوه بر این از جانب نامزدهای مختلف صحبتهای زیادی در رابطه با عملکرد دولتهای قبل شکل گرفت که گاه برای یادآوری عملکرد منفی و انتقاد از رویکرد دولتهای قبل و گاه برای تأیید عملکرد آنها مطرح شد. بررسی گوگل ترندز نشان میدهد سعید جلیلی دیشب بیشترین میزان جست و جوی کاربران وب را به خود اختصاص داد و پس از او مصطفی پور محمدی و مسعود پزشکیان در ردههای بعدی قرار گرفتند.
بررسی هشتگهای پر بازدید در فضای ایکس (توئیتر) نیز نشان میدهد از میان نامزدهای انتخابات، مسعود پزشکیان و مصطفی پورمحمدی بیشتر مورد توجه کاربران قرار گرفتند.
چراغ اول را سعید جلیلی در ابتدای مناظره روشن کرد. او در ابتدای سخنانش ضمن تبریک پیروزی تیم ملی والیبال در مقابل تیم آمریکا گفت: «پیروزی تیم والیبال کشورمان برابر آمریکا را تبریک میگویم، البته اگر گفته نشود خود آمریکا نمیخواست پیروز شود!» سخنی که در پاسخ به اظهارات چند روز گذشته ظریف در برنامه میزگرد سیاست خارجی مطرح شد و کنایهای به این جمله وزیر امور خارجه اسبق بود که گفته بود به دلیل اینکه بایدن پیچ تحریمها را شل کرده بود فروش نفت در دولت سیزدهم افزایش پیدا کرد.
همین جمله در دقایق ابتدایی سبب شد تا نام جلیلی در فضای توئیتر ترند شود و کاربران مختلف به آن واکنش نشان دادند.
مسعود پزشکیان در دور اول صحبتهای خود، با نشان دادن آماری از توزیع فقر در کشور نسبت به عملکرد مسئولان موجود انتقاد کرد. پس از این اقدام تعدادی از نمودارهای او مورد توجه کاربران قرار گرفت زیرا آمار ارائه شده توسط او مربوط به بازه دولت یازدهم و دوازدهم بود. برخی نیز با ارائه آماری از پیشرفت اقتصادی در دولت سیزدهم از روایت ناقص پزشکیان انتقاد کردند.
موضوع دیگری که توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد، آلبوم عکسی بود که علیرضا زاکانی با خود به استودیوی مناظره آورده بود تا با نمایش قابهایی از دولت تدبیر و امید، عملکرد منفی دولت در آن دوران را یادآوری کند. او با نشان دادن عکسهایی از دولت روحانی نسبت به عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم انتقادات فراوانی را مطرح کرد، و با عکسهای برادر روحانی، حادثه معدن یورت و حادثه قطار تبریز مشهد خاطره بازی سیاسی خود را ادامه داد و در نهایت دولت پزشکیان را ادامه دولت روحانی خواند.
نمایش این تصاویر با واکنشهای متعدد کاربران ایکس همراه بود.
زاکانی در قسمت دیگری از صحبتهای خود اعلام کرد که آمادگی دارد با حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم و دوازدهم در رابطه با عملکرد اقتصادی دولتش مناظره کند و در همین راستا در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شنیدم آقایان طلبکار از مردم، وقت خواستهاند تا در تلویزیون صحبت کنند. خیلی هم خوب است که خودشان به ویترین میآیند. حوصله مردم از این حرفها سر رفته است، لذا آقای روحانی را به مناظره زنده تلویزیونی دعوت میکنم.
ضمناً از کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری درخواست میکنم، برای پاسخ به توهینها و ظلمها نسبت به شهید رئیسی، به آقای دکتر مخبر سرپرست ریاست جمهوری، وقت کافی برای حضور در تلویزیون اختصاص داده شود.»
زاکانی همچنین در قسمتی از مناظره با انتقاد از برخی نامزدها گفت، میگویند به ما فرصتی برای دفاع بدهید، ای کاش شهید رئیسی نیز فرصتی پیدا میکرد تا از خود دفاع کند. این صحبت زاکانی نیز با واکنش کاربران فضای مجازی روبرو شد.
پس از سخنان زاکانی، پزشکیان با بیان اینکه این دعواها گرهای از مشکلات مردم باز نمیکند، از نامزدهای انتخاباتی خواست که به ارائه برنامه خود بپردازند. پزشکیان عدم توازن سرمایهگذاری را عامل بسیاری از مشکلات عنوان کرد و انسجام داخلی را رمز حل این مشکلات دانست. او عدم استفاده از ظرفیت را ناشی از عدم توجه به قوانین موجود خواند و گفت: شعار دادن کار سختی نیست اما در عمل توفیقی نداشتیم. اختلاف داخلی و خارجی نیز باعث عدم توفیق در حل مشکلات شده است.
او در بخشی از سخنان خود به اشتباه از واژه «شهید» برای «روحانی» استفاده کرد که دستمایه طنز کاربران توئیتر قرار گرفت.
قالیباف نیز در بخشی از صحبتهای خود تحریم را مانع جدی برای توسعه کشور خواند، اما اجرای آن را منوط به شروطی کرد وی گفت: در زمان مذاکره باید به خباثت طرف مقابل و آمریکاییها توجه کنیم. در مجلس با تصویب قانون به دنبال استیفای حقوق هستهای خود بودیم، برای حل مشکل تحریم با هر فردی و سازمان مذاکره خواهیم کرد و با حفظ خطوط قرمز قطعاً به نتیجه خواهیم کرد. او با تکیه کلام بحث ما در یک راستاست، صحبت پورمحمدی را قطع کرد و پا به پای پورمحمدی به گفتوگو نشست که با تذکر مجری و پورمحمدی مواجه شد.
در قسمت دیگری از این مناظره، زاکانی در واکنش به سخنان مصطفی پورمحمدی که بیان کرد من بهترین فرد در مبارزه با فساد و دشمنان هستم، گفت: اسنادی در دفتر پورمحمدی بوده که باید ایشان توضیح دهند که چه کاری در جهت نگهداری این امانت انجام دادند و تهدید کرد که با شما کار خواهیم داشت.
او از پورمحمدی پرسید: توضیح بدهید با اسناد کرسنت که زیر دست شما آمد چه کردید؟ این پرسش توسط پور محمدی بی پاسخ گذاشته شد.
اما ماجرا به همینجا ختم نشد و پورمحمدی پس از اتمام مناظره در حساب کاربری خود در شبکه ایکس، زاکانی را کاندید پوششی خطاب کرد و نوشت: «ای کاش خودتان پوششی نبودید. ای کاش وعدههایتان پوشالی نبود.»
در بخش دیگری پورمحمدی در مناظره اعلام کرد که جلیلی به او گفته که با FATF موافق است اما به دلیل روی کار بودن روحانی نمیخواهیم به او فرصت دهیم.
جلیلی نیز در پاسخ اعلام کرد: «به نظر میرسد دوستان صورت مسئله را دقیق متوجه نشدند، شما الان با FATF دارید کار میکنید، ۴۲ بند دارد که عمده آن را دارید انجام میدهید، چه کسی گفته این را انجام ندهید؟ زمانی که شما وزیر دادگستری بودید، زمانی سالها رئیس سازمان بازرسی بودید، سالها باید مبارزه با پولشویی را انجام میدادید، چرا انجام ندادید؟ همان زمان ما اصرار داشتیم این قانون باید تصویب بشود، مجلس قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم را تصویب کرد، تمام بسترها در کشور فراهم است چرا انجام نمیدهید؟ اما بحث ما در آن زمان این بود که میخواستند عدهای به بهانه اف ای تی اف عملکرد خود را توجیه کنند.»
فراموش کردن نام مدارس سمپاد، صحبت پزشکیان در رابطه با اعضای ستاد انتخاباتی او و نقد کلیت مناظره دوم موضوعات دیگری بود که کاربران فضای مجازی به آن پرداختند.
نظر شما