بزرگ‌ترین پروژه‌های جهانی در سال ۲۰۲۴ + تصاویر

تعدادی از وسیع‌ترین پروژه‌های عمرانی از ابتدای دهه ۲۰۲۰ تا کنون در حال انجام است که اغلب در بخش‌های مختلفی مثل حمل‌ونقل، برنامه‌ریزی شهری و سرگرمی بوده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در کنار افزایش روزافزون جمعیت جهان و افزایش مطالبات زیرساخت‌های شهری مدرن، شهرسازی نیز در تمام دنیا توسعه روزافزونی پیدا کرده است به‌طوری که پروژه‌های عمرانی عظیمی در حال اجرا است که باعث تغییرات محیطی چشمگیری شده است. در سال‌های اخیر وسعت و پیچیدگی این پروژه‌ها بسیار زیادتر شده و همین امر نشان‌دهنده قدرت مهندسی بشری است و ثابت می‌کند مرز ساخت پروژه‌های پیچیده از آسمان‌خراش‌های بسیار بلند تا سیستم حمل‌ونقل بین‌قاره‌ای برای انسان‌ها کم‌رنگ شده است.

اهمیت پروژه‌های عمرانی

در جهان مدرن، پروژه‌های ساختمانی و زیرساخت‌های شهری برای پیشرفت بسیار ضروری هستند. این پروژه‌ها نقش اساسی در تبدیل ایده‌ها به واقعیت دارند اما در مسیر اجرای هر پروژه مشکلات زیادی وجود دارد که نیازمند مدیریت دقیق است.
اهمیت پروژه‌های ساختمانی در رشد اقتصادی نیز غیرقابل‌انکار است؛ سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های ساختمانی تأثیرات گسترده‌ای دارد که شامل ایجاد شغل، تقویت نوآوری و پیشبرد توسعه اقتصادی می‌شود. به همین دلیل، دولت‌ها، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و ذی‌نفعان به‌شدت به اجرای موفق این پروژه‌ها علاقه‌مند هستند.

شهر NEOM، عربستان

NEOM یک پروژه کلان‌شهر و منطقه اقتصادی در حال ساخت در شمال غربی عربستان سعودی است. این طرح که توسط ولیعهد محمد بن سلمان رونمایی شد، به‌عنوان یک شهر هوشمند با تمرکز بر نوآوری، فناوری و پایداری طراحی شده است.
صندوق سرمایه‌گذاری عمومی که به نمایندگی از دولت عربستان سعودی سرمایه‌گذاری می‌کند، بخش عمده‌ای از بودجه پروژه ساخت Neom را تأمین می‌کند. طبق گفته‌های ندیمی النصر، مدیرعامل شرکت توسعه سعودی که برای ساخت Neom تأسیس شده است، این صندوق ۵۰۰ میلیارد دلار به این برنامه اختصاص داده است. نئوم بخشی از برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی برای متنوع‌سازی اقتصاد و کاهش وابستگی به نفت است.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

راه‌آهن خلیج‌فارس، امارات متحده عربی

راه‌آهن خلیج‌فارس که به‌عنوان شبکه ریلی PGCC نیز شناخته می‌شود، یک پروژه زیربنایی عظیم است که به دنبال اتصال شش کشور شورای همکاری خلیج‌فارس (PGCC) با یک خط‌آهن ۲,۲۰۰ کیلومتری است.

توسعه این زیرساخت همچنین با بهبود درآمدهای نفتی و اصول بازار نسبت به سال گذشته پشتیبانی می‌شود. انتظار می‌رود شبکه راه‌آهن PGCC که طول آن بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر برآورد می‌شود، در هر یک از شش کشور عضو با سرعت‌های متفاوتی رشد کند. اولین بخش متروی ریاض در مارس ۲۰۲۴ افتتاح شد. همچنین گزارش شده است که آخرین عملیات قبل از پایان سال انجام خواهد شد. علاوه بر این، پروژه‌های ریلی امارات متحده عربی نیز پیشرفت کرده‌اند به‌طوری‌که در فوریه ۲۰۲۳، شبکه راه‌آهن ملی امارات متحده عربی افتتاح شد.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

نیروگاه خورشیدی دهلرا، هند

نیروگاه خورشیدی دهلرا در گجرات هند، یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی جهان است. این مجتمع با وسعتی معادل ۱۱ کیلومترمربع، ظرفیت تولید ۷۰۰ مگاوات برق را دارد. شرکت ادانی گرین انرژی این نیروگاه را با ترکیبی از پنل‌های ثابت و ردیاب خورشیدی برای به حداکثر رساندن تولید انرژی خورشیدی در طول روز، احداث کرده است. یک سیستم مرکزی اینورتر که به ردیف‌های پنل متصل است، جریان مستقیم (DC) تولید شده توسط پنل‌ها را به جریان متناوب (AC) تبدیل می‌کند که سپس می‌تواند به شبکه برق سراسری فرستاده شود.

مهندسی نیروگاه خورشیدی دهلرا با مشکلات متعددی روبرو بود، از جمله نیاز به جابه‌جایی و نصب ده‌ها هزار پنل خورشیدی، اینورترها، ترانسفورماتورها و سایر قطعات ماشین‌آلات روی مساحت عظیمی از زمین ناهموار. برای غلبه بر این مشکلات، تیم پروژه با استفاده از فناوری پیشرفته ژئوفضایی، از محل بازدید و چیدمان نیروگاه را برنامه‌ریزی کردند.
آن‌ها همچنین برای سهولت در انتقال قطعات بزرگ ماشین‌آلات و مواد، شبکه‌ای از جاده‌ها و مسیرها را احداث کردند. علاوه بر این، برای ساخت نیروگاهی بسیار کارآمد با حداقل تأثیر زیست‌محیطی، از فناوری‌های پیشرفته برای کاهش مصرف آب و بهینه‌سازی خروجی انرژی استفاده کردند.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

شهر اقتصادی ملک عبدالله، عربستان

شهر اقتصادی ملک عبدالله، برترین پروژه توسعه در پادشاهی عربستان، با ایجاد یک سبک معماری معاصر، به یکی از مهم‌ترین شهرهای اقتصادی جهان تبدیل شده است.
برای ساخت این شهر که محل زندگی نزدیک به دو میلیون نفر خواهد بود، حدود ۲۰ سال زمان نیاز است. انتظار می‌رود ساخت‌وساز این پروژه که از سال ۲۰۰۶ آغاز شده، در سال ۲۰۲۵ به پایان برسد. مرحله اولیه از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ به مدت پنج سال به طول انجامید.

در نهایت یک بندر دریایی، منطقه صنعتی، منطقه مرکزی کسب‌وکار، منطقه تفریحی و تأسیسات، محله‌های مسکونی و مؤسسات علمی و تحقیقاتی همگی بخشی از شهر KAEC خواهند شد. این شهر اقتصادی را در ابتدا، ملک عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود در سال ۲۰۰۵ با هزینه تخمینی ۱۰۰ میلیارد دلار در عربستان سعودی راه‌اندازی کرد. از آن زمان تاکنون، این شهر با تکمیل بخش‌های مسکونی، فضاهای تجاری و زیرساخت‌های حمل‌ونقل، پیشرفت قابل‌توجهی داشته است.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

گنبد مدیسون اسکوئر گاردن، لاس‌وگاس

گنبد مدیسون اسکوئر گاردن (MSG Sphere) موسوم به کره لاس وگاس یک استادیوم عظیم به شکل گنبد است که در نزدیکی مجموعه تفریحی ونیزیان در این شهر ساخته شده است. تورم باعث شده تا کل هزینه پروژه از زمان شروع ساخت، ۹ درصد افزایش یابد و به حدود ۲.۱۸ میلیارد دلار برسد.

این گنبد که ظرفیت ۲۰ هزار نفر و ۲۳ سوئیت ویژه را دارد، بدون شک باعث رونق صنعت گردشگری ایالت خواهد شد. شرکت سرگرمی MSG برای نمایش تصاویر با رزولوشن بالا که از مسافت دور قابل‌مشاهده است، نمایشگرهای LED پیچشی را هم در داخل و هم در خارج از گنبد نصب کرد. فضای داخلی نیز برای ارائه یک تجربه فراگیر که مخاطبان را از سراسر جهان جذب می‌کند، دارای سیستم صوتی فضایی و فناوری ۴ بعدی است.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

فرودگاه بین‌المللی ال‌مکتوم، دبی

به گفته شرکت طراح و توسعه شهری دبی «پس از تکمیل، دبی ساوت محل استقرار بزرگ‌ترین فرودگاه جهان خواهد بود و زیرساخت حمل‌ونقل چند وجهی با اتصال هوایی، زمینی و دریایی را ارائه خواهد داد. این مجموعه علاوه بر مزایای یک منطقه آزاد تجاری مناسب برای کسب‌وکار، طیف وسیعی از گزینه‌های مسکونی را نیز ارائه می‌کند.»
این فرودگاه در سال ۲۰۱۰ برای عملیات باری و در سال ۲۰۱۳ برای پروازهای مسافری افتتاح شد. مسئولان این فرودگاه امیدوار هستند که تا سال ۲۰۵۰ با ظرفیت حداکثر ۲۵۵ میلیون نفر در سال، از نظر حجم مسافر از سایر فرودگاه‌های جهان پیشی بگیرند. فاز اولیه پس از اتمام در سال ۲۰۳۰، ظرفیت فرودگاه را به ۱۳۰ میلیون مسافر در سال افزایش خواهد داد. پروژه ال‌مکتوم مساحتی به وسعت ۵۶ کیلومترمربع را پوشش می‌دهد.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

پروژه انتقال آب جنوب به شمال چین

انتقال آب جنوب به شمال چین، بزرگ‌ترین پروژه‌ی این‌چنینی در جهان است که تاکنون اجرا شده است. این طرح برای تأمین آب مورد نیاز مناطق خشک شمال کشور، آب را از رودخانه‌های جنوبی چین منتقل می‌کند. در صورت تکمیل پروژه در سال ۲۰۵۰، سالانه ۴۴. میلیارد مترمکعب آب به مناطق شهری خشک شمال کشور منتقل خواهد شد.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

کراس ریل لندن

پروژه کراس‌ریل (اکنون به‌عنوان خط الیزابت شناخته می‌شود) یک خط راه‌آهن پرسرعت زیرزمینی در لندن است که از شرق به غرب این شهر امتداد دارد. این طرح یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های زیربنایی در اروپا است که با هدف کاهش ازدحام و افزایش ظرفیت حمل‌ونقل عمومی در لندن اجرا شده است. خط الیزابت در حال حاضر در حال فعالیت است و به طور منظم خدمات مسافری را ارائه می‌دهد. بعضی از کارهای تکمیلی در ایستگاه‌ها و خطوط فرعی هنوز در حال انجام است.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

خط مرکزی شینکانسن، ژاپن

خطوط قطار سریع‌السیر شینکانسن بخشی از شبکه راه‌آهن ژاپن است که در کل کشور ایستگاه دارد و سریع‌ترین روش برای سفر در داخل ژاپن محسوب می‌شود. یکی از شلوغ‌ترین مسیرهای این خطوط ریلی، توکیو به اوزاکا در جنوب است و یکی از قدیمی و شلوغ‌ترین خطوط قطار سریع‌السیر در جهان شناخته می‌شود.
دولت ژاپن برای کاهش شلوغی و تقاضای شهروندان، ساخت خط قطار مغناطیسی جدیدی را آغاز کرده است که توکیو و اوزاکا را به هم متصل می‌کند. این خط قرار است سریع‌ترین قطار تجاری در جهان باشد و با سرعت ۵۰۵ کیلومتر در ساعت (۳۱۴ مایل در ساعت) حرکت کند.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

فرودگاه بین‌المللی پکن

فرودگاه بین‌المللی پکن داکسینگ، یک فرودگاه کاملاً جدید است که در ۴۶ کیلومتری جنوب مرکز شهر، در منطقه‌ی داکسینگ واقع شده است. این فرودگاه که به‌عنوان یکی از تاثیرگذارترین پروژه‌های ساختمانی در دوران اخیر شناخته می‌شود، به‌عنوان یک قطب حمل‌ونقل مهم برای منطقه‌ای با سریع‌ترین رشد تقاضای سفرهای بین‌المللی عمل می‌کند. فرودگاه بین‌المللی پکن داکسینگ به طور خاص برای کاهش تراکم در فرودگاه فعلی پایتخت ساخته شده است.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

رودخانه Great Man-Made، لیبی

پروژه عظیم رودخانه دست‌ساز (GMR) شبکه زیرزمینی عظیمی از لوله‌ها و آبراهه‌ها است که آب شیرین را برای مصرف داخلی، صنعت و کشاورزی از منابع آب زیرزمینی قدیمی در زیر صحرای آفریقا به سواحل لیبی منتقل می‌کند. این پروژه بزرگ‌ترین طرح تأمین آب در جهان است و دولت لیبی آن را هشتمین عجایب جهان معرفی می‌کند.
این پروژه از سال ۱۹۹۱ شروع شد و نقش مهمی در تأمین آب مورد نیاز برای مصارف کشاورزی و آشامیدنی در شهرهای پرجمعیت و مناطق کشاورزی حیاتی در شمال لیبی داشته است. پیش از اجرای این پروژه، این مناطق با کمبود آب مواجه بودند.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

ریاض سبز، عربستان

ریاض سبز یکی از بزرگ‌ترین عملیات جنگل‌کاری شهری در جهان است. در ۱۹ مارس ۲۰۱۹، سلمان بن عبدالعزیز، از یکی از چهار پروژه کلان ریاض رونمایی کرد که بر اهمیت پروژه‌های ساختمانی در توسعه شهر تأکید می‌کند. این پروژه گامی مهم در راستای دستیابی به یکی از اهداف اصلی چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی خواهد بود که ارتقای جایگاه ریاض به لیست ۱۰۰ شهر برتر قابل‌سکونت در جهان است.

پروژه ریاض سبز با کاشت درخت در سراسر شهر، در تمام مناطق و اطراف تمام امکانات آن، به‌عنوان بخشی از پروژه‌های ساختمانی بلندپروازانه، سرانه فضای سبز و کل فضای سبز را افزایش می‌دهد و چشم‌انداز شهری را بازسازی می‌کند.

آب حاصل از تصفیه فاضلاب شبکه آبیاری که جز جدایی‌ناپذیری از پروژه‌های ساختمانی است، برای آبیاری تمام محوطه‌سازی‌ها استفاده می‌شود و به استفاده پایدار از منابع کمک می‌کند. در نتیجه برنامه‌ریزی سبز در پروژه‌های ساختمانی، کیفیت هوای شهر بهبود و دما کاهش می‌یابد. این پروژه جامع ازاین‌رو سبک زندگی سالم را در بین ساکنان ریاض ترویج می‌کند که با مؤلفه سلامت‌محور چشم‌انداز ۲۰۳۰ پادشاهی همسو است و مزایای چندوجهی ساخت‌وساز شهری هوشمندانه را به نمایش می‌گذارد.

بزرگ‌ترین پروژه‌ها جهانی سال ۲۰۲۴

کد خبر 763768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.