قطع ۱۱۰ انشعاب آبیاری فضای سبز از آب شرب در بیرجند

مدیرعامل شرکت آبفای خراسان جنوبی با بیان اینکه ۱۱۰ انشعاب آبیاری فصای سبز از آب شرب در بیرجند قطع شد، گفت: شهرداری بیرجند ۱۲ چاه و ۴ تانکر برای آبیاری فضای سبز در بیرجند دارد.

به گزارش خبر گزاری ایمنا از خراسان جنوبی، علی دوستی، امروز_ یکشنبه بیست‌وهفتم خرداد _به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهرداری‌ها از سال ۱۳۹۵ ملزم به جداسازی آب شرب از آبیاری فضای سبز شده‌اند و در این راستا در جاهایی که تنش آب داشته باشیم مجبور به قطع انشعاب آبیاری فضای سبز خواهیم شد که تاکنون در بیرجند ۱۱۰ انشعاب را در بیرجند در این خصوص قطع کرده‌ایم.

وی گفت: در شهر بیرجند با کسری ۱۲۶ لیتر در ثانیه مواجه هستیم، از این رو مجاز به واگذاری انشعاب برای آبیاری فضای سبز نیستیم.

مدیر آبفای خراسان جنوبی افزود: شهرداری بیرجند ۱۲ چاه و ۴ تانکر برای آبیاری فضای سبز در بیرجند دارد.

وی تصریح کرد: از ابتدای دولت سیزدهم جهاد آب‌رسانی به روستاهای کشور آغاز شد که در مرحله اول انجام این طرح ۱۱۵ روستای استان با ۲۵۶ میلیارد تومان آب‌رسانی می‌شوند که ۷۶ درصد پیشرفت دارد.

دوستی متذکر شد: ۱۲۰ میلیارد تومان جمع مطالبات آبفای استان است که علاوه بر اشخاص، دستگاه هلی‌نظامی و انتظامی هم به این شرکت بدهکار هستند.

عباس سارانی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان خراسان جنوبی هم گفت: هشت سد مخزنی با ظرفیت ۷۵ میلیون مترمکعب آب در استان وجود دارد و در بارندگی‌های اخیر ۲۱.۵ مترمکعب آب به سدها وارد شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۸.۵ درصد ظرفیت سدهای استان آب دارند، بیان کرد: به طور متوسط در بلند مدت، سالانه ۲۶ سانتی‌متر کاهش آب آبخوان‌ها را داریم و در ۳۰ سال گذشته حدود چهار میلیارد مترمکعب کمبود ذخیره آب داشته‌ایم.

سارانی با تأکید بر اینکه ۹ درصد مصارف ما در بخش آب شرب و بیش از ۸۸ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی است، گفت: طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آبی در دستور اجرا قرار دارد و پروژه در قالب اجرای ۱۵ طرح با هدف مدیریت مصرف آب انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری را از دیگر پروژه‌های ذیل این طرح است، یادآور شد: این پروژه در دو فاز تعریف شده که باید طی پنج سال با هدف کاهش مصرف در بخش کشاورزی انجام شود و میزان مصرف آب در بخش کشاورزی از ۵۷۰ میلیون مترمکعب باید به ۳۴۷ میلیون مترمکعب برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: ۱۸۰ حلقه چاه غیرمجاز در خراسان‌جنوبی وجود داشت که سال گذشته ۸۰ حلقه مسدود شده و انسداد مابقی در دستورکار قرار دارد.

وی ادامه داد: ۹۸ درصد چاه‌های برقی آب کشاورزی به کنتورهای هوشمند مجهز شده‌اند، منابع آبی به لحاظ تجهیزات و مصارف تحت کنترل هستند.

سارانی با بیان اینکه نیاز است، پروژه آب‌رسانی به بیرجند و پروژه اضطراری طبس در زمان‌بندی پیش‌بینی شده به اتمام برسد، افزود: ۶۵۰ میلیارد تومان برای پروژه آب‌رسانی به بیرجند و ۵۰۰ میلیارد تومان برای پروژه آب‌رسانی طبس پیش‌بینی شده است.

وی گفت: پروژه آب‌رسانی بیرجند ۳۷ درصد و پروژه طبس ۳۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به طرح انتقال آب دریای عمان به استان، اظهار کرد: تلاش بر این است این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ در سیستان و بلوچستان و تا پایان سال ۱۴۰۴ در خراسان جنوبی به پایان برسد.

سارانی بیان کرد: با توجه به اقلیم خشک و نیمه‌خشک خراسان جنوبی، آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و ارج نهادن به ارزش واقعی آب به لحاظ اقتصادی در بخش شرب و صنعت دارای اهمیت است.

کد خبر 763762

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.