به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابطعمومی دامپزشکی کردستان، کامران زیباکردار اظهار کرد: بهمنظور تأمین سلامت مصرفکنندگان گوشت و آلایش استحصالی از دامهای قربانی، اداره کل دامپزشکی استان کردستان اقدام به اجرای طرح نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دامهای قربانی کرده است.
وی افزود: در این طرح که در همه شهرستانهای تابعه استان و به شکل رایگان به مرحله اجرا درآمده است، اکیپهای ثابت و سیار نظارت بهداشتی و شرعی درباره بازرسی و معاینه پیش و پس از کشتار و تأیید سلامت و حلیت دامهای قربانی اقدام خواهند کرد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان تصریح کرد: هماستانیها دام قربانی موردنیاز خود را از میادین دام و مکانهای موقت عرضه دام زنده در سطح شهرستانهای تابعه که از سوی شهرداریها تعیین شده خریداری کنند، زیرا محلهای مذکور تحت نظارت بهداشتی اکیپهای دامپزشکی و سازمان جهاد کشاورزی استان از نظر کنترل قیمتهای مصوب هستند.
زیباکردار ادامه داد: بهتر است دام قربانی را بهمنظور ذبح به کشتارگاه دام شهرستان ارجاع و از ذبح دام در منزل، باغ و یا سایر اماکن خودداری کنند.
وی گفت: کشتارگاههای دام شهرستانهای سنندج، سقز، بانه، بیجار، دیواندره، مریوان، سروآباد در روز عید قربان آمادگی پذیرش، ذبح و حملونقل رایگان لاشه دامهای قربانی را فراهم کرده و با توجه به استقرار اکیپهای دامپزشکی، امکان بهرهگیری از خدمات بازرسی بهداشتی نیز در این محلها میسر است، بهعلاوه امکان تخلیه ضایعات ناشی از کشتار دام نیز در کشتارگاهها فراهم است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان تصریح کرد: مردم در صورت تمایل به کشتار در منزل و یا سایر اماکن، پیش از اقدام به ذبح دام با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی تماس حاصل کرده و از اکیپهای دامپزشکی برای انجام بازرسی بهداشتی دعوت کنند.
زیباکردار اضافه کرد: اطمینان از سلامت دام، گوشت و فراوردههای استحصالی، مستلزم معاینه دام پیش و پس از کشتار است، مردم در این راستا پیش از اقدام به ذبح با برقراری تماس با دامپزشکی زمینه را برای انجام بازرسی بهداشتی مناسب فراهم کنند.
وی با تاکید بر اینکه از ذبح دام در معابر عمومی و خیابانها جدا خودداری شود، افزود: در تمام مراحل قطعهبندی و بستهبندی گوشت از دستکش استفاده کرده، چاقو و وسایل در تماس با گوشت و آلایش دامی را شسته و ضدعفونی کنید و اگر ممکن است از مصرف سریع گوشت و ضمائم خوراکی دام از قبیل جگر و قلوه خودداری شود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: بهترین کیفیت گوشت، پس از نگهداری لاشه حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از کشتار در یخچال است، بنابراین سعی شود که پس از کشتار، لاشه گوشت و ضمائم خوراکی مربوطه به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شده و پس از آن بهمصرف خوراکی برسد.
زیباکردار تاکید کرد: گوشت و ضمائم خوراکی دام بیمار میتواند موجب بروز بیماریهای خطرناک مشترک بین انسان و دام از قبیل سیاه زخم و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در مصرفکنندگان شود که در صورت مشاهده هرگونه علائم اینگونه بیماریها در دام زنده و یا بر روی لاشه دام، باید زمینه خارج سازی آنها از چرخه خوراکی فراهم شود، این ضایعات به هیچ وجه نباید در اختیار حیوانات قرار گیرد.
نظر شما