به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، ابراهیم حسننژاد، امروز _شنبه بیستوششم خرداد_ در همایش تجلیل از کشاورزان چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: در بهبود تولیدات دامی در شرایط نامساعد اقتصادی تولیدکنندگان جز زحمتکشترین گروههای جامعه هستند و لازم است با اقدامات فنی و ترویجی تولیدکنندگانی را که در رتبه پایینتر قرار دارند، به سمت پیشرفت و ترقی هدایت کرده تا این فاصله کم شود و تولیدات کشاورزی افزایش پیدا کنند.
وی افزود: مجموعه پولی و بانکی در کشور باید از تولیدکننده در این حوزه حمایت داشته باشند تولیدات دامی در کشور علیرغم چالشهایی مثل خشکسالی، تغییر نرخ ارز و افزایش قیمت نهادهها، اتفاقات خوب و مطلوبی افتاد، در تولید گوشت سفید و گوشت قرمز با مشکلات جدی تولید مواجه بودیم، اما مشکلات مرتفع و در شش ماهه سال گذشته شاهد رونق در تولید بودیم.
معاون وزیر جهادکشاورزی در بهبود تولیدات دامی با بیان اینکه توجه به تولیدکنندگان خصوصاً کشاورزان موجب ترقی استان خواهد شد، ادامه داد: در سال گذشته با تلاشهای صورت گرفته روند تولید گوشت سفید پیشرفت خوبی پیدا کرد و استمرار و ثبات در تولید در زنجیره صنعت موجب تولید مازاد و صادرات بیش از شش هزار تن مرغ شد.
حسننژاد گفت: در سال گذشته بیش از ۱۳۶ هزار تن تخممرغ از کشور صادر شد که در این خصوص بخش زیادی از نیاز کشورهای اطراف توسط ایران تأمین شد، همچنین در سال گذشته بیش از دو میلیون تن شیر در قالب کره، پنیر، شیر خشک و دیگر فراودههای لبنی از ایران صادر شد.
وی ادامه داد: برنامهریزیها برای تولید در سال جاری یک مرحله بالاتر از سال گذشته است، در سال گذشته چالش خشکسالی موجب شد که به تولیدکنندگان آسیب جدی وارد شود و منجر به حذف بخش زیادی از دام مولد کشور شد که بخشی از تولیدکنندگان نتوانستند دام خود را حفظ کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بهبود تولیدات دامی گفت: دامپروری روستایی و گلهداری شیوهای بوده که در ادوار گذشته با این روش گوشت باکیفیت گوسفند را تولید میکردند که قابلیت رقابت با بسیاری از کشورهای اطراف را داشت، امروزه اقداماتی انجام شده که با تولیدات دامپروری روستایی ناسازگار است که این اقدامات باید متوقف شود، یکی از این اقدامات، اقدامات بهسازی و نوسازی منازل روستایی است، این اقدامات با قوت باید انجام شود، اما باید توجه شود که خانه روستایی فقط بخش سکونتگاهی نیست، بلکه خانه روستایی بخش تولیدات مختلف نیز دارد.
حسننژاد عنوان کرد: بهرهوری، ارتقای تولید، ایجاد سرمایه در گردش و حمایت از تولیدکننده از جمله مهمترین نیاز و اولویت بخش کشاورزی است، همچنین پیشرفت در حوزه دامپروری، تأمین مالی تولیدکننده خصوصاً در بخش دام نیز از مهمترین چالشهای بخش کشاورزی است.
نظر شما