۲۴۷ هزار هکتار گلستان در معرض بیابانی شدن

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: ۴۷۲ هزار هکتار از مساحت گلستان در معرض خطر بیابانی شدن قرار دارد که از این مقدار ۱۰۱ هزار هکتار آن مناطق بحرانی و تولیدکننده ریزگرد است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، حمید سلامتی صبح امروز _شنبه بیست‌وششم خرداد_ در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیم و تکرار همیشگی وقوع ریزگرد طی سال‌های اخیر، توسعه پوشش گیاهی در اراضی شمالی گلستان دو چندان است.

وی با بیان اینکه به‌طور میانگین بر اساس بودجه‌های سالانه، دو هزار هکتار اقدام اصلاحی بیابان‌زدایی در شمال گلستان صورت می‌گیرد، افزود: سالانه به اجرای عملیات بیابان‌زدایی در ۱۰ هزار هکتار از زمین‌های شمال استان نیاز است.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، ۲۴۷ هزار هکتار از مساحت گلستان در معرض خطر بیابانی شدن قرار دارد که از این مقدار ۱۰۱ هزار هکتار آن مناطق بحرانی و تولیدکننده ریزگرد است.

وی افزود: در سفر اول شهید جمهور به گلستان هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای مقابله با بیابان‌زایی استان اختصاص پیدا کرد که تاکنون ۲۵۰ میلیارد ریال آن تخصیص پیدا کرده است.

سلامتی با تاکید بر این که اختصاص اعتبار و پیشبرد طرح مقابله با ریزگرد در استان باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود، گفت: دستگاه‌های مرتبط، برنامه‌های مورد نیاز را در اسرع وقت ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: بهره‌بردارانی که در حوزه آبخیز اترک در شمال گلستان فعال هستند، به‌عنوان مسئولیت اجتماعی باید سهمی در پیشبرد طرح مقابله با ریزگردها را بر عهده بگیرند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان معتقد است که خشک شدن خلیج گرگان می‌توانست ۶۰ هزار هکتار کانون ریزگرد نمکی ایجاد کند و به ابرچالشی جدی برای استان تبدیل شود.

وی ضمن قدردانی از همراهی استاندار و مسئولان کشوری برای لایروبی کانال آشوراده افزود: در صورتی که لایروبی کانال آشوراده انجام نمی‌شد، در سال‌جاری آب خلیج گرگان به حداقل ممکن می‌رسید و تا سال آینده این پهنه آبی به‌طور کامل خشک می‌شد.

کد خبر 763235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.