شناسایی زیستگاه جدید مرجان دریایی در مرز آبی ایران و قطر

مدیرکل محیط زیست استان بوشهر گفت: یک تیم غواصی در ۱۰۰ کیلومتری ساحل نایبند، در مرز آبی ایران و قطر، جزیره‌ای مرجانی به عمق ۵ تا ۱۳ متر و وسعت ۲۰ هکتار پیدا کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عبدالرحمن مرادزاده ظهر امروز_ پنجشنبه بیست و چهارم خرداد_ در جمع خبرنگاران با گرامیداشت یاد و خاطره شهید جمهور و ماندگاری خدمات ایشان در حوزه محیط زیست اظهار کرد: طی سال گذشته شناسایی مناطق جدید که نیازمند حفاظت هستند در استان آغاز شد که در این راستا چندین منطقه مورد ارزیابی و شناسایی قرار گرفت.

وی افزود: منطقه «تنگ باهوش_ شاهزاده ابراهیم» با ۶۴ هزار هکتار وسعت و غنای بالا از نظر تنوع زیستی و جانوری، به عنوان بزرگترین منطقه تحت حفاظت در استان که پیش از این شکار ممنوع بوده، با امضای رئیس جمهور فقید، به مناطق تحت حفاظت این اداره‌کل اضافه شد.

مدیر کل محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه با اضافه شدن این منطقه، عرصه خشکی تحت حفاظت استان به میانگین کشوری نزدیک شده است اضافه کرد: اقدامات جهت شناسایی یک منطقه شکارممنوع در شهرستان جم منطقه «ریز» به دلیل بکر بودن این منطقه ادامه دارد.

مرادزاده با بیان اینکه در محدوده نایبند، خارگ و خارگو اکوسیستم‌های مرجانی وجود داشته که به سبب آلودگی‌ها دچار آسیب شده بودند، خاطرنشان کرد: پروژه‌ای در سه سال گذشته تحت عنوان «بازسازی مرجان‌های خارگ و خارگو» اجرا شد که با تسریع این طرح در ١/۵ سال گذشته، ۶ هزار قلمه مرجانی در این مناطق با موفقیت کاشته شد.

وی از شناسایی زیستگاه جدید دریایی در مرز آبی ایران و قطر خبر داد و گفت: یک تیم غواصی در ۱۰۰ کیلومتری ساحل نایبند، در مرز آبی و در مرکز خلیج فارس جزیره‌ای به عمق ۵ تا ۱۳ متر و وسعت ۲۰ هکتار پیدا کردند که اجتماعی از مرجان‌ها و زیست‌های دریایی در آن وجود دارد و به عنوان یک زیستگاه حساس دریایی از لحاظ صید و صیادی و عبور شناورها حفاظت می‌شود.

مدیر کل محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: امسال و سال گذشته سرشماری پرندگان در استان به صورت علمی‌تر با حضور اساتید کشوری دنبال شد که در این بررسی‌ها مشخص شد سه گونه جدید که تاکنون در استان دیده نشده بودند، رؤیت شدند.

مرادزاده با اشاره به وجود ٧٠ فلر در حوزه پالایشگاهی در عسلویه خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی در راستای کاهش فلرینگ در حال انجام است و طی دو سال آینده میزان فلرها تا ۴۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

منبع: فارس

کد خبر 762937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.