۳۰۰۰ چاقوساز در استان زنجان فعالیت دارند

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: بر اساس آمارهای موجود ۳۰۰۰ نفر در حرفه چاقوسازی در زنجان فعالیت دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، سید سعید صفوی امروز _پنجشنبه بیست و چهارم خرداد_ در جریان تور رسانه‌ای بازدید از کارگاه‌های صنایع دستی استان زنجان اظهار کرد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نو پا بوده ولی در همین زمان اندک اقدامات بسیار خوبی در راستای حمایت از صنایع دستی و فعالان این بخش انجام داده است.

وی با بیان اینکه از ۱۱ شهر جهانی ایران، یکی هم زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله ثبت شده است، افزود: یادمان باشد برای کسب این عنوان باید اعتبار زیادی هزینه شود، ضمن اینکه در کنار آن ۲۶ میراث تمدنی ایرانی ثبت جهانی شده که هفتمین آن در زنجان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود در حال حاضر ۵۲۰ هزار نفر در سطح کشور در حوزه صنایع دستی فعالیت می‌کنند، که از این تعداد ۱۶ هزار نفر در استان زنجان فعالیت دارند.

صفوی با تاکید بر اهمیت صنایع دستی در حوزه اشتغال گفت: در سال گذشته بیش از ۴۶۸ نفر برای برخورداری از بیمه به وزارتخانه و از این تعداد ۱۶۰ نفر آن‌ها به تأمین اجتماعی معرفی شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان تصریح کرد: ۵۵ رشته صنایع دستی در استان فعال است و در میان آن‌ها ملیله کاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلمزنی، گلیم بافی، گیوه بافی و گیوه دوزی از صنایع دستی بومی مهم استان است.

وی با بیان اینکه ۳۰۰۰ نفر چاقوساز در این صنعت مشغول به فعالیت هستند، گفت: حدود ۲۰۰۰ کارگاه بزرگ و کوچک در استان زنجان به‌صورت مستمر و پویا فعال است.

در ادامه نیز سید میکائیل موسوی معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی استان زنجان با بیان اینکه در داخل استان زنجان ۱۲ درصد و سایر استان‌ها ۱۵ درصد چاقو تولید می‌شود، ابراز کرد: حدود ۷۰ الی ۷۵ درصد چاقو مصرفی کشور از چین وارد می‌شود.

معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی استان زنجان با اشاره به اینکه این چاقوها به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، تاکید کرد: به دنبال افزایش تولید چاقو به لحاظ کمی و کیفی در داخل کشور هستیم.

وی با اشاره به محل کارگاه‌های چاقو سازی ادامه داد: تمرکز کارگاه‌های چاقو سازی در منطقه اسلام آباد و سایت کارگاهی است و کارگاه‌های چاقوسازی استان به صورت دستی، تلفیقی و صنعتی فعالیت می‌کنند.

موسوی با بیان اینکه بیشتر چاقوهای کلکسیونی صادر می‌شود، بیان کرد: چاقوهای جیبی و قلم تراش استان زنجان از لحاظ زیبایی و تزئین و از نظر تیغه و آبکاری همتا ندارد.

معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی استان زنجان ادامه داد: قدمت چاقو به دوران مردان نمکی برمی‌گردد، چاقو یکی از اشیایی است که کنار مردان نمکی یافت شده و در استان زنجان قدمت بالایی دارد.

نشست خبری و تور رسانه‌ای به مناسبت هفته صنایع‌دستی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان و اتحادیه مسگران و مس فروشان برگزار شد.

در قالب این تور بازدید از کارخانه مس و مراحل تولیدی ظروف مسی به روش نوین و سنتی، بازدید از کارگاه‌های چاقو سازی و بازدید از کارگاه بسته بندی صنایع‌دستی توسط خبرنگاران صورت گرفت.

کد خبر 762913

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.