به گزارش خبرگزاری ایمنا، برنامه انتخاباتی صف اول از ساعت ۱۷:۳۰ امروز _چهارشنبه، بیستوسوم خرداد_ با حضور علیرضا زاکانی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد.
علیرضا زاکانی در این برنامه که اولین برنامه تلویزیونی وی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری است، ضمن پاسخگویی به برخی سوالات، برنامهها و محورهای خود را تشریح میکند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این برنامه ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت شهدای خدمت به ویژه شهید رئیسی در پاسخ به درخواست مجری برای بازخوانی سوابقش گفت: من متولد ۱۲ اسفند ۱۳۴۴ تهران هستم و در محله اتابک لرزاده بین میدان شوش و خراسان به دنیا آمدم. قبل از انقلاب حدود ۱۱ سال داشتم. انقلاب که به پیروزی رسید حیات سیاسی من به عنوان یک نوجوان بر بستر تظاهرات شکل گرفت.
وی با یادآوری این نکته که در ۱۵ سالگی در ماههای ابتدایی جنگ به منطقه رفته است، اظهار کرد: آن موقع جنگهای نامنظم اتفاق میافتاد و شهید چمران برای من یک اسطوره بود. بیش از ۶۲ ماه در منطقه در واحد تخریب و همچنین واحد اطلاعات و عملیات حضور داشتم. زمانی که دستم آسیب دید و جانباز شدم به واحد اطلاعات و عملیات رفتم. مسئول اطلاعات و عملیات محور نجف ۳ و مسئول گردان و قائم مقام اطلاعات و عملیات لشکر ۲۷ بودم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: خدا توفیق داد در بهترین دوره زندگی در بهترین نقطه در خدمت دین و میهن بودم. بعد از آن رو به تحصیل آوردم و ۶ ماه بعد از جنگ درس خواندم. با وجود اینکه هفت هشت سال ترک تحصیل داشتم، در دانشگاه علوم پزشکی تهران قبول شدم. به مدت یک ماه توجه دیگران را جلب نکردم. ولی بعد از یک ماه دوستان همکلاسی من از دوره دفاع مقدس من را شناختند.
زاکانی در ادامه تشریح سوابق خود بیان داشت: در دانشگاه واحدهای انجمن اسلامی دانشکده و بسیج دانشگاه را راه اندازی و ۱۴ سال در جریان جنبش دانشجویی نوکری کردم. از زیر یک پله شروع کردم و تشکل کشوری بسیج دانشجویی با بیش از ۲ هزار دفتر در سراسر کشور دنبال کردم. در این مدت تجارب گران بهایی به دست آوردم و نسبت به نسل متخصص امروز شناخت پیدا کردم.
وی با اشاره به فعالیتهایش به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از سال ۱۳۸۲ در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کردم. در دورههای هفتم، هشتم و نهم نماینده مجلس بودم و در آنجا مسئولیتهای مختلفی مثل عضویت در هیئت رئیسه و ریاست کمیسیون برجام را داشتم. یک دوره چهارساله نماینده نبودم و مجدد در مجلس یازدهم به عنوان نماینده قم شرکت کردم و متولی مرکز پژوهشهای مجلس شدم.
این نامزد انتخابات با یادآوری اینکه در دهه هشتاد عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران شده است، گفت: در بیمارستان در بخش پزشکی هستهای نوکری مردم را کردم. در انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری نیز وارد رقابت شدم و پس از آن به عنوان شهردار تهران ۳۳ ماه نوکر مردم بودم.
زاکانی در پاسخ به این سوال که پایینترین مسئولیت شما چه بوده است، توضیح داد: در دوره دفاع مقدس این اتفاق افتاده است. بعد از آن از بسیج یک دانشگاه شروع کردم و به سرعت به بسیج دانشجویی کل کشور کشیده شد.
وی یادآور شد: در این ۴۵ سال بعد انقلاب برای روز به روز آن پاسخگو هستم. هر مقطعی که وظیفهای را به عهده بنده گذاشتهاند حاضر بودم و کار را دنبال کردم.
برای برخورد با فساد باید از قویترین افراد شروع کنیم
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه مبارزه با فساد در ابعاد اقتصادی با قویترین شاخهها و تنههای فساد در کشور را یکی از سختترین شرایط و کاری کارستان توصیف کرد و گفت: از دهه هشتاد این کار را شروع کردم و معتقد بودم مواجهه با فساد اقتصادی باید از قویترین بخش شروع بشود تا آثار خودش را در جامعه بگذارد. من با بخش امنیتی که به خدمات حوزه امنیت کشور آسیب میزند شروع کردم. در ادامه به سایر مجموعهها در دستگاه اجرایی و قضائی و از جمله خود مجلس پرداختم.
زاکانی افزود: برای برخورد با فساد باید از قویترین آدمها شروع کنیم که برای خودشان حریمی تعریف کردهاند. من با بیش از ده پانزده نفر که کسی باورش نمیشد مواجه شدم. دهها بار دادسرا و هفت هشت بار دادگاه رفتم و از همه آنها با افتخار بیرون آمدم. طرفهای مقابل از مسئولان کشوری بودند که چندین وکیل داشتند. اما من وکیل نداشتم و با یک منطق درست ۱۵ رأی از ۱۵ نفر عضو هیئت منصفه گرفتم. در چند مورد بالاتفاق گفتند حق با زاکانی است و دارد از حقوق مردم دفاع میکند.
فساد نه جریان اصلاحطلب میشناسد نه اصولگرا
وی در پاسخ به این سوال که علت اصلی فسادهایی که با آن مبارزه کردید چه بود، گفت: ترک فعل، تعرض منافع و اعمال نفوذ همه از دلایل من برای مبارزه با فساد بود کسی که در یک مختصات مینشیند باید از جان و مال مردم دفاع و از حیثیت کشور صیانت کند که متأسفانه این نبود.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بعضاً دیده میشد که برخی افراد ارتباطات نامناسب ایجاد کردهاند و فساد جریان اصلاح طلب و اصولگرا نمیشناسد و یکجا بیشتر و یکجا کمتر است.
زاکانی ادامه داد: یک روزی وزیر اطلاعات آقای خاتمی به من گفت کسی که علیه فساد او پرونده تشکیل دادهای و پیگیری میکنی، همجناح شماست، گفتم فساد جناحی نیست و در مبارزه با فساد با کسی تعارف نداریم.
به گفته وی، برخی مسئولان در برخورد با فساد تعارف میکنند در حالی که از مردم باید خجالت بکشند و باید پایبند به انقلاب باشیم و باشم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد شعار انتخاباتی خود هم گفت: شعار انتخاباتی من «پاک باش و خدمتگزار» است. این شعار مرحوم آقای ابوترابی بود و خدمتگزاری بدون پاکی نمیشود و هر کسی میخواهد در موضع خدمتگزاری قرار بگیرد باید اول روی صندلی داغ بنشیند و به او بگویند کجا بودی، چه کردی و حاصل کار شما چه بود و امروز چه شعاری میدهید که با گذشته تو منطبق هست یا نیست و بنده سعی کرده ام همین مسیر را ادامه دهم و اسم دولت من هم «دولت خدمت» است.
زاکانی در مورد آسیبشناسی از روابط قوه هم گفت: قوا سرجای خود نیستند و قانون اساسی این را مشخص کرده اما به درستی اجرا نشده است؛ قانون اساسی یک دولت محلی و ملی را تعریف میکند که حوزههای مختلفی در دولت محلی داریم؛ در نهایت دولت ملی حامی و مکمل و حمایتگر و گاهی در حوزه امنیت کار را خود انجام میدهد.
وی افزود: دولت محلی شکل نگرفته و دولت ملی فربه شده است و مجلس هم یک تقدم شکل گیری نسبت به شوراها دارد و میخواهد اصل ۱۰۰ قانون اساسی را بدست بگیرد که این سم مهلک است و بازبینی ارتباط قوا باید در دستور کار قرار بگیرد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در ۳۳ ماه گذشته و در شاگردی شهید جمهور، حرکت کردیم و در حوزههای تأمین مسکن تا حمل و نقل عمومی و معیشت کارهای دولت را به عهده گرفتیم.
زاکانی گفت: در مقابل دولت، حامی بود که یک الگوی جدیدی از خدمتگزاری داشته باشیم؛ قرارداد ۶۹۰ واگنی که از دوره آقای روحانی مانده بود را پیگیری کردیم و هزار و ۱۸۴ واگن را قرارداد بستیم که سه واگن بیشتر از کل واگنهایی است که تهران دارد.
وی اضافه کرد: روزی که آمدیم بیش از هشت هزار ظرفیت معتاد متجاهر داشتیم و امروز ۱۹ هزار و ۷۰۰ نفر داخل کمپهای ترک اعتیاد داریم و امروز نوکری آنها را میکنیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد ورود شهرداری به موضوع مسکن گفت: ۲۰۳ هزار واحد مسکونی در تهران با حضور آقای مخبر کلنگ زنی شد و برخی میپرسند که چه ربطی به شهرداری دارد اما ما میگوئیم هر چیزی در تهران اتفاق بیفتد به ما ربط دارد؛ ما به همه کمک میکنیم؛ درست است که متولی مسکن، وزارت مسکن است اما ما به آنها کمک میکنیم تا کمر مردم در این مورد خم نشود.
نظر شما