به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، محمداسماعیل مطلق به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر اهمیت بهرهمندی مردم از غذای سالم و با کیفیت به عنوان یکی از ارکان اصلی امنیت غذایی اظهار کرد: همکاری همه دستگاههای اجرایی ذیربط در تمام زنجیره غذا از جمله تولید، تأمین، توزیع و عرضه مواد غذایی سالم در بخش صنف و صنعت بهگونهای که سلامت مصرفکننده حفظ شود، ضروری است.
وی افزود: روز جهانی ایمنی غذا هر سال در هفتم ژوئن برگزار میشود و شعار امسال، «ایمنی مواد غذایی: آمادگی برای موارد غیرمنتظره» نامگذاری شده است، ایمنی مواد غذایی تمام مراحل آماده سازی و نگهداری مواد غذایی را شامل میشود، بهگونهای که از بیماریهای ناشی از غذا جلوگیری کند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصریح کرد: دسترسی به مقادیر کافی غذای سالم، ایمن و مغذی، کلید حفظ و ارتقای سلامتی در طول زندگی است.
مطلق بیان داشت: مواد غذایی ناایمن حاوی باکتریها، ویروسها، انگلها و مواد شیمیایی مضر باعث ایجاد بیش از ۲۰۰ بیماری مختلف از اسهال گرفته تا سرطان میشوند، بر اساس گزارش سازمان ملل متحد سالانه ۴۲۰ هزار نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف غذای آلوده جان خود را از دست میدهند و کودکان زیر پنج سال ۴۰ درصد از بار بیماریهای ناشی از غذا را به دوش میکشند و سالانه ۱۲۵ هزار نفر جان خود را از دست میدهند.
وی اظهار داشت: دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مطابق با تکالیف تعیین شده در ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور پس از تصویب سند ملی دانشبنیان امنیت غذا و تغذیه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و پیرو رهنمودهای رئیسجمهور شهید در هجدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که بر تأمین غذای سالم برای مردم کشور بسیار تاکید کردند، با جدیت سلامت محصولات غذایی خام و فرآوری شده را با همکاری تمام دستگاههای ذیربط پایش میکند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خاطرنشان کرد: در سند مذکور در حیطه ایمنی و سلامت غذا، اصالت و حلیت غذا، ارتقای سلامت و کیفیت مواد غذایی، تضمین اصالت مواد غذایی و جلوگیری از تقلبات و حلیت راهبردهای کلان و اقداماتی که توسط دستگاههای اجرایی ذیربط باید انجام شود، تاکید شده است و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بنا بر وظایف قانونی خود از طریق هماهنگیها و همکاریهای بین بخشی اقداماتی همچون حمایت از شناسنامهدار کردن محصولات کشاورزی جهت ارتقای سلامت این محصولات که در سفره مردم قرار میگیرد، تأمین منابع کافی برای بهروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی در جهت رصد سلامت مواد غذایی تولیدی، وارداتی و صادراتی، بهبود کیفیت و سلامت نان به عنوان قوت غالب مردم، تولید و ترویج مصرف نان کامل حاوی سبوس و جوانه گندم و بهبود کیفیت و سلامت روغنهای خوراکی را در سال جاری در اولویت برنامههای دبیرخانه قرار داده است.
نظر شما