سیدسعید صفوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: بیستم خرداد برابر با دهم ژوئن بهمناسبت تأسیس شورای جهانی صنایع دستی در سال ١٩۶۴ میلادی بهعنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۵۵ رشته از مجموع قریب به ۳۰۰ رشته حوزه صنایعدستی در این استان فعال است و میتوانیم با کمک متخصصان این حوزه به سمتی حرکت کنیم که شهر زنجان بعد از چهار شهر موجود در مجموعه شهر خلاق، بهعنوان پنجمین شهر به ثبت یونسکو برسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان تصریح کرد: طبق برنامهریزی انجام شده در سالجاری ۲۵ عنوان برنامه در این هفته اجرایی خواهد شد که شامل افتتاح فروشگاه و کارگاههای صنایع دستی است.
صفوی با اشاره به افتتاح فروشگاهها و کارگاههای صنایعدستی، برپایی نمایشگاه صنایع دستی در شهرستانها افزود: اجرای زنده صنایع دستی برای گردشگران، دیدار با پیشکسوتان، پخش کلیپ از مراحل ساخت صنایع دستی، معرفی هنرمندان و آغاز دورههای آموزشی صنایع دستی از دیگر برنامههای پیشبینی شده در استان زنجان در این هفته است.
وی ادامه داد: بازدید از کارگاههای تولیدی و فروشگاههای صنایع دستی برای رفع مشکلات و تجلیل از هنرمندان پیشکسوت و موفق، تقدیر از صنعتگران و حضور بر سر مزار هنرمندان صنایع دستی از دیگر برنامههایی است که در هفته صنایع دستی برنامهریزی شد.
صفوی گفت: طی این هفته کارگاه مسگری در شهرک علیآباد شهر زنجان با ایجاد اشتغال برای ۳۹ نفر، افتتاح کارگاههای مسگری در جاده قدیم زنجان-تبریز با ایجاد اشتغال برای سه نفر، کارگاه مسگری در کیلومتر پنج جاده طارم با ایجاد اشتغال برای ۳۰ نفر و کارگاه حکاکی روی مس در میدان فلسطین با ایجاد اشتغال برای سه نفر نیز افتتاح خواهد شد.
وی تصریح کرد: استان زنجان پتانسیل بالقوهای در حوزه صنایعدستی و صنایع غذایی دارد، بهطوریکه چندین بار میزبان جشنواره غذای کشورهای اکو است و کارگاههای فعال متعددی در زمینه تولید چاقو، مس، ظروف نقره و ملیله در این استان از قدیمها مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان ادامه داد: این صنایع فرهنگی، موجب شکلگیری خلاقیت و نوآوری و گسترش ارتباطات ملی و بینالمللی میشود که برگزاری رویدادهایی نظیر جشنواره ملی آش و جشنواره غذای کشورهای اکو از آن جمله است.
نظر شما