به گزارش خبرنگار ایمنا، ارزیابان سازمان صنایع دستی از کارگاههای صنایع دستی، فضاهای آموزشی، فروشگاهها، بازارچهها و فروش ملیله در بازار سنتی بازدید و ارزیابی میکنند که درصورت تایید، زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله ثبت خواهد شد.
ویدا توحدی، مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برای ثبت هر شهر تاریخی شاخصهایی وجود دارد، گفت: بازدید از مراکز آموزشی که در آن رشته فعال هستند و یا مراکز آموزشی آکادمیک و سنتی بازدید می شوند و تعداد کارگاه های موجود در آن شهر باید متناسب با جمعیت باشد و با استانداردهای جهانی مطابقت داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ابداعات بینالمللی، کار به صورت خانوادگی، تامین معیشت مردم از طریق آن هنر، حمایت دولت از هنرمندان این رشته، وجود گالری و موزه مناسب برای این هنر دستی از جمله فاکتورهای ثبت شهر جهانی است، گفت: پس از اینکه بررسی لازم درباره وجود این فاکتورها انجام شد، گزارش این بازدید به منطقه اقیانوسیه ارسال و در آنجا پس از تایید ۶ منطقه اولیه را گرفت به شورای جهانی صنایع دستی میرود و در آنجا نیز پس از تایید پنج قاره به عنوان شهر جهانی ثبت خواهد شد.
مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به اینکه زنجان فعلا مرحله نخست را گذرانده است، تصریح کرد: باید مطمئن باشیم که همه فاکتورهای اعلامی وجود دارد.
وی درباره تعداد شهرهای ثبت شده نیز گفت: تاکنون ۳۹ شهر جهان و در ایران نیز هشت شهر و دو روستای جهانی ثبت جهانی شده است.
همچنین رئیس شورای جهانی صنایع دستی منطقه آسیا و اقیانوسیه در بازدید از مرکز رشد صنایع فرهنگی خلاق جهاددانشگاهی زنجان گفت: ایجاد نوآوری در صنایعدستی از جمله ملیله یکی از راهکارهای موثر در توسعه این صنعت در بازارهای جهانی است.
غدا هیجاوی ادامه داد: امروز در مرکز رشد جهاددانشگاهی زنجان به عینه تلفیق نبوغ و نوآوری را در صنعت ملیله دیدیم و این میتواند تنوع بازار ملیله را به دنبال داشته باشد.
نظر شما