محمدرضا رهبری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: نویسندگی و کارگردانی نمایش باغ زرشک به عهده من بوده است و بهعنوان دومین رویداد از رویدادهای موزه تاریخ شهرداری اصفهان از بیستودوم خرداد تا دهم تیر هر روز ساعت ۱۹:۳۰ در باغ زرشک اجرا میشود.
وی افزود: از آنجایی که صنعت نساجی اصفهان بخش بزرگی از تاریخ معاصر اصفهان و در فضای شهری اصفهان بسیار تأثیرگذار است، قرار شد تاریخ شهرداری اصفهان و تاریخ تحولات شهری اصفهان به شکل موزه به مردم معرفی شود و در محلی که پیش از این بسیاری از کارخانههای نساجی اصفهان فعال بودند اجرا شود.
کارگردان تئاتر تصریح کرد: با توجه به اینکه چند هزار کارگری که در کارخانههای نساجی اصفهان کار میکردند تقریباً نیمی از خانوادههای شهر اصفهان را بهنوعی درگیر میکردند، بنابراین به نظرم رسید نمایشی را با این موضوع تهیه کنم و به کارگران و بهویژه به کارگران خانم کارخانههای نساجی بپردازم.
رهبری با بیان اینکه این نمایش تلاش میکند تا یک رویداد محیطی در یک فضای جدید باشد، ادامه داد: جایی که پیش از این کارخانه صنایع پشم بوده و در حال حاضر از آن تنها یک عمارت تاریخی باقی مانده است، جمعی از هنرمندان پیشکسوت و جوان اصفهان در این رویداد دخیل هستند؛ از نظر تاریخی تلاش ما این بوده که اگرچه شخصیت تاریخی خاصی را مد نظر قرار ندهیم، اما مستند به تاریخ تحولات شهری اصفهان و صنعت نساجی اصفهان باشد.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه مردم شهر اصفهان خاطرات مشترکی از صنعت نساجی دارند، هرچند نسل جدید چندان نشناسد، اما در خانوادهها افرادی وجود دارند که در این صنعت مشغول بودند، این اجرا میتواند دعوتی باشد از تمام آنها تا تجدید خاطرهای با یک بنای تاریخی و صنایع نساجی و تاریخچه پرفراز و نشیب آن داشته باشند، همچنین شاهد نقش جدیدی که ساختمان باغ زرشک در شهر اصفهان بر عهده میگیرد باشند.
کارگردان تئاتر با بیان اینکه گروه پیش از این تجربه یک مجموعه تئاتر موزه در موزههای اصفهان را دارد، گفت: سه اجرای متفاوت از مجموعهای به نام گلگشت در در موزه هنرهای معاصر، موزه گرمابه علیقلیآقا و پل خواجو برگزار شده است، این گروه اجرایی چند سالی است بهصورت متمرکز بر موضوع اصفهان و هویت تاریخی آن در قالب تئاتر میپردازد به امید اینکه به فهم بهتری از شهر اصفهان برسیم و این فهم به زیست بهتر در شهر اصفهان کمک کند.
نظر شما