روایت زندگی یک هنرمند؛ ورق‌های فلزی مس اینجا جان می‌گیرند

«معجزه مس» روایت زندگی هنرمندی است که با دستان کم‌توان به ورق‌های فلزی مس هویت داده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، به محله عباس‌آباد رفسنجان می‌روم، همان جایی که هنرمندی جوان و خوش ذوق در گوشه خانه‌اش ساعت‌ها با ورقه‌های فلزی مس دست‌وپنجه نرم می‌کند تا جان بگیرند، تمام دیوارهای اتاق سه در چهار قدیمی را تابلوهای کوچک و بزرگ مسی که با قاب‌های مشکی مزین شده است، پر کرده‌اند و در گوشه‌ای از اتاق هم ابزار و لوازم حکاکی به چشم می‌خورد.

مهدی ابراهیم‌پور مرد جوان چهل و چند ساله‌ای که از زمان ابتلاء به دیستروفی عضلانی، با ویلچری برقی همراه و هم‌قدم شده است و از طریق فروش آثار هنری مس و مستمری بهزیستی گذران زندگی می‌کند، از هزینه‌های بالای داروی مخصوص بیماری‌اش گلایه دارد و همین موجب شده است که در شش سال اخیر نتواند آن را خریداری و مصرف کند.

وی می‌گوید: از ۱۷ سال پیش دچار بیماری شده‌ام و دست‌ها و پاهایم توان حرکت ندارد، تقریباً دو ماه قبل از شیوع کرونا برای آموزش حکاکی روی مس اقدام کردم اما با گذشت دو جلسه از آموزش، کرونا گسترش پیدا کرد و آموزشگاه تعطیل شد و مجبور شدم در خانه بمانم و ابزار لازم را تهیه و فعالیتم را خودآموز ادامه دهم.

روایت زندگی یک هنرمند؛ ورق‌های فلزی مس اینجا جان می‌گیرند

روایت زندگی یک هنرمند؛ ورق‌های فلزی مس اینجا جان می‌گیرند

ابراهیم‌پور که پیش از این کار با چوب و مشبک‌کاری را انجام می‌داده است، اضافه می‌کند: اوایل کار با مس برایم خیلی سخت بود و حدود دو تا سه کیلو مس را هدر دادم تا کم کم یاد گرفتم، با راهنمایی و کمک گرفتن از مربی و مسئول آموزشگاه، طرح‌ها را روی مس برش می‌دادم و کم کم به سمت اجرای کارهایی با عنوان مس تزئینی روی آوردم و آن را ادامه دادم.

این هنرمند رفسنجانی دلیل خانه‌نشینی در سال‌های ابتدایی ابتلای به بیماری را نگاه‌های سنگین اطرافیان بیان می‌کند و با ابراز امیدواری از فرهنگ‌سازی جامعه برای برخورد با مبتلایان به این بیماری که از خانواده ام اس است، می‌گوید: به سختی توانستم با این موضوع کنار بیایم اما رفتن به آموزشگاه و شروع کار هنری آرامش عجیبی به من داد و سطح توقعات را پایین آوردم.

روایت زندگی یک هنرمند؛ ورق‌های فلزی مس اینجا جان می‌گیرند

مهدی ابراهیم پور در آستانه هفته صنایع دستی اقدام به برپایی نمایشگاه آثار دست ساز با عنوان «معجزه مس» در گالری باران کرده است و ۲۵ اثر فاخر و ارزشمند ساخته شده با مس را که عمدتاً آیات قرآن هستند، برای علاقمندان به نمایش گذاشته شده است و در کنار آن‌ها تابلوهایی از اشکال مختلف و طبیعت نیز به چشم می‌خورد.

وی می‌گوید: مس خاصیت فوق‌العاده‌ای دارد و آرامش‌بخش است، حتی افرادی که تابلوها را خریداری و استفاده کرده‌اند نیز با من هم نظر هستند و می‌گویند با نگاه کردن به تابلوها انرژی مثبت دریافت می‌کنند، حس مشترک موجود در تمام این کارها عشق است و امیدوارم دیگران نیز در بازدید از نمایشگاه همین حس و حال را داشته باشند و از تماشای آثار هنری لذت ببرند.

این هنرمند توان‌یاب با بیان اینکه از سال ۱۳۹۹ تاکنون نزدیک به ۱۰۰ تابلو کار کرده است، ادامه می‌دهد: متأسفانه به دلیل مشکلات حرکتی، نمی‌توانم صبح زود کارهایم را انجام دهم، هر روز از ساعت ۱۱ شروع می‌کنم و وقتی کاری را از صفر شروع می‌کنم، با اینکه سخت است اما این سختی برایم شیرین است و به من انرژی فوق‌العاده‌ای می‌دهد.

به نمایشگاه این هنرمند که عنوان «معجزه مس» را برایش برگزیده‌اند، سری می‌زنم، همان جا که تابلوهای زیبای مس در روزهای پایانی بهار گوشه دنج گالری باران در سرای بهشتی رفسنجان جا خوش کرده‌اند، نقش خوشنویسی «بسم الله الرحمن الرحیم» مقدمه تابلوهایی است که در نمایشگاه دیده می‌شود و در ادامه سایر آیات قرآنی و نام پروردگار نیز به فضای گالری صفای ویژه‌ای بخشیده است.

عباس بلندی کارشناس اداره بهزیستی رفسنجان در جریان بازدید از نمایشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کرمان، با اشاره به اینکه با بال شکسته پریدن هنر معلولان است، اظهار می‌کند: نمایشگاه «معجزه مس» تجلی پیروزی اراده بر تفکرات منفی و ناتوانی جسمی است. ما نیز در بخش هنری می‌توانیم موضوعاتی از قبیل آموزش، اشتغال، وام‌های تسهیلات و وام‌های بلاعوض را پیگیری کنیم.

محمود حیدری رئیس اداره بهزیستی رفسنجان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کرمان با بیان اینکه توانمندی و اشتغالزایی جامعه تحت پوشش از سرفصل‌های مجموعه بهزیستی است، می‌گوید: اعتقادمان این است که معلولان باید توانمند باشند و از پتانسیل‌های همه مجموعه‌ها استفاده کنند و در همین راستا تسهیلگری، قانون جامع حمایت از معلولان و آموزش به آنها را پیگیری می‌کنیم.

روایت زندگی یک هنرمند؛ ورق‌های فلزی مس اینجا جان می‌گیرند

روایت زندگی یک هنرمند؛ ورق‌های فلزی مس اینجا جان می‌گیرند

روایت زندگی یک هنرمند؛ ورق‌های فلزی مس اینجا جان می‌گیرند

روایت زندگی یک هنرمند؛ ورق‌های فلزی مس اینجا جان می‌گیرند

گزارش از بهناز شریفی، خبرنگار ایمنا در کرمان

کد خبر 760844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.