بهبود ۳۰ درصدی بازده اقتصادی تولید گوشت قرمز در استان اردبیل

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از افزایش ۳۰ درصدی بازده اقتصادی تولید گوشت قرمز در سامانه روستایی و عشایری استان اردبیل خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، کمال شهبازی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آموزش و انتقال دستاوردها، دستورالعمل‌های ترویجی و یافته‌های تحقیقاتی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز موجب افزایش ۳۰ درصدی بازده اقتصادی تولید گوشت قرمز در سامانه روستایی و عشایری استان شده است.

وی افزود: از سال ۱۴۰۰ در قالب پروژه پنج‌ساله تحت عنوان «سامانه افزایش بهره‌وری پرورش گوسفند، بز و اصلاح نژاد گروهی گوسفند مغانی در شهرستان‌های مختلف استان» توسط بخش تحقیقات علوم دامی مرکز اجرا شد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بیان کرد: ارزیابی‌های انجام شده در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ توسط همکاران بخش تحقیقات علوم دامی مرکز از ۱۰ گله تحت پوشش به ظرفیت دو هزار میش مولد نشان داد که انتقال یافته‌ها و آموزش دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات علوم دامی موجب افزایش ۳۵ درصدی تولید بره در سامانه روستایی و عشایری پرورش دام سبک، افزایش ۲۵ درصدی دوقلوزایی نسبت به روش سنتی، افزایش ۴۰ درصدی بهره‌وری و نرخ بره‌گیری نسبت به روش سنتی شده است.

افزایش اشتغال مولد و پایدار در مناطق روستایی

شهبازی بیان کرد: میش‌ها در نتیجه مصرف جیره‌های غذایی تکمیلی پیشنهادی از قدرت شیردهی مطلوبی برخوردار هستند و توانایی خوبی در پرورش بره‌های دوقلو دارند و وزن شیرگیری بره‌ها ۱۰ کیلوگرم نسبت به روش‌های سنتی افزایش و بازده لاشه و تولید گوشت بره نیز ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی گفت: در نتیجه اجرای این پروژه تولید بره‌های ماده و شیشک‌های ماده جوان در گله‌ها بهبود پیدا کرده است و سن نخستین باروری و آبستنی شیشک‌های جوان از ۱۸ ماه به ۱۲ ماه کاهش داشته است و این امر منجر به ترمیم و نوسازی سالانه گله‌های مولد و افزایش عمر اقتصادی آن‌ها شده و در نهایت نسبت به روش‌های سنتی ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش بازده اقتصادی، بهبود وضعیت معیشتی، افزایش اشتغال مولد و پایدار در مناطق روستایی و عشایری را به دنبال داشته است.

کد خبر 760547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.