همه دستگاه‌ها برای مقابله با آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها آماده باشند

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه بر لزوم آمادگی همه دستگاه‌های ذی‌ربط برای مقابله با آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حمیدرضا کریمی صبح امروز _پنجشنبه هفدهم خرداد_ در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز فصل گرم و احتمال وقوع آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و پوشش گیاهی به وجود آمده ناشی از بارندگی‌های سال جاری در فصل بهار و افزایش دمای هوا، احتمال خطر بروز آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی در جنگل‌ها و مراتع افزایش یافته است.

وی افزود: نزدیکی بسیاری از زمین‌های کشاورزی به مراتع احتمال بروز آتش‌سوزی در آن‌ها را به وجود می‌آورد؛ بنابراین ضرورت تلاش برای پیشگیری از حریق جنگل‌ها و مراتع و اتخاذ تمهیدات لازم برای پیشگیری باید به صورت جدی در دستور کار همه دستگاه‌های ذی‌ربط قرار گیرد.

دادستان کرمانشاه با تاکید بر اینکه وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع از ابعاد مختلف پیامدهای منفی زیادی به دنبال دارد، تصریح کرد: تجارب آتش‌سوزی مراتع در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که این اتفاق بیشتر در مناطق سخت‌گذر و کوهستانی رخ می‌دهد و عامل انسانی نیز مهم‌ترین علت در بروز این اتفاق است.

کریمی تاکید کرد: همه دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط در سطح استان باید وظایف قانونی خود را برای پیشگیری از وقوع حریق در دستور کار قرار دهند.

وی با تاکید بر اینکه برنامه جامع و منسجم پیش‏‌بینی، پیشگیری، اطفای حریق، احیا و بازسازی جنگل‏‌ها و مراتع باید توسط دستگاه‌های ذی‌ربط تدوین شود، عنوان کرد: این برنامه باید با رویکرد مدیریت اجتماع‌محور، آموزش و فرهنگ‌سازی و توانمندسازی ساکنان بومی و محلی در پیشگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع باشد و از ظرفیت‌های طبیعت‌یاران، نیروهای بسیج و سازمان‌های مردم‌نهاد استفاده شود.

دادستان کرمانشاه با بیان اینکه کارگروه اطفای حریق در اداره کل منابع طبیعی باید با حضور معاونان استانی و مدیران شهرستان‌ها باید تشکیل شود، افزود: به‌منظور به‌کارگیری و همکاری حداکثری از نیروی انسانی، لجستیک و تجهیزات تحت اختیار و در راستای پشتیبانی از فعالیت تیم‌های عملیاتی اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع باید نشست‌هایی با نیروهای مسلح استان برگزار شود.

کریمی با تاکید بر لزوم تعیین نواحی پرخطر آتش‌سوزی و طبقه‌بندی مناطق در سطح استان اضافه کرد: لازم است استفاده از تجارب و داده‌های سال‌های گذشته، مناطق عمده آتش‌سوزی که دارای بیشترین وسعت آتش‌سوزی و تکرار بوده‌اند شناسایی و به‌صورت ویژه بر آن تمرکز شود تا اکیپ‌های سیار یا دیده‌بان حریق در این مناطق با تجهیزات کامل مستقر و تیم‌های واکنش سریع تشکیل شود.

وی تاکید کرد: ادارات کل منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست با شناسایی و تهیه نقشه‌هایی از مناطق و کانون‌های بحران، راهکارهای پیشگیرانه و نحوه انجام اقدامات فوری برای مهار آتش را در دستور کار خود قرار دهند.

وی با تاکید بر اینکه تمام تجهیزات مربوط به اطفای حریق، سامانه‌های هشدار و دوربین‌های پایش باید به‌روزرسانی و رفع نقص شود، گفت: در راستای اقدامات پیشگیرانه و کاهش چشمگیر حریق‌ها در مناطق جنگلی و مرتعی، ضمن رصد وضعیت جوی و بررسی متداول میزان درجه حرارت هوا، جهت و میزان ورزش باد، رطوبت و سایر موارد، پایش مستمر حجم پوشش گیاهی و روند افزایش سطح علفزارها در مراتع توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مورد پیگیری و مدیریت قرار گیرد و برنامه‌ریزی لازم برای چگونگی اطفای حریق‌های احتمالی با در نظر گرفتن تمام جوانب در نظر گرفته شود.

دادستان کرمانشاه افزود: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر یکی از علت‌های اصلی آتش‌سوزی‌ها در مراتع و جنگل‌های کشور، حریق‌های عمدی بوده و شناسایی و برخورد جدی با عاملان مؤثر در آتش‌سوزی‌ها از طریق دستگاه‌های مسئول مورد پیگیری قرار گرفته است، در صورت مشاهده هرگونه اقدام مبنی بر آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها و شناسایی مسببان، مراتب به دستگاه قضائی برای برخورد قانونی گزارش شود.

کد خبر 760461

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.