حسن حسینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: دو دهه است که مشارکت در اطفای حریق دستورالعمل جامع دارد و توسط وزارت کشور نیز ابلاغ شده است.
وی با اشاره به وقوع ۱۴ مورد آتشسوزی در استان از بیستوهشتم فروردین سالجاری تاکنون گفت: در این آتشسوزیها ۱۰۵ هکتار از مراتع دچار حریق شده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به اینکه تعداد این آتشسوزیها در سالگذشته در این بازه زمانی ۳۸ مورد با ۱۷۰ هکتار ثبت شده بود، اضافه کرد: ۹ مورد از ۱۴ مورد آتشسوزی مراتع در زنجان رخ داده است.
حسینی با اشاره به کمبود تجهیزات و ادوات اطفای حریق از جمله دمندهها با توجه به تأثیرگذاری آن در کنترل آتشسوزیها گفت: هم اکنون ۴۰ دستگاه از این ادوات را داریم و حدود ۱۰۰ دستگاه از این ادوات نیاز داریم که به صورت ملی هم مطرح شده است.
وی با اشاره به علل و عوامل بروز و توسعه آتشسوزی در استان گفت: بیاحتیاطی برخی از رهگذران، گسترش آتش به جنگلهای کاشته شده با گونههای سوزنی برگ در مناطق حساس، وجود درختان پوسیده، توخالی، شکسته و افتاده فراوان هم احتمال وقوع آتشسوزی را افزایش میدهد.
مدیر کل منابع طبیعی استان زنجان ادامه داد: بروز پدیده خشکسالی مستمر طی سالیان اخیر و افزایش دما و آتش زدن بقایای گیاهان زراعی در اراضی مجاور جنگلها و مراتع توسط برخی از کشاورزان در بروز آتشسوزیها مؤثر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر مساحت کل استان زنجان دو میلیون و ۲۱۶ هزار هکتار و مساحت مراتع نیز یک میلیون و ۶۲ هزار و ۸۶۲ هکتار است.
نظر شما