به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، محمد برزعلی صبح امروز _چهارشنبه شانزدهم خرداد_ در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با توجه به شرایط آبو هوایی، در ۱۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان دانه روغنی سویا کاشته شود.
وی با بیان اینکه به ازای هر هکتار ۱۲ تن محصول به دست میآید، افزود: سال گذشته حدود هشت هزار و ۵۰۰ هکتار سویا در گلستان کشت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ضمن یادآوری این مطلب که کشت سویا در استان گلستان پس از برداشت محصولات پاییزه آغاز میشود، افزود: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد کلزا برداشت شد و برداشت محصول گندم نیز در حال انجام است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا کشت سویا در گلستان از لحاظ اقتصادی بهصرفه است، گفت: محصول سویا جزو دانههای روغنی است و با توجه به اینکه در کشور وابستگی ۹۰ درصدی به روغن و کنجاله وجود دارد، کشت محصولاتی همچون سویا، کلزا، آفتابگردان و کنجاله جزو سیاستهای دولت است تا در این بخشها به خودکفایی برسیم.
برزعلی درباره گلایه برخی سویاکاران گلستانی از کیفیت نامطلوب بذر سویا توضیح داد: بذرهای غیراستاندارد و بدون برچسب مورد تأیید و تحت کنترل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی نیست.
وی با بیان اینکه سال گذشته با پنج شرکت تولیدکننده بذر برای تهیه ارقام مختلف همچون کتول، تپور، ساری، سامان هماهنگی انجام شد، افزود: با توجه به شرایط آبوهوایی پاییز گذشته و بارندگیهای متناوب، کشاورزانی که در تکثیر بذر با شرکتها مشارکت داشتند برای تحویل بذر استاندارد دچار مشکل شدند و بذر با رطوبت بالاتر تحویل گرفتند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان اضافه کرد: سال گذشته ۳۶۰ تن بذر سویا در گلستان به تولید رسید که این بذرها پس از بوجاری توسط شرکتهای موردنظر، برچسبگذاری شد.
وی تاکید کرد: هر رقم یک عمری دارد و گاهی اوقات از لحاظ فنی نیاز است با ارقام جدید جایگزین شود، اما کشاورزان اصرار دارند بدون توجه به این نکته فنی به کشت ارقام قبلی ادامه دهند، در سالجاری بذر سویا در ارقام دیگر وجود دارد، اما کشاورز اصرار به کشت یک رقمی دارد که عمر مفید آن به پایان رسیده است.
نظر شما