به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، مدیران صنعت آب و برق استان قزوین صبح امروز _چهارشنبه شانزدهم خرداد_ در سالن جلسات شرکت آب و فاضلاب استان نشستی را با سالار ولایتمدار، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس برگزار کردند.
تأمین آب آشامیدنی چالش بزرگ قزوین و مهرگان
داراب بیرنوندی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین ضمن ارائه گزارشی از وضعیت صنعت آب و برق استان در خصوص درآمدها، هزینهها، عملکردهای شاخص، پروژههای جهاد آبرسانی، پروژههای آب و فاضلاب، موفقیتها و چالشهای فراروی شرکت آب و فاضلاب استان قزوین مطالبی را عنوان کرد.
وی افزود: هزینه فروش آب حدود ۳۰ درصد قیمت تمامشده است و این امر موجب فرسودگی تأسیسات و تجهیزات و مانع سرمایهگذاریهای جدید است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ادامه داد: تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز مردم در شهرهای قزوین و مهرگان چالشی بزرگ است که راهکار اساسی آن انتقال آب از سد طالقان است و اجرای آن نیازمند همراهی و همکاری همه دستگاهها است.
کاهش ۳ میلیارد متر مکعبی ذخیره آب زیرزمینی دشت قزوین
در ادامه منصور ستوده، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین هم به رشد ۲۷ درصدی بارشهای سال آبی جاری نسبت به سال گذشته و در عین حال کاهش ۱۵ درصدی بارشها نسبت به بلندمدت استان قزوین خبر داد و تصریح کرد: وقوع خشکسالی چهارساله در تاریخ سرزمین قزوین بیسابقه بوده است.
وی ادامه داد: برای مقابله با این خشکسالی طولانیمدت اجرای کامل پروژهها و انتقال آب از سدهای طالقان، نهب و بالاخانلو ضروری است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای استان قزوین با اشاره به مشکلات دشت قزوین یادآور شد: سطح آب زیرزمینی در دشت قزوین با ۳ میلیارد متر مکعب کاهش، از ۱۳ میلیارد مترمکعب در سال ۹۰ به ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال ۱۴۰۱ با نرخ فرونشست ۱۷ سانتیمتر زمین رسید، بنابراین باید هوشیار و به اندازه مصرف کنیم تا این سفره ارزشمند حفظ شود.
راندمان نیروگاه شهید رجایی مشابه ۳۲ سال پیش است
ابوالفضل موتابها، مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین نیز تاکید کرد: این مجموعه سومین نیروگاه بزرگ و دومین تولیدکننده انرژی برق در کشور است که ۳.۵ درصد از نیاز کشور را تأمین میکند و راندمان آن با توجه به اجرای برنامههای عملیاتی و تعمیراتی مشابه با زمان افتتاح نیروگاه در ۳۲ سال قبل است.
وی اضافه کرد: ۱۲ برنامه عملیاتی تعمیراتی در حال اجرا است تا پیک مصرفی تابستان سال جاری که همراه با اوج مصرف است، بدون بحران طی شود.
اصلاح ۱۲۰۰ کیلومتر شبکه توزیع برق
یوسف اینانلو، مدیرعامل توزیع نیروی برق استان قزوین با اشاره به وجود ۶۸۰ مشترک و ۱۲ هزار کیلومتر شبکه توزیع نیروی برق در استان قزوین گفت: به واسطه آن ۸۸۶ مگاوات برق در اوج پیک بار منتقل شده است.
وی ادامه داد: ۱۲۰۰ کیلومتر اصلاح شبکه توزیع برق در استان قزوین تا پایان سال جاری اجرا خواهد شد که بر اساس آن کابلهای موجود با کابل خود نگه دارنده تعویض میشود و به همین دلیل جریان پایدار برقرار خواهد شد.
توجیه اقتصادی مناسب تولید برق پرک در قزوین
سیده پروانه برهانی، مدیرعامل شرکت برق منطقهای زنجان در این نشست با تاکید بر نقش انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد: استان قزوین به لحاظ دما و سرعت وزش باد موقعیت مطلوبی دارد و هرگونه سرمایهگذاری و اجرای پروژههای تولید برق پاک میتواند توجیه مناسبی داشته باشد.
محمدرضا کاوهای دیلمی، مدیر انتقال برق قزوین نیز در این نشست عنوان کرد: پایداری جریان برق در سطح استان قزوین به عنوان یک قطب صنعتی و کشاورزی بسیار مهم است و از همینرو لازم است اعتبارهای لازم برای انجام پروژههای جدید تولید، انتقال و توزیع برق در سطح استان مورد توجه ویژه قرار گیرد.
نظر شما