مسمومیت ۵۱ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۵۱ مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی در استان کردستان شناسایی شده که بیشترین آن مربوط به شهرستان بیجار بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی کردستان، جهانبخش یوسفی با اشاره به مسمومیت ۵۱ نفر در استان به دلیل مصرف قارچ سمی، اظهار کرد: از این تعداد ۲۳ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در شهرستان بیجار مسموم شدند و یک نفر جان خود را از دست داد که این شهرستان بیشترین آمار مسمومیت استفاده از قارچ سمی را داشت.

وی افزود: تشخیص قارچ سمی از روی ظاهر، محل رویش، جوشاندن در شیر یا آب، قرار دادن در معرض قاشق نقره، وجود حشرات در اطراف یا روی قارچ و خورده شدن قارچ توسط حیوانات یا پرندگان باورهای غلطی است که در بین مردم شایع شده است، در حالی‌که تنها راه شناسایی این قارچ‌ها آزمایش تخصصی است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: حدود ۱۰۰ نوع قارچ سمی وجود دارد که در نوع سریع اثر کننده آن، ۳۰ دقیقه تا دو ساعت پس از مصرف و در نوع دیر اثر شش تا ۲۴ ساعت پس از مصرف، فرد را دچار علائم می‌کند.

یوسفی ادامه داد: بیشتر علائم مسمومیت گوارشی و شامل تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، تب، افزایش ضربان قلب و خشکی دهان که در مسمومیت شدید علاوه بر موارد فوق سرگیجه، تاری دید، زرد شدن چشم‌ها، تشنج و حتی کاهش سطح هوشیاری نیز رخ می‌دهد و در صورت عدم درمان به موقع، به کلیه و کبد آسیب وارد می‌کند و حتی منجر به مرگ شخص خواهد شد.

وی تصریح کرد: شخص به محض شروع علائم باید به بیمارستان مراجعه کند و اگر هوشیار بود شروع به استفراغ کند تا معده تخلیه شود، ضمن اینکه در صورت امکان، نمونه‌ای از قارچ مصرفی را هم برای بررسی همراه داشته باشد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: این نکته بسیار مهم است که تنها طریقه تشخیص قارچ سمی از غیر سمی فقط آزمایش تخصصی است، در واقع باید قارچ‌های پرورشی تحت نظر جهاد کشاورزی را مصرف کرد.

کد خبر 760015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.