سالانه بیش از ۹۰۰ هزار لیتر گلاب در آذربایجان‌غربی استحصال می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اعلام اینکه سالانه ۹۰۰ هزار لیتر گلاب در استان استحصال می‌شود، گفت: میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۷۵۰ تن است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان، خسرو شهبازی، با بیان اینکه در حال حاضر ۳۳۴ هکتار از اراضی آذربایجان غربی زیر کشت گل محمدی قرار دارد، اظهار کرد: ۲۲۴ هکتار آن، بارور و مابقی به صورت نهال است.

وی با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اواخر اردیبهشت ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد، افزود: گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و می‌ریزد و تأخیر در زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اعلان اینکه سالانه ۹۰۰ هزار لیتر گلاب در استان استحصال می‌شود، گفت: میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۷۵۰ تن است.

شهبازی با اشاره به اینکه گل محمدی فرآورده‌های بسیاری دارد، با اشاره به مصارف گل محمدی تصریح کرد: ۸۰ درصد گل‌های تر برای عرق‌گیری و بقیه به صورت گل برگ خشک برای تهیه گل قند، مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازه‌خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک با اهداف صادراتی استفاده می‌شود.

وی اضافه کرد: ارقام مورد استفاده برای کشت این محصول در سطح استان بیشتر گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز به صورت محدود برای کشت استفاده می‌شود که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستان‌های خوی و ارومیه است.

شهبازی با تاکید بر اینکه متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار ۳۲۰۰ کیلو گرم است و با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی، اظهار کرد: رویکرد سازمان در جهت افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است، به طوری که در سال‌جاری و در جهت حمایت از کشت گیاهان کم آب بر تاکنون در سطح ۳۲ هکتار درختچه گل محمدی با یارانه در بین کشاورزان استان توزیع شده است.

کد خبر 759713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.