به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بارسلونا برای اولین بار در چهار سال گذشته شاهد بارندگی مداوم بود که نشان میدهد طولانیترین خشکسالی کاتالونیا از زمان شروع رکوردها در حال پایان است. این امر ارمغان بازگشت رونق به فصل گردشگری را کشور را داد و از آنجا که مخازن آب آن را پر کرد، بارسلونا در طول می شاهد ورود هزاران گردشگر برای شرکت جشنواره دو هفتهای «صدای پریماورا» Primavera Sound، یکی از بزرگترین جشنوارههای موسیقی در سراسر اروپا، بود.
حجم بالای گردشگران در طول این جشنواره حاکی از شروع فصل تابستان است که گردشگران را از می تا سپتامبر به پایتخت کاتالونیا میکشاند. با این حال و هرچند بارندگیهای اخیر وضعیت اضطراری خشکسالی منطقه را برطرف کرده است، این تجربه بسیاری از ساکنان و مقامات را به این فکر واداشته است که آیا رابطه بین بارسلونا و گردشگری در دورانی که خشکسالی بعدی ناگزیر از راه میرسد، پایدار خواهد بود یا خیر.
خشکسالی و گردشگری در بارسلونا
پریماورا در سال ۲۰۲۲ با بیش از ۴۶۰ هزار شرکتکننده از سراسر جهان، درآمدی معادل ۳۴۹ میلیون یورو برای شهر بارسلونا داشت و حتی با وجود بدتر شدن وضعیت آب در سال ۲۰۲۳، محدودیتهای کمی برای بخش گردشگری اعمال شد. از آنجا که این شهر سال ۲۰۲۳ را با بیش از ۱۲ میلیون گردشگر ساکن در هتلها، اقامتگاههای توریستی و خوابگاهها سپری کرد، دفتر مدیر اقتصاد و توسعه اقتصادی هزینههای گردشگری را ۹.۶ میلیارد یورو اعلام کرد.
گردشگری یکی از بخشهای اقتصادی پیشرو برای بارسلونا و مناطق اطراف آن است که بیش از ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی محلی سال ۲۰۲۱ را بر عهده دارد و ۵.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی کاتالونیا در سال ۲۰۲۲ را تشکیل میدهد.
از آنجا که این صنعت برای اقتصاد شهر بسیار مهم است، سوالات زیادی در مورد اعلام وضعیت اضطراری خشکسالی در ماه فوریه مطرح شد. در دوره خشکسالی برای ساکنین شهر محدودیت مصرف ۲۰۰ لیتر آب در روز مطرح شد و فراتر رفتن از این حد با جریمه مواجه بود، با این حال محدودیتهای کمتری برای بخش گردشگری فراتر از تخلیه استخرها و توصیههای مصرف آب وجود داشت. همچنین کمپینهای آگاهی از مصرف آب در بخش هتلداری با هدف آگاهی دادن به مشتریان انجام شد.
اگرچه به نظر میرسد که کاتالونیا از بدترین شرایط عبور کرده است، خشکسالی بخش بزرگی از زندگی ساکنان سراسر آن را تشکیل میدهد و موضوع امنیت آب حتی وارد کمپینهای انتخاباتی کشور شده است. در واقع خشکسالی رسماً به پایان نرسیده و ممکن است ساکنان در صورت مواجهه با پاییزی خشک در فصل پیش رو، در زمستان دوباره شرایط اضطراری را تجربه کنند.
بارسلونا چگونه خود را با خشکسالی وفق میدهد؟
بارسلونا بین دورههای متمرکز گردشگری در طول تابستان و استفاده از آب در بدترین ماههای خشکسالی، یک اقدام متعادلکننده بهکار میگیرد که نشان میدهد این شهر بهشدت مستعد کمبود آب است و صنعت گردشگری آن به استراتژیهای مدیریت بهتر آب نیاز دارد.
در این راستا دولت کاتالونیا نزدیک به ۲.۵ میلیارد یورو در آژانس آب کاتالونیا (ACA) برای مدیریت منابع آب و رسیدگی به خشکسالیهای آینده سرمایهگذاری خواهد کرد. این طرح که از سال جاری تا سال ۲۰۲۷ اجرا میشود، سرمایهگذاریهای قبلی را سه برابر میکند، تعداد کارخانههای تولید آب را از ۲۴ به ۴۰ کارخانه و تولید آب از رودخانه بسوس بارسلونا را افزایش میدهد.
همچنین سال ۲۰۲۴ یک کارخانه آبشیرینکن شناور در سواحل بارسلونا نصب میشود که سالانه ۱۴ میلیمتر مکعب (۶ درصد از مصرف کلانشهر) آب تولید خواهد کرد. از اول ژوئن نیز ساختمان ۱۲ واحدی آبشیرینکن سیار در امتداد شمال کاستا براوا مستقر میشود. این واحدها با هزینه ۱۰ میلیون یورو، روزانه هزار متر مکعب آب را تأمین میکنند که ۳۵ درصد از مصرف آب را در بیش از ۱۲ منطقه شهری آن پوشش میدهد.
بارندگیهای اخیر همچنین به این معنی است که بارسلونا از ایجاد تغییرات زیاد در بخش توریستی خود اجتناب کرده و زمان بیشتری را برای آماده شدن برای دوره اجتنابناپذیر بعدی خشکسالی خریده است. البته گردشگری انبوه بخشی از استراتژی شهری بارسلونا نیست، چراکه کاتالونیا در مسیر پایداری قرار دارد و از آنجا که افزایش موج گرما و بارندگیهای پراکنده بیشتر بخشهای اسپانیا و منطقه مدیترانه را تحتتأثیر قرار میدهد، روشهای جدیدی باید برای اطمینان از مزایای کوتاهمدت گردشگری بر اقتصاد منطقه و پایداری بلندمدت آب به کارگرفته شود.
نظر شما