تملک پروژه قبرستان نو قم به پایان رسید + فیلم

با تخریب تملک آخرین ملک قبرستان نو، پروژه بهسازی قبرستان نو به مرحله جدیدی رسیده و اکنون برای ادامه مسیر در انتظار تصمیم‌ مسئولان استانی و ملی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، قبرستان نو، گورستانی کهنه و قدیمی در شهر قم است که تأسیس آن را به آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری نسبت می‌دهند. این قبرستان واقع در خیابان اراک و ضلع غربی حرم مطهر حضرت معصومه (س) است که با مساحت ۴.۵ هکتاری، عرصه وسیعی از مرکز شهر قم را دربرمی‌گیرد، مرکز شهری که این روزها از تراکم جمعیت، کمبود فضای شهری، دیده نشدن حقوق شهروندان و زائران و کمبود فضای مکث رنج می‌برد.

تا همین سال گذشته وجود ۱۳۲ واحد تجاری که بیشتر تعمیرگاه خودرو، تعویض روغنی یا لوازم یدکی فروش بودند، به لحاظ ترافیکی و بصری شرایط نامطلوبی در این محدوده شهری ایجاد کرده بود، اما شهرداری قم با تعریف پروژه بهسازی قبرستان نو و تملک این ۱۳۲ واحد تجاری، تلاش کرد تا این فضای شهری ۴.۵ هکتاری در اختیار مردم قرار گیرد.

با تخریب آخرین ملک از این ۱۳۲ مغازه و وجود مخالفت‌هایی از سوی دستگاه‌های مسئول از جمله اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، سرنوشت قبرستان نو در اختیار تصمیم‌گیران بالادستی قرار گرفته است تا ببینند آیا قرار است این فضای شهری در اختیار مردم قم و زائران کریمه اهل بیت قرار گیرد یا همچنان همچون گذشته گورستانی محصور و بدون مراجعه عمومی باشد.

مدیریت شهری برای تملک این مغازه‌ها تا کنون ۶۰۰ میلیارد تومان از منابع مختلف هزینه کرده است تا بتواند با بهسازی این گورستان، شرایط بصری بهتری در آن ایجاد کرده و با ایجاد ارتباط بیشتر این محدوده با فضاهای اطراف، محیط مطلوب‌تری در اطراف حرم مطهر ایجاد کند.

با مالکان این ۱۳۲ مغازه که گفت‌وگو کنی، بسیاری رفتن و دل کندن از جایی که هر روز منظر حرم مطهر را برای کسب و کار داشتند را دشوار و پرغصه توصیف می‌کنند، اما انگیزه آن‌ها برای همکاری با مدیریت شهری در جریان تملک این پروژه، ارائه خدمات بهتر و ایجاد فضایی زیباتر و مطلوب‌تر در ضلع غربی حرم مطهر است.

محمد رمضانی، مدیر منطقه ۷ شهرداری قم در حاشیه تخریب آخرین مغازه پروژه ساماندهی قبرستان نو اظهار کرد: تملک مغازه‌های خیابان اراک با تصویب ستاد بازآفرینی استان در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفت و با استفاده از ظرفیت اراضی ۴۸ هکتاری پردیسان با تلاش شبانه‌روزی همکاران منطقه هفت و حمایت حوزه‌های ستادی به سرانجام رسید.

وی با بیان اینکه با همکاری و همیاری مغازه‌داران این پروژه مهم نهایی شد، تاکید می‌کند: از مجموع ۱۳۲ مغازه تنها شش ملک به دلیل ورثه‌ای بود و به اجبار با استفاده از ماده هشت قانون نحوه تملک اراضی و املاک در مسیر، تملک شده است.

مدیر منطقه ۷ شهرداری قم با تاکید بر اینکه آخرین مغازه در مأموریت شهرداری قم در تملک و تخریب مغازه‌ها امروز به پایان رسید، تصریح می‌کند: امیدواریم با همکاری مدیریت استان و اداره کل اوقاف ادامه این پروژه تعیین تکلیف شود تا این چهره نامناسب و نازیبا که در شأن شهر قم نبود، سریع‌تر اجرایی شود.

رمضانی با اشاره به هزینه حدود ۶۰۰۰ میلیارد ریالی برای تملک ۱۳۲ مغازه، اظهار می‌کند: با اعتمادسازی حوزه مالی و پرداخت مطالبات مالکان در اسرع وقت، افتخار دیگری برای مدیریت شهری قم در کسب رضایت حداکثری از مردم رقم خورد.

کد خبر 759504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.