به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بر اساس توافقنامه پاریس در سال ۲۰۱۵، کره جنوبی یک تعهد بینالمللی الزامآور قانونی را برای جلوگیری از افزایش متوسط دمای کره زمین تا بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد در قرن جاری پذیرفته است.
از سوی دیگر بر اساس فرمان قانون بیطرفی کربن کرهجنوبی، این کشور تا سال ۲۰۳۰ باید انتشار گازهای گلخانهای خود را تا ۴۰ درصد (۲۹۰ میلیون تن) در مقایسه با سطح سال ۲۰۱۸ کاهش دهد. این مشارکت ملی برای هر کشور منحصربهفرد و نشاندهنده تعهد آن نسبت به کاهش انتشار جهانی طبق توافقنامه پاریس در سال ۲۰۱۵ است.
علاوه بر این، برای دستیابی به هدف خود تا سال ۲۰۳۰، این کشور باید از سال ۲۰۲۳ هر سال ۵.۴ درصد از انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهد، هدفی که تاکنون نتوانسته است به آن دست پیدا کند. کرهجنوبی همچنین قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ به صفر انتشار خالص کربن برسد.
اقدامات اقلیمی کره جنوبی
مشارکت کرهجنوبی در کاهش انتشار گازهای گلخانهای در حال حاضر توسط ردیاب اقدامات آبوهوایی جهانی (یک پروژه علمی مستقل که بر نحوه عملکرد دولتها در قبال تعهدات آبوهوایی خود نظارت میکند) ناکافی طبقهبندی شده است.
کرهجنوبی در سال ۲۰۲۲ تنها ۵.۴ درصد از انرژی خود را از باد و خورشید دریافت کرد که کمتر از نیمی از میانگین ۱۲ درصدی جهانی و بسیار کمتر از کشورهای همسایه آن، ژاپن و چین، است. علاوه بر این، کرهجنوبی دومین تولیدکننده کربن در میان کشورهای گروه ۲۰ (G20) برای هر نفر است.
جوانترین راهپیمایان اقلیمی جهان در کرهجنوبی
دادگاه قانون اساسی کرهجنوبی در اواخر می، جلسه نهایی نخستین پرونده شرق آسیا را برای به چالش کشیدن سیاستهای ملی آبوهوایی برگزار کرد. این دادگاه به موارد مهمی رسیدگی کرد که طبق ادعای آنها، دولت در محافظت از مردم این کشور در برابر آسیبهای تغییرات آبوهوایی کوتاهی میکند.
شاکی این پرونده آبوهوایی یک جنین ۲۰ هفتهای بود که با پیوستن به یک دعوای آبوهوایی تاریخی علیه کرهجنوبی به یکی از جوانترین شاکیان جهان تبدیل شد.
دادخواست مربوط به این جنین توسط حدود ۲۰۰ نفر، از جمله ۶۲ کودک که همگی زیر پنج سال سن دارند، ثبت شده است و همه منتظر حکمی هستند که دادگاه قرار است در اواخر سال جاری اعلام کند.
نتیجهگیری جدیدترین پرونده قبل از مهلتی ارائه خواهد شد که کشورها برای ارائه اهداف تجدیدنظر شده برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای ارائه کنند. طبق توافق پاریس این تجدیدنظر هر پنج سال یکبار رخ میدهد و مجموعه بعدی اهداف تا اوایل سال ۲۰۲۵ ارائه خواهد شد و ۱۰ سال آینده را پوشش خواهد داد.
چنانچه دادگاه به نفع شاکیان رأی دهد، کرهجنوبی ممکن است در دور بعدی برنامههای آبوهوایی خود بلندپروازانهتر عمل کند.
دیگر پروندههای اقلیمی کرهجنوبی
چهار پرونده آبوهوایی مشابه که بین سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۳ تشکیل شده بود نیز در ماه فوریه به دلایل رویهای با یکدیگر ترکیب شدند. اولین جلسه رسیدگی به این پرونده مشترک در ماه آوریل و دومین و آخرین جلسه در بیستویکم می برگزار شد.
شکایت دیگری نیز در سال ۲۰۲۰ توسط ۱۹ فعال جوان مطرح شد که مدعی بودند بدون اقدامات آبوهوایی قویتر، دولت در انجام تعهدات قانون اساسی برای حمایت از حق زندگی و محیط زیست سالم مردم ناکام است. به گفته سازمان عفو بینالملل، اگرچه تاریخ صدور حکم نامشخص است، اما انتظار میرود در اواخر سال جاری تصمیمی اتخاذ شود.
شاکیان پروندههای آبوهوایی کرهجنوبی استدلال میکنند که هدف فعلی میزان انتشار گازهای گلخانهای را که این کشور باید کاهش دهد تا بر افزایش دمای جهانی حاکم شود، ناچیز است. سه مورد از این شکایتها پیش از ادغام پروندهها سطح هدف کاهش انتشار تعیین شده را به چالش کشیدند.
پروندههای مهم آبوهوایی جوانان در جهان
تاکنون چندین پرونده اقلیمی در جهان تحت رهبری جوانان تشکیل شده و در طول سالها موفق بوده است. ۹ جوان ۱۵ تا ۳۲ ساله در سال ۲۰۲۰، قانون فدرال حفاظت از آبوهوای آلمان را در دادگاه قانون اساسی فدرال به چالش کشیدند و مدعی شدند که اهداف کاهش انتشار این قانون کافی نیست و حقوق بشر آنها را نقض میکند. دادگاه سال بعد به نفع آنها رأی داد و به این نتیجه رسید که برنامههای کاهش تغییرات آبوهوایی کشور ناکافی است که این امر میتواند به بیعدالتی بیننسلی منجر شود.
در اصل دادگاه به این نتیجه رسید که آلمانیهای امروز بیش از حد از بودجه کربن استفاده میکنند، در حالی که سهم کمی در تلاشهای کاهش میزان آن دارند و بار زیادی را بر دوش نسلهای آینده میگذارند. دولت آلمان با پیشبرد جدول زمانی خود برای دستیابی به بیطرفی کربن از سال ۲۰۵۰ تا ۲۰۴۵ به این حکم پاسخ داد.
در سال ۲۰۲۰ نیز یک گروه ۱۶ نفره در ردههای سنی ۵ تا ۲۲ سال در ایالات متحده، از ایالت مونتانا شکایت و استدلال کردند که این ایالت از حق آنها برای داشتن یک محیط پاک محافظت نمیکند. در سال ۲۰۲۳، دادگاه به نفع آنها رأی داد و اعلام کرد که مونتانا باید تغییرات آبوهوایی را هنگام تصویب پروژههای سوخت فسیلی در نظر بگیرد.
۶ جوان ۱۱ تا ۲۴ ساله نیز در سال ۲۰۲۳ علیه ۳۲ کشور اروپایی شکایت و استدلال کردند که تغییرات آبوهوایی حقوق آنها در زندگی، حریم خصوصی و سلامت روان را تهدید میکند. با این حال دادگاه اروپایی حقوق بشر به دلیل گستره جغرافیایی وسیع، پرونده آنها را رد کرد.
نظر شما