مسیحالله محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: برنج جزو محصولاتی است که کشت آن نیاز به آب بالایی دارد و شاید یکی از راهکارها جایگزینی محصولی دیگر با برنج است.
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر محصول برنج جزو یکی از محصولات تعریف شده در الگوی کشت زراعی استان قرار دارد، سازمان جهاد کشاورزی در بحث آموزش بهرهبرداران برای موضوعات فنی بهخصوص خشکهکاری، حمایت از کشت نشایی و تأمین کود مورد نیاز تلاش خود را به کار گرفته است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: با توجه به مشکلات اقلیمی و کاهش منابع آبی یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی توسعه کشت محصولات با نیاز آبی کمتر است، هرچند اجرای این طرح نیازمند فرهنگسازی بهخصوص توجه به مسائل اقتصادی محصولات جایگزین است.
محمدی با اشاره به اینکه سال جاری نیز مطابق هر سال دو هزار و ۶۵۰ هکتار از مزارع استان زیر کشت برنج میرود، گفت: زنجان مطابق با الگوی کشت محصول برنج میکارد و ۱۴۰۰ کشاورز نیز به کشت این محصول اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه میزان تولید سالانه برنج در استان از این سطح بین ۱۰ تا ۱۲ هزار تن است، گفت: بخشی از محصول تولیدی در استان استفاده شده است و بخشی دیگر به استانهای همجوار ارسال میشود.
وی با بیان اینکه جایگزین کردن محصولات زمانبر خواهد بود، گفت: برای این امر نیازمند مشارکت جدی بخشهای تحقیقاتی در معرفی محصولات جایگزین متناسب با شرایط آب و خاک و اقلیم هر منطقه هستیم.
وی با بیان اینکه برنج یک محصول با قدمت طولانی در استان زنجان است و خانوارهای بسیاری از کشت تکمحصولی برنج ارتزاق میکنند، گفت: کشت برنج بهصورت معیشتی در حاشیه رودخانه قزلاوزن، در شهرستان طارم و ماهنشان بهصورت محدود در حاشیه زنجانرود در برخی روستاها انجام میشود.
نظر شما