به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هند در حال تجربه یک موج گرمایی شدید است و دمای هوا در چندین شهر آن بسیار بالاتر از ۴۵ درجه سانتیگراد قرار دارد. با افزایش دمای هوا در دهلی نو، پایتخت هند، نیز مصرف برق در این شهر ۳۰ میلیون نفری به بالاترین حد خود رسیده است.
دادگاه عالی ایالت غربی راجستان این کشور که این روزها از گرمترین هوا در رنج است، ضمن اشاره به کوتاهی مقامات بالادست در محافظت از مردم در برابر گرما، خواستار انجام اقدامات مناسب در این زمینه شده است.
این دادگاه ضمن اشاره به جان باختن صدها نفر در ماه اخیر بهدنبال شرایط آبوهوایی بهشدت نامناسب در قالب موج گرما، اعلام کرد که بشر سیاره دومی برای زندگی ندارد و چنانچه امروز اقدامات سختگیرانهای برای تعدیل شرایط صورت نگیرد، شانس شکوفایی نسلهای آینده برای همیشه از دست خواهد رفت.
دادگاه عالی راجستان به دولت ایالتی دستور داده است تا برای بستگان هر فردی که در اثر گرمازدگی جان خود را از دست میدهد، صندوق غرامت ایجاد کند و با صدور حکمی درباره موج گرمای کنونی و حوادثی از این دست در آینده، اعلام کرد که هند باید برای موج گرما اعلام وضعیت اضطراری ملی کند. این اقدام امکان بسیج امداد اضطراری را به شیوهای مشابه با سیل، طوفان و بلایای طبیعی فراهم میکند.
گرمای شدید تابستان در هند پدیده عجیب و جدیدی نیست، اما تحقیقات علمی نشان میدهد تغییرات آبوهوایی موجب طولانیتر، مکررتر و شدیدتر شدن موجهای گرما میشود.
محققان معتقدند تغییرات آبوهوایی ناشی از انسان تأثیر گرمای ویرانگری در هند ایجاد کرده است و باید بهعنوان یک هشدار تلقی شود، چراکه پرجمعیتترین کشور جهان (هند)، سومین تولیدکننده گازهای گلخانهای است، که البته متعهد شده تا سال ۲۰۷۰ (دو دهه پس از اکثر کشورهای صنعتی غرب) به اقتصاد صفرانتشار خالص دست پیدا کند.
با این حال هند در حال حاضر برای تولید برق به شدت به زغالسنگ متکی است و طبق گفته نخستوزیر فعلی آن، سوخت فسیلی برای تأمین نیازهای انرژی فزاینده کشور و رهایی میلیونها نفر از فقر، عنصری محوری باقی مانده است و خواهد ماند.
نظر شما