جمشید لقایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهرداری اصفهان از سال ۹۷ با تعدادی ایستگاههای سنجش به کمک شبکه سنجش کیفیت هوای شهر آمد که این شبکه با همکاری اداره کل محیط زیست دارای تعداد بیشتری از آنالایزرهای سنجش است و بهطور قطع آمار و اطلاعات جامعتر و قابل قبول تری را ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه مرکز پایش کیفیت هوای شهر اصفهان از سال ۹۷ فعالیت خود را با ۹ ایستگاه آغاز کرد، افزود: سال ۱۴۰۱ ایستگاههای سپاهان شهر و دانشگاه صنعتی و نیمه دوم اسفند ۱۴۰۲ ایستگاههای پارک زمزم در منطقه ۱۳ و ایستگاه زینبیه در منطقه ۱۴ شهرداری این کلان شهر راهاندازی و به مجموعه ایستگاههای قبلی اضافه شد و دادههای آنها در محاسبه شاخص مورد استفاده قرار گرفت.
مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر تعداد ایستگاههای سنجش کیفیت هوای شهرِ متعلق به شهرداری به ۱۱ عدد افزایش پیدا کرده است.
لقایی با بیان اینکه این دو ایستگاه اخیر، مجهز به آنالایزر سنجش ذرات ۱۰ میکرون است که بیشتر ریزگردهای با منشأ طبیعی را شامل میشود، گفت: در آینده میتوانیم اطلاعات بیشتری از سنجشها را در اختیار شهروندان قرار دهیم.
وی با اشاره به مقایسه وضعیت هوای شهر در اردیبهشت سال جاری نسبت به سالهای گذشته افزود: در فصل بهار به طور معمول به دلیل ناپایداریهای جوی و وزش باد مداوم با سرعت بیشتر نسبت به سایر ماههای سال کیفیت هوای بهتری را در شهر اصفهان شاهد هستیم، اما در سالهای اخیر گاهی در این فصل فعال شدن کانونهای تولید ریزگرد طبیعی را داشتهایم که منجر به کاهش کیفیت هوا شده است.
مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری اصفهان با بیان اینکه سالهای گذشته آغاز زودهنگام فصل گرما و سایر عوامل آلاینده، منجر به رشد غلظت آلاینده ازن به سطوح ناسالم شد، گفت: اردیبهشت سال جاری شاهد سطح نسبتاً مطلوبی از کیفیت هوای شهر اصفهان بودیم و تنها سه روز هوای ناسالم داشتیم.
لقایی ادامه داد: علاوهبر فعالیتهای جانبی که در حوزه حملونقل و صنعت برای کاهش آلودگی هوا انجام شد، شرایط طبیعی، سامانههای ناپایدار جوی، وجود باد و دیرتر گرم شدن هوا موجب شد تا اردیبهشت سال جاری به لحاظ آلایندگی ذرات معلق یا ازن تنها سه روز ناسالم، (یک روز به واسطه ازن و دور روز به دلیل ذرات معلق) و بهطور کل نسبت به سالهای گذشته وضعیت بهتری داشته باشیم، همچنین جریان آب زایندهرود نیز این مطلوبیت را برای شهروندان، دوچندان کرد.
وی خاطرنشان کرد: اردیبهشت ۹۹ به دلیل آغاز زود هنگام گرما و بهواسطه آلاینده ازن روزهای آلوده بسیاری داشتیم و میتوان گفت که از سال ۱۳۹۷ تاکنون وضعیت شاخص آلودگی در اردیبهشت ۱۳۹۸ با وجود فقط یک روز ناسالم و ۲ روز پاک یک رکورد به حساب میآید و پس از آن اردیبهشت ۱۴۰۳ قرار میگیرد؛ نامطلوبترین وضعیت نیز مربوط به سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است.
مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری اصفهان با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ از ۳۰ روز اردیبهشت ۲۲ روز ناسالم و فقط ۸ روز پاک و سال ۱۴۰۲، ۱۷ روز ناسالم و ۱۴ روز پاک داشتیم، اضافه کرد: سال ۱۴۰۱ از ابتدای فصل بهار با فعال شدن کانونهای ریزگرد مواجه شدیم و سال ۱۴۰۲ آغاز زود هنگام فصل گرما، شدت تابش آفتاب و واکنشهای فتوشیمیایی ما را با آلاینده ازن مواجه کرد.
نظر شما