محمدرضا فلاح در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در مورد ناایمن بودن کانالهای آب اصفهان اظهار کرد: زایندهرود از قدیم پرآب بود و کشاورزان شرق و غرب اصفهان از طریق همین کانالهای آب مزارع خود را آبیاری و حقابه خود را دریافت میکردند.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از این کانالهای انتقال آب به مرور زمان در محدوده خدماتی شهر قرار گرفته است و در نتیجه ساختوسازها و محلههای پرجمعیت پیرامون آنها انجام شده است، افزود: مسیر تردد برخی شهروندان از جادههای کنار این کانالها است و ساکنان این محدوده نیز در این مسیر در حال رفتوآمد هستند، از اینرو این کانالها، آب داشته یا نداشته باشد، برای ساکنان بهویژه افرادی که در حال عبور از این مسیر هستند، اما ساکن این محلات نبوده و اطلاعات دقیقی از شرایط مسیر ندارند، بسیار مخاطرهآمیز است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: جادهای که در کنار این کانالهای آب قرار گرفته، به مرور زمان به جاده اصلی این محلات تبدیل و توسط پیگیری شهروندان آسفالت و زیرسازی شده است، بنابراین ایمنسازی این کانالها باید در اولویت کار شهرداری قرار گیرد و ادارات نباید نسبت به تحقق مطالبات مردم بیتفاوت باشند یا توپ را در میدان یکدیگر بیندازند.
فلاح ادامه داد: طی ادوار گذشته شهرداری برای ایمنسازی، حصارکشی و نردهگذاری این کانالهای آب ورود کرد که با مخالفت شدید سازمان آب منطقهای مواجه شد، چراکه نظر سازمان مربوطه بر این بود که حریم کانال باید رعایت شود و نردهگذاری این مسیر توسط شهرداری موجب میشود تا تانکرهای مخصوص لایروبی کانالها با مشکل مواجه شود؛ از سوی دیگر حریم این کانالها باید ۱۵ تا ۲۵ متر باشد که برای بعضی از آنها کل عرض این خیابان حریم کانال محسوب میشود و نباید ترددی صورت گیرد.
وی ادامه داد: شهرداری بدون دریافت مجوز از شرکت آب منطقهای حق هیچگونه نردهگذاری در اطراف کانالهای آب برای ایمنسازی ندارد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: چند سال پیش خودرو سرویس دانشآموزی به کانال آب جی شیر سقوط کرد؛ این حادثه منجر به فوت تمام دانشآموزان شد و راننده سرویس نیز راهی زندان شد؛ آن زمان احساسات مردم جریحهدار شد و تجمعاتی شکل گرفت که با توجه به مطالبه عمومی، شرکت آب منطقهای مجوز نردهگذاری کانال جی شیر را صادر کرد.
فلاح اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به کمبود بودجه شرکت آب منطقهای، شهرداری آمادگی لازم برای ایمنسازی کانالهای آب ناایمن از جمله کانال آب گورت و حفظ جان و سلامت شهروندان که اولویت اصلی است را دارد، اما همراهی مسئولان استان بهویژه آب منطقهای را نیاز داریم.
وی با تاکید بر اینکه نبود مدیریت واحد شهری ازجمله دلایل مهمی است که منجر به بروز این مشکل شده است و رفع آن عزم جدی و همکاری تمام دستگاهها را میطلبد، گفت: تا قبل از اینکه احساسات مردم جریحهدار شود و تجمعاتی شکل بگیرد، سازمان آب منطقهای موظف به همکاری با شهرداری است و باید مجوز لازم برای ایمنسازی کانالهای آب را صادر کند، در غیر این صورت اگر اتفاق ناگواری در این کانالها بیفتد، این سازمان باید به تنهایی پاسخگو باشد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: بودجه لازم برای ایمنسازی کانالهای آب از جمله نردهگذاری، نصب سرعتگیر و دیگر اقدامات لازم در شهرداری وجود دارد، چراکه این سازمان اعتبارات لازم برای انجام این کار را ندارد.
نظر شما