به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، کاشت سنتی و مکانیزه نشای برنج در شالیزارهای گیلان هر ساله از اوایل اردیبهشت آغاز میشود و تا خرداد ادامه دارد؛ نشاءکاری یکی از مراحل کشت برنج است که در آن نشاء (جوانه برنج) که پیش از این در خزانه آماده شده است، توسط شالیکاران در زمین کشت میشود.
گیلان با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالی کاری، بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که رتبه نخست کشور از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است. ارقام «هاشمی» «علی کاظمی» «صدری» «حسنی» و «دیلمانی» جزو رقمهای کیفی و ارقام «خزر» «شیروردی» «آنام» «رش» «گوهر» و «جمشید جو» نیز جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود.
بیشترین رقمهای کشتشده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علیکاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود. بیشترین اراضی شالی کاری استان نیز در شهرستانهای رشت و صومعهسرا قرار دارد. برداشت برنج نیز از اوایل مرداد آغاز میشود.
تصویربردار و تدوینگر: محمدرضا رشیدی
نظر شما