به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسانجنوبی و به نقل از روابط عمومی استانداری، مهدی جعفری در جلسه دیدار معاون اتاق بازرگانی و تجارت استان فراه افغانستان و فعالان و تجار افغانستانی با تأکید بر اینکه دغدغه شما برای تسهیل در امور و خدمت به مردم، جای تقدیر دارد، اظهار کرد: حل مشکلات موجود و تقویت نقاط قوت، مهمترین هدف ماست و امید داریم با پشتکاری که وجود دارد، امورات در حوزه تجاری تسهیل شود.
وی افزود: یکی از درخواستهایی که تجار افغان داشتند، افزایش ساعت کاری است که این کار انجام شده و امورات هم در ترددها و تخلیه بارها در حال انجام است.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به درخواست طرف افغان مبنی بر برگزاری جلسه تجار دو کشور به صورت سالی یک مرتبه، تصریح کرد: ما هم با برگزاری گفتمانهای تجاری سالی یک بار موافق هستیم و این آمادگی را داریم که سالی چند مرتبه در مرز ماهیرود یا ابونصر فراهی با تجار افغان و مدیران اقتصادی استان دیدار داشته باشیم.
وی اظهار داشت: از امروز تا ظرف یک هفته آینده مصوب میکنیم که نرخ و تعداد لیفتراکهای فعال در مرز اعلام شود در غیر این صورت ما نسبت به تعداد و قیمتها تعیین تکلیف خواهیم کرد.
جعفری گفت: چهاردهم و پانزدهم خرداد که در تقویم تعطیل رسمی است، مرز ماهیرود تعطیل نیست و تجارت بین دو کشور جریان خواهد داشت.
وی بر افزایش باسکول، تمرکز بر موضوع سوخت و ساماندهی کارگران تأکید کرد.
زکریا فراهی، معاون اتاق بازرگانی و تجارت استان فراه افغانستان هم با بیان اینکه سیر تجارت ما به سمت بندر ابونصر فراهی در هممرزی با ماهیرود سوق پیدا کرده است، گفت: به دنبال این هستیم که در طول سال دیدارهایی با مسئولان و مدیران استان خراسان جنوبی داشته باشیم.
وی تأکید کرد: امید است از قبیل این جلسات بین مسئولان هر دو طرف بیشتر برگزار شود، البته یادآوری کنیم خواهان دید و بازدید بین مسئولان دو طرف هستیم تا روند تجارت آسیب نبیند.
معاون اتاق بازرگانی فراه افغانستان با اشاره به اینکه دوستی دو کشور ایران و افغانستان، دیرینه است گفت: ایران و افغانستان به ویژه در مرز ماهیرود میتوانند در زمینههای مختلف از جمله تجارت در بخش کشاورزی بیشتر فعالیت داشته باشند، افزود: خدا را شاکر هستیم با حضور دولت طالبان امنیت سرتاسری در افغانستان حفظ شده است.
وی افزود: در حال حاضر در کشور افغانستان با توجه به امنیت، بستر مناسب برای سرمایهگذاری فراهم شده است.
فراهی با اشاره به درخواستها گفت: مهیا ساختن تجهیزات بندری در هر دو طرف به منظور تسهیل تجارت برای تاجران مرزی، اضافه کردن ساعت کاری در ادارات دو طرف، عبور و مرور کامیونها در منطقه و بارگذاری گفتمان تجاری سالی یک بار از مهمترین درخواستهای ماست.
معاون اتاق بازرگانی و تجارت افغانستان ادامه داد: موضوع کارگرها خیلی مهم است، آنها ساعتها در صف هستند و باید کارگران به صورت ساعاتی بیشتر استفاده شود یا برنامهریزی درستی در این ارتباط صورت بگیرد.
نظر شما