به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، مهرعلی احمدی مطلق صبح امروز_ چهارشنبه نهم خرداد_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای اجرای طرح مبارزه با بیماریهای قابل انتقال از انگلهای خارجی از جمله بیماری تب کریمه کنگو و لمپیاسکین، عملیات سمپاشی بدن دام بهصورت رایگان در روستاهای هدف توسط اکیپ مبارزه با بیماریهای دامی اجرا شد.
وی افزود: در این طرح تاکنون سمپاشی دامهای ۶۰ روستا در سطح شهرستان انجامشده است و روستاهای باقیمانده نیز تا پایان خرداد انجام میشود.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان چرام گفت: در این طرح برای سمپاشی این روستاها تاکنون ۱۸۰ لیتر سم گیتامترین و سایپرمترین استفادهشده است که با اولویت واحدهای پرورش دام روستایی، مناطق دارای آلودگی کنهای زیاد و واحدهای دارای تردد بالای دام بهصورت رایگان انجام شد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام بیماری بسیار خطرناک تب کریمه کنگو بهشمار میرود، تصریح کرد: عامل این بیماری ویروسی است که توسط کنهها، ابتدا به دام و سپس انسان بهطور تصادفی از طریق دام به این بیماری مبتلا میشود.
احمدیمطلق خاطرنشان کرد: انگلهای خارجی علاوهبر تضعیف سیستم ایمنی دام و حساس نمودن دامها در ابتلاء به انواع بیماریها، در انتقال بسیاری از بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، لمپیاسکین و سایر بیماریها نقش اساسی دارند و مبارزه با آنها در حفظ سرمایه دامی و تأمین بهداشت عمومی جامعه بسیار مؤثر است.
وی بابیان اینکه انگلهای خارجی ناقل برخی از بیماریهای ویروسی و تکیاختهای ازجمله بیماریهای مهم و خطرناک لمپیاسکین، تیلریوز و تب خونریزیدهنده کریمه کنگو هستند که سمپاشی دام و اماکن دامی از اصلیترین روشهای کنترل و پیشگیری از این بیماریها است، گفت: مکانهای تاریک، نمناک و فاقد تهویه مناسب، سقفهای چوبی و درز دیوارهای فاقد پوشش سیمان از بهترین مکانها برای تخمریزی حشرات موزی است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان چرام از شهروندان خواست از مصرف گوشت، آلایش خوراکی و فرآوردههای خام دامی که در خارج از کشتارگاههای دام و طیور مجاز ذبح میشوند یا فاقد مهر نظارت و بازرسی دامپزشکی است، بهصورت جدی خودداری کنند.
نظر شما