رجل سیاسی از منظر رهبر انقلاب کیست؟

بدون تعریف مردان حکومت و سیاستمداران حرکت به سمت دولت اسلامی محقق نخواهد شد، برای رسیدن به این هدف و ترسیم نظام‌ها و قرارگیری تربیت در این مسیر و در آستانه انتخابات بزرگترین مسئول اجرایی کشور به مرور بخشی‌هایی از کتاب «رجل سیاسی» خواهیم پرداخت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، انقلاب اسلامی به وسیله لوازمی محقق شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به مجاهدت و اخلاق مردان آن دوران به رهبری امام خمینی (ره) اشاره کرد؛ با گذار از این مرحله، دوره تبیین انقلاب و دولت اسلامی توسط مقام معظم رهبری فرارسید؛ در این مرحله اما برخی از چالش‌ها خود را نشان دادند که مهم‌ترین آن‌ها مردان و سیاستمدارانی هستند که در همه قوای دولت اسلامی به فعالیت مشغول هستند.

بدون تعریف مردان حکومت و سیاستمداران حرکت به سمت دولت اسلامی محقق نخواهد شد بدین منظور باید هدف و خروجی و سپس بر اساس آن هدف نظام‌ها ترسیم شود و در نهایت تربیت در این مسیر قرار گیرد. در این حرکت مهم‌ترین مبحث، منبع و مأخذ این ترسیم است و مهم‌ترین منبع در زمان ما رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) است، چرا که در قامت ولایت فقیه سکان‌داری این نظام مقدس را در اختیار دارند و علاوه بر این زعامت به عنوان حکیم، فقیه و اندیشمندی اصلاح طلب به معنای واقعی کلمه نیز به‌شمار می‌روند و به همین دلیل است که برای این ترسیم باید به اندیشه‌های ایشان رجوع کنیم.

همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب در سال‌های مبارزه علیه حکومت طاغوت با جهاد عملی و تبیینی خود سهم بسزایی در ایجاد و شکل‌گیری اندیشه حکومت اسلامی داشتند، در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همواره بر تربیت سیاستمداران آشنا با مبانی الهی اسلام کوشش کرده‌اند و تأکید ورزیده‌اند.

«علی محمدی» نویسنده کتاب «رجل سیاسی» دیدگاه‌های رهبر انقلاب اسلامی درباره خصوصیات و ویژگی‌های یک سیاستمدار تراز انقلاب اسلامی را در یک کتاب تجمیع کرده است. این کتاب در هفت فصل به تبیین «باورهای سیاستمدار تراز»، شناخت‌های لازم برای سیاستمدار تراز»، «شاخص‌های سیاستمدار تراز»، «اهداف سیاستمدار تراز»، «وظایف سیاستمدار تراز»، «الگوهای سیاستمدار تراز» و «جلوه‌هایی از الگوی سیاستمدار تراز» پرداخته است که سیاستمداران یا باید آن‌ها را بدانند یا اینکه به سمت آن‌ها حرکت کنند. در این کتاب علاوه بر ذکر معیارها، محتوای کوتاهی از فرمایشات مقام معظم رهبری هم درج شده است.

حالا که در آستانه انتخابات و انتخاب بزرگترین مسئول اجرایی کشور به سر می‌بریم، مرور بخشی‌هایی از این کتاب خالی از لطف نیست.

در بخشی‌هایی از فصل «شاخص‌های سیاستمدار تراز» چنین می‌خوانیم: «بعضی سعی می‌کنند جامعه را و جوان‌های ما را دچار ناامیدی کنند. بگویند آقا فایده‌ای ندارد، نمی‌شود، نمی‌رسیم؛ چه جوری ممکن است با این همه مخالفت و دشمنی! این نقطه‌ی مقابل همت بلند برای رسیدن به آرمان‌هاست شما وقتی که در یک راهی می‌روید که دشمنی بر سر راه آن هست، برای شما مناع ایجاد می‌کند [اما] این مانع بایستی مانع نشود از رفتن شما، از ادامه‌ی حرکت شما، تسلیم فشارها نشویم، رضایت به وضع موجود ندهیم، که اگر رضایت به وضع موجود دادیم نتیجه‌اش عقب‌گرد است.»

در بخش دیگری می‌خوانیم: «خط عمار یاسر را خط مستقیم میگویند. به نظر من عمار هنوز هم ناشناخته است… هر وقت برای امیرالمومنین علیه‌السلام یک مشکل ذهنی در مورد اصحاب پیش می‌آمد، زبان این مرد مثل سیف قاطع جلو رفت و قضیه را حل کرد. در اول خلافت حضرت همین‌طور، در قضایای جمل و صفین هم همین‌طور تا در صفین به شهادت رسید. باید مثل عمار هوشیار بود و فهمید که وظیفه چیست. نمی‌شود گفت به من ربطی ندارد… عظمت امثال عمار یاسر… عظمت اصحاب خاص امیرالمومنین (ع) در همین است که در هیچ شرایطی دچار اشتباه نشدند و جبهه را گم نکردند.»

رجل سیاسی از منظر رهبر انقلاب کیست؟


همچنین در این کتاب آمده است: «هم‌زمان با شروع نهضت اسلامی در ایران زمزمه‌های شکل‌گیری حکومتی بر اساس مبانی اسلام در میان مردم شروع شد. به‌تدریج و رفته‌رفته این موضوع به خواسته‌ای عمومی مبدل و به عنوان شعار اساسی مردم انقلابی مطرح شد چنان که پس از به ثمر نشستن مجاهدت‌ها و پیروزی انقلاب اسلامی، مردم با صراحت و قاطعیت نظر خود را مبنی بر تشکیل حکومت اسلامی اعلام کردند. به‌تبع چنین حکومتی برای پیشبرد اهداف خود نیاز به کارگزارانی امین و آشنا با مبانی اسلام دارد که طعم زندگی در سایه‌ی حکومت اسلامی را بر همگان بچشانند. در چنین نقطه‌ای است که نیاز به شناخت معیارها و ضوابط مسئول حکومت اسلامی ضرورت دوچندانی پیدا می‌کند.»

همان‌گونه که در سال‌های پیش از انقلاب و مبارزه‌ی علیه حکومت طاغوت، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با جهاد عملی و تبیینی خود سهم بسزایی در ایجاد و شکل‌گیری اندیشه حکومت اسلامی داشتند، در سال‌های پس از انقلاب نیز همواره بر تربیت سیاستمداران آشنا با مبانی الهی اسلام کوشش نموده و تأکید ورزیده‌اند. ایشان همواره با تبیین مبانی سیاسی اسلام و با تشریح ویژگی‌ها و شاخص‌های یک سیاستمدار مسلمان انقلابی نقش بسزایی در تربیت و رشد کارگزاران مؤمن و کارآمد و کنشگران عرصه سیاست کشور داشته‌اند.

ایشان در بیانات ۱۲ آذر ۱۳۷۹ در بیان اهمیت ضوابط و معیارهای مسئول دولت اسلامی می‌فرمایند: «مسئولان و دولتمردان باید خودشان را با ضوابط و شرایطی که متعلق به یک مسئول دولت اسلامی تطبیق کنند. یا چنان افرادی -اگر هستند- سر کار بیایند یا اگر ناقصند خودشان را به سمت کمال در آن جهت حرکت دهند و پیش ببرند.»

البته مخاطب این کتاب محدود به افراد و چهره‌های صرفاً سیاسی نیست و بسیاری از افراد و گروه‌های جامعه، فارغ از مسئولیت داشتن یا نداشتن در نظام اسلامی می‌توانند مخاطب این کتاب محسوب شوند. مسئولان و چهره‌های سیاسی از آن جهت مخاطب خاص اثر محسوب می‌شوند که با معیارهای یک سیاستمدار تراز آشنا شوند و مخاطب عادی هم از آن جهت که با این معیارها آشنا شده و در فرایندهایی همچون انتخابات بتوانند افراد و چهره‌هایی را انتخاب کنند که به معیارهای سیاستمدار تراز اول نزدیک باشد. این مهم در وضعیت فعلی که در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری به سر می‌بریم، اهمیت و ضرورت دوچندانی پیدا می‌کند.

کد خبر 758142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.