به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حمیدرضا کریمی اظهار کرد: قدمت ساخت بیمارستان مسیح مربوط به اواخر دوره قاجاریه است و سال ۱۳۸۲ میراث فرهنگی بر اساس معیارها و شاخصهایی که داشت این بیمارستان را ثبت ملی کرد، اما در مدت زمانی که میراث فرهنگی، بیمارستان مسیح را ثبت ملی کرده بود، هیچ اقدام خاصی برای مرمت و نگهداری این بنا انجام نشد.
وی افزود: مالک که فردی از اقلیتهای مذهبی است، سال ۱۳۸۸ دعوایی را در دیوان عدالت اداری در مورد این بیمارستان مطرح کرد که بر اساس آن دیوان عدالت اداری نهم اردیبهشت ۱۳۸۸ حکمی مبنی بر ابطال تصمیم میراث فرهنگی برای ثبت ملی بیمارستان مسیح را صادر کرد.
دادستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: سیزدهم اردیبهشت ۱۳۹۵، سرپرست میراث و فرهنگی کشور با ارسال نامهای خطاب به شعبه ۱۴ اجرای احکام دیوان عدالت اداری اعلام کرد که نسبت به رأی دیوان استنکاف نکرده، تمکین میکنیم و مانع اجرای حکم نمیشویم.
کریمی ادامه داد: این بنا به صورت متروکه رها و محل تجمع معتادها شده بود، حتی قسمتی از اموال آن به سرقت رفته و دو بار آتشسوزی در این محل صورت گرفته بود.
وی با بیان اینکه طبق آخرین رأی دیوان عدالت اداری این ملک از ثبت ملی خارج شده است، تصریح کرد: دیوان عدالت اداری به دلیل اینکه ملک شخصی بوده و از زمان قاجار در مالکیت این خانواده است، حکمی را صادر و شهرداری را مکلف کرد که مجوز تخریب و ساختوساز این ملک را صادر کند.
دادستان کرمانشاه گفت: طبق حکم دیوان عدالت اداری، شهرداری مکلف به صدور مجوز ساخت و پروانه ساختمانی شده بود که از طریق شهرداری به این رأی اعتراض میشود. پس از بررسی مجدد پرونده، شعبه ۳۷ دیوان عدالت اداری در تاریخ نهم آذر ۱۴۰۲ رأی را تأیید میکند.
کریمی ادامه داد: شهرداری مجوز تخریب و عملیات ساختمانی را صادر کرده و تمام کارها بر اساس آرا و مدارک قانونی صورت گرفته است، البته آثاری از بیمارستان تاریخی باقی نمانده بود و مالک تنها خرابهها را پاکسازی کرده است.
نظر شما