به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، حسین رضایی، امروز _یکشنبه سیام اردیبهشت_ در همایش استانی صبر رضوی اظهار کرد: رفسنجان مهد یاران امام و رهبری بوده است، آیتالله هاشمی رفسنجانی، آیتالله هاشمیان و حجتالاسلام پورمحمدی از رجال برجسته سیاسی بودند که منشأ خدمات بزرگی شدند.
وی با بیان اینکه ۲۰ درصد باغات پسته کشور در رفسنجان واقع شده است و کشاورزان در این منطقه ۸۰ هزار هکتار باغ پسته را به بار نشاندهاند، افزود: به همت کشاورزان رفسنجان کاشت پسته در ۲۷ استان ترویج داده شده و نزدیک ۲۴ تا ۳۴ درصد پسته کشور در باغات رفسنجان است.
فرماندار رفسنجان با بیان اینکه میانگین تولید پسته در ۱۰ سال گذشته حدود ۴۰ هزار تن بوده است که ۳۰ درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده است، به وضعیت تولید مس در رفسنجان پرداخت و گفت: مجتمع مس سرچشمه رفسنجان سالیانه ۲۰۰ هزار تن تولید کاتد، دوسوم تولید کشور معادل ۶۷ درصد تولید کشور است.
وی با بیان اینکه بالای ۶۰ رقم انواع پسته دنیا و کشور در مرکز تحقیقات پسته بهعنوان بزرگترین ذخیره ژنتیکی پسته ایران قرار دارد، ادامه داد: رفسنجان ۳۰ درصد مرغ استان را تولید میکند و در تولید دستگاههای فراوری پسته خودکفا هستیم و این دستگاهها از رفسنجان به خارج از کشور صادر میشود.
رضایی در ادامه با گلایه از وجود قوانین مختلفی که با توسعه سازوکار نیست و منشأ شروع اختلاف بین مردم و کشاورزان نیز شده است، تغییر نگرش در این قوانین را در توسعه خواستار شد و گفت: شاهکاری که در توسعه اسناد کشاورزی اتفاق افتاد و با توجه به خرده مالکیها ۳۰ سال محدودیت ایجاد کرده بود، موجب شد سال قبل رتبه نخست را در صدور اسناد در استان داشته باشیم.
وی ادامه داد: قانون تعهد ارزی زندگی ۲۵ میلیون کشاورز را با مشکل مواجه کرده است و از ۱۸۰ هزار تن پسته تولید کشور، ۸۵ هزار تن پسته بهدلیل اصرار بانک مرکزی برای برگشت ارز در انبارهای کشور باقیمانده است، با توجه به اینکه ما بیشترین خدمات را به کشورهای رقیب ارائه میکنیم، این قانون از سال ۹۷ گرفتاری ایجاد کرده است.
فرماندار رفسنجان خطاب به رئیس دادگستری با اشاره به اینکه استان کرمان در تصادفات جزو سه استان کشور بوده است، خواستار بازگشت عوارض دولتی مس سرچشمه به استان شد و گفت: سالیانه پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عوارض دولتی به مس سرچشمه میدهیم که سهم استان حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است.
وی خواستار بازگشت درصدی از عوارض دولتی معادن به استان شد و افزود: یک درصد حقوق معادن و ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن برنمیگردد، اگر ۱۵ درصد باقیمانده به استان برگردد، جادهها درست میشود و تلفات نداریم و رتبههایمان ارتقا پیدا میکند.
رضایی با اشاره به پرونده قتل بخش نوق رفسنجان گفت: در آستانه دومین سالگرد آن حادثه هستیم که موجب شد ۱۰ نفر در عصر تاسوعا کشته شوند و از شما میخواهیم دستور رسیدگی سریعتر برای این پرونده را صادر کنید.
حجتالاسلام اصغر عسکری امام جمعه رفسنجان نیز در این مراسم راهاندازی شوراهای حل اختلاف را مایه برکات زیادی در کشور و قوه قضائیه دانست و گفت: بسیاری از مسائل قبل ازاینکه به دادرسی و صدور حکم برسد، در بین مردم و با حضور متدینین و افراد دارای نفوذ حل میشود که اقدام بسیار با ارزش و پربرکتی است.
وی با بیان اینکه بهترین محرک فعالیت شوراهای حل اختلاف، بیان قرآن و پاداش الهی است، چرا که خداوند اصلاح بین مردم و حل اختلاف را موجب برخورداری از اجر الهی دانسته است، بیان کرد: مساله صلحوسازش و رفع خصومتها از دادگاههای قضائی و قضاوت با ارزشتر است و در حل اختلافها صلح و آشتی و برادری در جامعه تحکیم پیدا میکند.
نظر شما