حسین کنعانیمقدم در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تکمیل کرسیهای مجلس دوازدهم در انتخابات بیستویکم اردیبهشت، در خصوص تعیین اعضای هیئت رئیسه مجلس جدید اظهار کرد: سناریوهای مختلفی در خصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم مطرح است؛ سناریوی نخست انتخاب رئیس مجلس سابق است و محمدباقر قالیباف به عنوان قویترین گزینه برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح است.
وی افزود: با توجه به اینکه فراکسیونهای داخلی مجلس نتوانستند به مرحله اکثریت برسند، ائتلاف دو فراکسیون میتواند رئیس فعلی را در ریاست مجلس شورای اسلامی ابقاء کند.
فعال سیاسی اصولگرا ابراز کرد: سناریوی دوم این است که محمدباقر قالیباف در مجلس آینده بماند، اما اعضای هیئت رئیسه را بین جناحهای مختلف داخل مجلس تقسیم کند و این جناحها هر کدام سهم خود را در مجلس اول و دوم و منشیها داشته باشند؛ در این سناریو رئیس فعلی مجلس نه به عنوان رئیس جدید، بلکه در عمل مدیر جلسات هیئت رئیسه خواهد شد.
وی ادامه داد: سناریوی سوم این است که تبانی در مجلس شکل بگیرد و جناحهای مخالف محمدباقر قالیباف با فشار آوردن بر بعضی نمایندگان رأی آنها را برگردانند و اجازه ندهند رئیس فعلی در سمت خود باقی بماند؛ در این صورت پیشبینی میشود که قالیباف در مجلس نخواهد ماند و با دادن استعفا از مجلس خارج خواهد شد.
کنعانیمقدم تاکید کرد: احتمال اینکه محمدباقر قالیباف به دولت برود و خود را برای انتخابات ریاستجمهوری آینده آماده کند وجود دارد؛ به نظر میرسد باید صبوری کرد تا لابیهای نمایندگان و فراکسیونها به پایان برسد و در رابطه با رئیس مجلس و هیئت رئیسه و رؤسای فراکسیونها و کمیسیونها و مرکز پژوهشهای مجلس اجماع صورت گیرد، بنابراین همه این موارد باید با هم دیده شود تا اجماعی در مجلس اتفاق بیفتد.
وی در خصوص فراکسیونهای احتمالی مجلس دوازدهم گفت: به نظر میرسد یک فراکسیون مستقلین با ترکیب و ائتلاف با اصلاح طلبان شکل خواهد گرفت که با احتمال ۶۷ رأی در اقلیت خواهند بود.
فعال سیاسی اصولگرا خاطر نشان کرد: همچنین به نظر میرسد در بین اصولگرایان سه فراکسیون به وجود خواهد آمد؛ یک فراکسیون مربوط به هواداران قالیباف، دیگری متشکل از جریان نوظهور امنا و پایداری در مجلس و دیگری جریان انقلابی جدا از آنها که هیچکدام از این فراکسیونها رأی اکثریت را نخواهند داشت.
نظر شما