دانش‌آموزان و خانواده‌ها نگران طراحی سوالات امتحان نهایی نباشند

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با بیان اینکه چارچوب طراحی سوالات در اختیار دانش‌آموزان و والدین قرار گرفته است، گفت: دانش‌آموزان و خانواده‌ها نگران طراحی سوالات نباشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت آموزش‌وپرورش، محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش در نشست ستاد عالی آزمون‌های نهایی خرداد ۱۴۰۲ با بیان اینکه دو میلیون نفر در امتحانات نهایی خردادماه شرکت می‌کنند، اظهار کرد: در مرحله طراحی سوالات، قرنطینه کامل طراحان سوال انجام و در مرحله اجرا، تمام پیش‌بینی‌های لازم برای تأمین امنیت آزمون‌ها انجام شده است.

آماده‌باش نیروی انتظامی در روزهای برگزاری آزمون‌های نهایی

وی با بیان اینکه تأمین امنیت آزمون‌ها بر عهده وزارت کشور و استانداران است و دستگاه‌های امنیتی و خدمات رسان در ایام امتحانات نهایی وظایفی را بر عهده دارند، ادامه داد: با رصد فضای مجازی و شبکه‌هایی که قصد سودجویی و ترویج رفتارهای متقلبانه دارند برخورد لازم انجام می‌شود.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با بیان اینکه تأمین امنیت حوزه‌های آزمون توسط فراجا انجام می‌شود، گفت: در حوزه‌هایی که دانش‌آموزان حضور دارند نیازی به حضور فراجا نیست، در حوزه‌هایی که مخصوص بزرگسالان است، حضور فیزیکی فراجا لازم است و شاهد آماده باش امنیتی نیروهای انتظامی و پایداری آب و برق در روزهای برگزاری آزمون و پایداری اینترنت در حوزه‌های تصحیح نیز خواهیم بود.

لزوم تجهیز حوزه‌های امتحانی به دوربین مداربسته و سیگنال‌یاب

زارعی با بیان اینکه حوزه‌های برگزاری امتحانات نهایی باید مجهز به دوربین مداربسته، سیگنال‌یاب و راکت برای بررسی بدنی باشند، عنوان کرد: تمام ظرفیت‌های آموزش‌وپرورش از مدارس تا دانشگاه فرهنگیان و سالن‌های ورزشی برای برگزاری امتحانات نهایی به‌کارگیری می‌شوند.

وی با بیان اینکه راهنمای عمل همراه با توصیه‌ها درباره امتحانات نهایی در سایت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی منتشر شده و در اختیار مدرس قرار گرفته است، افزود: یک راهنمای عمل نیز برای معلمان تدوین و ارائه کرده‌ایم.

دانش‌آموزان نگران طراحی سوالات نباشند

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با بیان اینکه چارچوب طراحی سوالات در اختیار دانش‌آموزان و والدین قرار گرفته است، ادامه داد: دانش‌آموزان و خانواده‌ها نگران طراحی سوالات نباشند، زیرا بر اساس کتاب‌های درسی انجام شده و معلمانی مانند معلم خود دانش‌آموز سوالات را بر اساس خزانه سوالاتی که موجود است، طراحی می‌کند.

زارعی با بیان اینکه در چارچوب کتاب درسی و درسی که معلم به دانش‌آموز تدریس کرده است، آزمون گرفته می‌شود، اضافه کرد: دانش‌آموزانی که به خوبی مطالعه کرده باشند، در آزمون موفق می‌شوند، نباید مطالعه برای امتحانات نهایی در شب امتحان انجام شود.

لو رفتن سوالات غیرممکن است / ‏‬ اگر به پاسخ‌نامه فردی شک شود، دوباره برای آزمون مجدد دعوت می‌شود

وی با اشاره به اینکه لو رفتن سوالات را نخواهیم داشت، تاکید کرد: ممکن است در حین آزمون افرادی از صفحه امتحان عکس بگیرند که این انتشار سوالات است و با لو رفتن متفاوت است و تدابیری را برای این کار اتخاذ کرده‌ایم و اگر در پاسخ‌نامه فردی هم دچار شک شویم، او را مجدد به آزمون دعوت می‌کنیم.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با بیان اینکه نتیجه آزمون‌های نهایی معیاری برای سنجش آموزش کشور است و این دستاورد بزرگ آموزش‌وپرورش است، گفت: نتایج آزمون‌های نهایی معیاری برای سنجش کیفیت آموزش کشور شد، پیش از آنچه که اصحاب رسانه به عنوان معیار سنجش کیفیت نظام آموزش‌وپرورش دنبال و رصد می‌کردند، نتایج آزمون‌های بین‌المللی بود و هیچگاه آزمون‌های وزارت آموزش‌وپرورش مبنای این نتیجه کیفیت عملکرد، محاسبه و اعلام نمی‌شد، اینکه این نتایج امتحانات اعلام و حساس شد و تمام جامعه به آن حساس شدند و این حساسیت هم بجا بود، اولین دستاورد این بود که نتایج آزمون نهایی به عنوان یک معیار پذیرفته شد.

زارعی با بیان اینکه آنچه در سال ۱۴۰۲ اتفاق افتاد، موضوع ارتقای کیفیت آموزشی است، افزود: به دنبال برگزاری آزمون استاندارد در سطح طراحی، اجرا و تصحیح و نمره‌گذاری مبتنی بر برنامه‌ریزی‌هایی که از سال گذشته و حتی قبل از سال ۱۴۰۱ شروع شد، هستیم.

قرنطینه کامل طراحان سوالات امتحانی

وی با بیان اینکه در مرحله طراحی، قرنطینه کامل طراحانی که طراحی آزمون‌ها را انجام می‌دهند انجام شده است، ادامه داد: آزمون استاندارد یعنی اینکه هیچ روزنه‌ای نداشته باشد و اطمینان داشته باشیم خدشه‌ای بر آزمون وارد نمی‌شود، در مرحله اجرا تمام پیش‌بینی‌های لازم برای تأمین امنیت آزمون‌ها انجام شده و در سطح عالی و کلان کشور نیز هماهنگی‌های لازم انجام صورت گرفته است.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با بیان اینکه دستورالعمل حفاظت آزمون که سال گذشته مصوب شورای امنیت کشور شد، در سال جاری نیز به استانداران ابلاغ شد، گفت: کمیسیون حفاظت‌های آزمون‌ها همین هفته تشکیل شد و برای تک‌تک دستگاه‌های امنیتی و خدمات‌رسان تعیین وظیفه شد.

زارعی با بیان اینکه تأمین امنیت آزمون‌ها برعهده وزارت کشور و به طبع استانداری‌های سراسر کشور و فرمانداری‌ها خواهد بود، افزود: این تأمین امنیت با رصد فضای مجازی، شبکه‌ها و گروه‌هایی که قصد درآمدزایی دارند و ابزارهای متقلبانه را خرید و فروش و ترویج می‌کنند برخورد خواهد شد، همچنین دادستانی دستور دادند شعبه ویژه برای رسیدگی به این کارها تبیین شود و دستگاه‌های امنیتی میان خود تقسیم کار کردند تا مداخلات به موقع انجام شود.

تصحیح اوراق به صورت الکترونیکی

وی با بیان اینکه تصحیح اوراق، الکترونیکی انجام می‌شود، افزود: در صورتی که وجود مغایرت تا یک نمره بین دو مصحح باشد، نمره به نفع دانش‌آموز گرد می‌شود، اما اگر مغایرت نمره مصححان سه نمره باشد، برگه توسط مصحح سوم تصحیح انجام می‌شود و اگر این اختلاف بسیار فاحش باشد، دوباره به به‌چرخه تصحیح بازمی گردد.

۸ میلیون نفر درگیر امتحانات نهایی

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با بیان اینکه باید مبنای تصحیح راهنمای تصحیح باشد که راهنمای تصحیح سال گذشته ابلاغ و سال جاری نیز ابلاغ خواهد شد، عنوان کرد: قریب به دو میلیون نفر و بیشتر شرکت کننده آزمون نهایی خواهیم داشت که به صورت مستقیم و حدود هشت میلیون نفر با احتساب جمعیت خانواده، غیرمستقیم با موضوع امتحانات نهایی درگیر هستند.

لزوم تجهیز حوزه‌های آزمون به دستگاه‌های تکثیر و چاپ پرسرعت / ‏‬ دشواری ۲۰ درصد سوالات امتحانی

زارعی با بیان اینکه حوزه‌های آزمون به دستگاه‌های تکثیر و چاپ پرسرعت به جهت اینکه پاسخ‌برگ دانش‌آموزان شخصی‌سازی شده است، باید تجهیز شوند، ادامه داد: باید به تعداد دانش‌آموزان در هر روز آزمون و به تعداد پاسخ‌برگ‌ها و برگه سوالات دانش‌آموزان تکثیر انجام شود.

وی با بیان اینکه برای همه عوامل اجرایی کارت صادر می‌شود، گفت: کارت یکسان است که شرح وظایفشان ذکر شده است، شیوه‌نامه‌ای که تمام ضوابط آزمون در آن ذکر شده است، در قالب یک بسته آموزشی ۲۱ فروردین همزمان با اعلام برنامه‌های آزمون برای استان‌ها ابلاغ شد، امروز نیز در کمیته مستندسازی این شیوه‌نامه به صورت مستندسازی شده هم خدمت استان‌ها ابلاغ می‌شود.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با بیان اینکه برخی سوالات مفهومی هستند و درصد سوالات دشوار در امتحانات نهایی در پایه دوازدهم تا سقف ۲۰ درصد است، عنوان کرد: این سهم برای پایه‌های دهم و یازدهم کاهش می‌یابد، دانش‌آموزان چارچوب طراحی سوالات امتحانات نهایی که در سایت سازمان پژوهش منتشر شده است را حتماً مورد توجه قرار دهند.

کد خبر 753915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.