به گزارش خبرگزاری ایمنا، صبح امروز _بیست و سوم اردیبهشت_ در یکصد و چهل و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان صبح امروز با حضور آیتالله سید احمد علمالهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، مسئولان استانی، مدیران شهری و فرماندهان نیروهای مسلح به میزبانی دفتر امام جمعه مشهد برگزار شد. ارائه رسمی پیشنهاد تعطیلی سالروز میلاد امام رضا (ع) در استان از سوی شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی به شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیأت وزیران، محور اصلی این نشست بود.
آغاز تدوین سند هویتی خراسان رضوی
تشکیل شناسنامه هویتی شهرستانها، یکی از دستورکارهای این نشست بود، محمد حسینزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی استان با تأکید بر ضرورت تحقق این هدف اظهار کرد: یکی از چالشهای امروز که در جریان نشستهای هماندیشی میان دستگاههای مختلف اجرایی در شهرستانها نمایان میشود، فقدان آگاهی واحد و یکدست از سرمایههای معنوی و فرهنگی شهرستانهاست. علاوه بر این، نسل آیندهساز کشور در شهرستانهای مختلف استان نیز باید به شناخت کاملی از مفاخر محلی و سرمایههای بومی خود دست پیدا کنند. به طور مثال، نخستین شهید روزنامهنگار کشور اهل تربتحیدریه بوده و در دوران مشروطه به شهادت رسیده که آگاهی از این موارد، باید بهصورت یک سند رسمی در اختیار عموم قرار بگیرد.
آیتالله علمالهدی با اشاره به این دستورکار خاطرنشان کرد: سند هویتی خراسان رضوی باید دو ویژگی بزرگ داشته باشد؛ یکی جامعیت و دوم همسوبودن با ارزشها. مثلاً امروزه دانشنامه دفاع مقدس استان درحال تنظیم است و بنابراین، سند هویتی باید پیوست جامعی از کارنامه جهادی خراسان رضوی در دفاع مقدس را نیز به همراه داشته باشد. از سوی دیگر، موضوعی برای نوجوان و جوان این خطه هویتآفرین است که با ارزشهای اسلامی ایرانی او تطبیق داشته باشد و بر این اساس، درونمایه شرعی و ملی ضرورت راهبردی سند هویتی استان است.
تصویب ایجاد سامانه جامع آموزش زوجین
اعضای شورای فرهنگ عمومی استان در دومین دستورکار این جلسه، ابعاد و جزئیات ایجاد سامانه جامع آموزش زوجین را بررسی کردند. براساس این طرح پیشنهادی، زوجهای جوان با راهنمای محضرها و مراکز بهداشت این امکان را پیدا میکنند که از میان آستان قدس رضوی، شهرداری مشهد یا دانشگاه علوم پزشکی مشهد، یک مرکز را برای دریافت آموزش الزامی ششساعته انتخاب کنند. پس از این نیز هرکدام از مراکزی که توسط نومزدوجین انتخاب میشود، تا یکسال زوجهای جوان را در حوزههای مختلف تحتپوشش و حمایت قرار میدهد.
آیتالله علمالهدی ضمن قدردانی از نهادهایی که فعالانه در این حوزه اثرگذاری دارند، اظهار کرد: وقتی یک دختر و پسر به هم علاقه پیدا میکنند، این خواست فقط مرحله اول زندگی مشترک است. به همین دلیل ضروری است آموزشهایی هم وجود داشته باشد تا زوجها فراتر از علاقه و مسائل احساسی، از ضرورتها و اقتضائات زندگی زناشویی هم آگاهی پیدا کنند.
وی افزود: وقتی ازدواجی صورت میگیرد، این دختر فکر میکند هر محرومیتی در زندگی پدر و مادرش داشته، اینجا باید جبران شود. این پسر فکر میکند مسئولیت در قبال خانواده منحصر در تأمین مالی است و توجهی به مسائل عاطفی و معنوی همسرش نمیکند. اینها چالش و آفت زندگی زوجهای جوان است که باید تحتتأثیر معارف رضوی و فرهنگ اسلامی ایرانی برطرف شود.
مشهد، شهر دوستدار آب
در جریان رسیدگی به جزئیات سند جامع فرهنگی آموزشی «مشهد، دوستدار آب» و تعریف شرح وظایف دستگاههای اجرایی در راستای فرهنگسازی و آموزش الگوی مصرف به زائران و مجاوران، محمدرضا قلندر شریف شهردار مشهد تصریح کرد: سال ۱۳۹۸ جمهوری اسلامی ایران به یونسکو پیشنهاد کرد تا شهرهای دوستدار آب در کشورهای مختلف شناسایی شوند. یکسال بعد یونسکو ضمن موافقت با این پیشنهاد، ایران را به عنوان کشور پایلوت برای اجرای این طرح معرفی میکند و از آن زمان تاکنون، تنها شهری که در کشور توانسته عنوان شهر دوستدار آب را در کشور کسب کند، مشهدالرضا (ع) بوده است. در این شرایط، تأکید ما این است که مشارکت ۲۶ دستگاه مسئول در حوزه آب جلب شود و همه به کمک شهرداری بیایند تا چشمانداز مشهد، شهر دوستدار آب با سرعت بیشتری تأمین شود.
وی تأکید کرد: هماکنون بیش از ۶۰ درصد آبی که برای آبیاری فضای سبز استفاده میشود، همچنان آب شرب است. باید با حمایت دستگاههای مسئول شرایطی ایجاد شود که بازچرخانی و تولید آب خاکستری، زیرساخت لازم برای آبیاری فضای سبز را به طور کامل تأمین کند و مدیریت شهری بتواند در تعامل کامل با اداره آب و فاضلاب و سایر نهادهای مسئول در حوزه آب، اهداف نامگذاری طرح را به پیش ببرد.
در انتهای این نشست از سند فرهنگی و آموزشی مصرف آب در مشهد رونمایی شد.
نظر شما