طرز تهیه کیک یزدی خوشمزه و اصیل + نکات مهم

مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه کیک یزدی به همراه نکات کلیدی در این مطلب آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا، یکی از کیک‌های سنتی ایرانی کیک یزدی نام دارد که یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و پرطرفدار است و معمولاً برای پذیرایی در مناسبت‌های مذهبی آماده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی

تخم مرغ ۴ عدد درشت
روغن مایع نصف لیوان (لیوان فرانسوی دسته دار استفاده می‌کنیم برای همه اندازه گیری ها)
آرد سفید ۲ لیوان
پودر قند ۱ لیوان
گلاب یک سوم لیوان
بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری (قاشق را باید سر پر کنیم)
وانیل نصف قاشق چایی‌خوری
کشمش پلویی نصف لیوان
پودر هل نصف قاشق چایی‌خوری
کنجد سفید یا خلال بادام یه میزان لازم برای تزئین روی کیک
زعفران دم کشیده ۱ قاشق چایی‌خوری
شربت بار ۳ قاشق غذا خوری
  • مرحله اول

ابتدا پودر قند را با وانیل و تخم مرغ مخلوط و با همزن برقی به مدت چند دقیقه هم می‌زنیم تا بافتی کرم رنگ و کش‌دار پیدا کند سپس زعفران دم کرده را به آن اضافه می‌کنیم.

  • مرحله دوم

پس از اینکه وانیل، تخم مرغ و پودر قند را به خوبی مخلوط کردیم روغن و گلاب را به ترکیب اضافه و خوب هم می‌زنیم.

  • مرحله سوم

پودر هل، آرد و بکینگ پودر را روی مواد درون کاسه الک می‌کنیم و با لیسک مواد را از یک سمت به آرامی مخلوط می‌کنیم تا مایه کیک کاملاً یکدست شود.

  • مرحله چهارم

در این مرحله شربت بار را به ترکیب اضافه می‌کنیم.

طرز تهیه شربت بار

شکر ۲ لیوان
آب ۲ لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران دم کشیده به میزان لازم

مواد نام برده در جدول را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا خوب غلیظ شوند و پس از آن ۳ قاشق غذاخوری به ترکیبات بالا اضافه می‌نمائیم.

  • مرحله پنجم

حالا کپسول‌های مخصوص کیک یزدی را درون قالب مافین قرار می‌دهیم. در ادامه مایه کیک را درون کپسول‌ها می‌ریزیم. توجه داشته باشید که چون پف کیک یزدی خیلی زیاد است باید قالب‌ها را تا نیمه پر کنیم.

کیک یزدی

  • مرحله ششم

کشمش‌ها را به هر تعداد که خواستیم درون هر قالب ریخته و با خلال چوبی هم می‌زنیم تا مخلوط شوند. می‌توانیم برای تزئین روی هر قالب را کنجد سفید یا خلال بادام بریزیم.

  • مرحله هفتم

برای پخت با کیفیت کیک یزدی فر باید خیلی داغ باشد و فر از قبل گرم شده باشد.

  • مرحله هشتم

قالب‌های کیک یزدی را به مدت نیم ساعت با درجه حرارت ۱۸۰ درجه درون فر قرار می‌دهیم.

  • مرحله نهم

کیک‌ها باید به طور کامل پف کنند و طلایی شوند. پس از آنکه کیک‌ها به صورت کامل پخت و آماده شد آنها را از فر خارج می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

  • مرحله دهم

اجازه می‌دهیم کیک‌های یزدی در دمای محیط به طور کامل خنک شوند، سپس آنها را داخل ظرف مورد نظرمان می‌چینیم.

کیک یزدی

نکات مهم در پخت کیک یزدی

  • قالب کیک یزدی نباید چرب شود. زیرا بر اثر حرارت بالا چربی وارد بافت کیک می‌شود و پف کیک را می‌خواباند. پس حتماً از قالب‌های نچسب برای تهیه کیک یزدی استفاده کنید.
  • قالب کیکی را که قبلاً استفاده کردید حتماً یک بار دیگر بشویید و کاملاً خشکش کنید تا هیچ اثری از چربی روی آن باقی نمانده باشد.
  • اگر در هنگام پختن کیک در فر را باز و بسته کنید یا آن را خیلی زودتر از اتمام پخت باز کنید وسط کیک شما پف نخواهد کرد.
  • تخم مرغ‌ها هنگام استفاده هم دما با محیط شده باشند.
  • برای به دست آمدن بهترین نتیجه باید از پودر قند به جای شکر استفاده کنیم زیرا شکر باعث به وجود آمدن پف کاذب و حالت چسبندگی در کیک می‌شود.
  • از چایی یا انواع نوشیدنی‌های گرم برای سرو می‌توانیم استفاده کنیم.
کد خبر 751986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.