به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، یک گزارش جدید نشان میدهد که اکنون بیش از ۳۰ درصد از برق جهان با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر تولید میشود و اتحادیه اروپا بسیار جلوتر از میانگین جهانی است.
اندیشکده انرژی Ember دریافت که رشد عمده در انرژی باد و خورشید کمک کرده است تا تولید برق جهانی در سال ۲۰۲۳ از یک نقطه عطف عبور کند.
این گزارش دادههای ۸۰ کشور را پوشش میدهد که ۹۲ درصد از تقاضای انرژی جهان را دارند و شامل دادههای تاریخی ۲۱۵ کشور دیگر میشود. نویسندگان این پژوهش میگویند که این رشد سریع، جهان را به نقطه عطف مهمی رسانده است که در آن تولید سوخت فسیلی شروع به کاهش میکند. منابع انرژی پاک، پیشتر به کاهش تقریباً دوسوم رشد سوختهای فسیلی در ۱۰ سال گذشته کمک کرده است.
سال گذشته انرژی خورشیدی تأمینکننده اصلی برق جهان بود و دو برابر بیشتر از زغالسنگ انرژی جدید تولید کرد. این منبع جایگاه خود را به عنوان سریعترین منبع انرژی در حال رشد برای نوزدهمین سال متوالی حفظ کرد.
اتحادیه اروپا چگونه از میانگین جهانی جلوتر است؟
اتحادیه اروپا بسیار جلوتر از میانگین جهانی است زیرا ۴۴ درصد برق خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تولید میکند. گسترش انرژی خورشیدی و باد بسیار سریعتر از سایر نقاط جهان در اروپا رقم میخورد و این منطقه ۱۷ درصد از رشد جهانی در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده است.
بر اساس این گزارش، شیلی با تقریباً ۲۰ درصد در جایگاه اول قرار دارد. یونان با ۱۹ درصد، دومین سهم جهان از انرژی خورشیدی را دارد و پس از آن مجارستان (۱۸ درصد) و هلند (۱۷ درصد) قرار دارند.
محققان میگویند که اتحادیه اروپا به دلیل «پذیرش و اقدام زودهنگام» جلوتر از سایر نقاط جهان عمل کرده است و قرارداد سبز اروپا در تعیین اهداف، ایجاد سیاستها و تضمین سرمایهگذاریها مؤثر بوده است. اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، ۷۲ درصد از برق خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند.
نویسندگان این گزارش میگویند که رشد مورد انتظار انرژی پاک به آنها اطمینان میدهد که دوره جدیدی از کاهش انتشار گازهای گلخانهای در بخش تولید برق در شرف آغاز است. آنها پیشبینی میکنند که تولید سوختهای فسیلی امسال ۲ درصد کاهش پیدا کند، در حالی که نیمی از اقتصادهای جهان اکنون حداقل پنج سال از اوج انرژی فسیلی گذشتهاند.
نظر شما