به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد سعادت نیا امروز _سهشنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هماندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلایندهها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: تماس کوتاهمدت و طولانیمدت با آلودگی هوا روی سیستم مغز و اعصاب تأثیر میگذارد که تماس از هفت تا ۳۰ روز با آلایندهها کوتاهمدت و بیشتر از این میزان، بلندمدت تعریف شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین مطالعات انجام شده به منظور تأثیر آلودگی هوا بر سکته مغزی بوده است که اثری معادل مصرف دخانیات روی سیستم مغز و اعصاب دارد، افزود: میزان مرگ و میر در میان افرادی که سکته مغزی ناشی از آلودگی هوا دارند، بیشتر و حدود ۲۴ درصد مرگ و میر ناشی از سکتههای مغزی، مربوط به آلودگی هوا است.
فلوشیپ تصویربرداری مداخلهای اعصاب (اینترونشنال نورورادیولوژی) با بیان اینکه عامل 2.5pm احتمال ابتلاء به بیماری اماس را افزایش میدهد، تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، در طول ۱۰ سال محقان شاهد شیوع افزایشی بیماریهای آلزایمر و پارکینسون در اثر آلودگی هوا بودهاند.
سعادت نیا با اشاره به افزایش میزان بروز سردرد در روزهای دارای هوای آلوده در پی فعال شدن یک رفلکس مغزی ادامه داد: این رفلکس، مکانیزم اصلی شروع سردردهای میگرنی نیز به شمار میرود، از همین رو تعداد موارد سردردهای میگرنی و شدت آن با قرارگیری در معرض آلودگی هوا بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه صرع و حملات آن، با آلودگی هوا ارتباط مستقیم دارد و در صورت قرارگیری در معرض هوای آلوده شاهد افزایش این بیماری خواهیم بود، گفت: آلودگی هوا سیستم التهابی در بدن ایجاد و تشنجهای ناشی از صرع را بیشتر میکند.
فلوشیپ تصویربرداری مداخلهای اعصاب (اینترونشنال نورورادیولوژی) خاطرنشان کرد: مطالعاتی در کشور در زمینههای آلودگیهای هوا و بیماری مغز و اعصاب انجام نشده و مطالعات جهانی با توجه به میزان آلایندههای مختلف میتواند به کشور ایران نیز تعمیم پیدا کند.
نظر شما